Hyppää sisältöön

Tällä viikolla pelataan isoista rahoista ja Ryder Cup -paikoista – katso suomalaisten lähtöajat European Tourin lippulaivakisassa

Mikko Korhonen

Viisi pelaajaa varmisti eilen paikan Ryder Cupissa, ja sunnuntaina ratkeaa neljä pelaajaa lisää, kun Ryder Cup -rankingit sulkeutuvat. European Tourin lippulaivakisassa on mukana neljä suomalaista.

European Tourin kauden kolmas Rolex Series -kilpailu pelataan tällä viikolla Wentworthissä, lähellä Lontoota. BMW PGA Championship on kiertueen lippulaivakilpailu. Maailmantähtien lisäksi kisassa on neljä suomalaista: Mikko Korhonen, Kalle Samooja, Tapio Pulkkanen ja Sami Välimäki.

Palkintopotissa on peräti kahdeksan miljoonaa dollaria eli tämähetkisen valuuttakurssin mukaan noin 6 750 000 euroa, josta voittaja korjaa noin 1,1 miljoonaa euroa.

Kelpo korvaus neljän päivän työstä.

Ryder Cup lähestyy, paikat kiinnostavat

Koska rahaa on jaossa kosolti ja Ryder Cup lähestyy, on mukana paljon eurooppalaisia huippupelaajia, jotka pelaavat pääosin PGA Tourilla.

Heistä korkeimmalla maailmanlistalla Viktor Hovland, jonka sijoitus on 14:s. Race to Dubai -rankingissa hän on kymmenentenä.

Nuori norjalainen saa kahdelle ensimmäiselle kierrokselle peliseurakseen Tyrrell Hattonin ja Padraig Harringtonin, jota Euroopan Ryder Cup -kapteenina varmasti kiinnostaa Hovlandin ja Hattonin nykykunto.

Hattonin pelit eivät ole syksyllä sujuneet parhaalla mahdollisella tavalla. Kiukuttelijan maineessa oleva englantilainen sijoittui FedEx Cupin rankingissa 74:nneksi, joten hän ei mahtunut mukaan PGA Tourin kahteen viimeiseen kisaan.

Rolex Seriesiin kuuluviin kilpailuihin Hatton on kuitenkin tunnetusti syttynyt, sillä hänellä on peräti neljä Rolex-voittoa. Hän myös puolustaa BMW PGA Championshipin voittoa.

Mielenkiintoinen ryhmä näin Ryder Cupin alla on myöds Lee Westwoodin, Shane Lowryn ja Tommy  Fleetwoodin muodostama kolmikko.

Fleetwood on jo varmistanut paikkansa Ryder Cup -joukkueessa, mutta Westwoodilla ja Lowryllä on erinomainen mahdollisuus päästä joukkueeseen.

Varma paikka Ryder Cupissa on Jon Rahmilla, Rory McIlroylla, Paul Caseyllä ja Hovlandilla.

Näin Ryder Cupiin valitaan

Ryder Cupiin pelaajat valitetaan kahdesta eri kategoriasta: viisi pelaajaa World Points -listalta ja neljä European Points -listalta. Näiden pohjalta valinnat tehdään tämän viikon päätteeksi. Lisäksi kapteeni Harringtonilla on kolme villiä korttia kisaan.

Euroopan-pisteiden perusteella vahvimmin tyrkyllä joukkueeseen ovat Hatton,  Berndt Wiesberger ja Matthew Fitzpatrick. World Points -listalta korkeimmalla ei-valituista ovat Hattonin ja Fitzpatrickin lisäksi Westwood, Lowry ja Sergio Garcia.

Garcia luottanee vahvasti siihen, että Harrington myöntää hänelle yhden kolmesta villistä kortista, sillä hän ei ole mukana tällä viikolla kilpailussa.

Fitzpatrick pelaa torstaina ja perjantaina Adam Scottin ja Justin Rosen kanssa. Myös kokenut Rose taistelee vielä villistä kortista Ryder Cup -joukkueessa, johon valitaan yhteensä 12 pelaajaa. 

Kova ryhmä on Billy Horschelin, Wiesbergerin ja Ian Poulterin muodostama tähtisikermä. Ryder Cup -tsemppari Poulter tekee varmasti kaikkensa, jotta hänetkin valittaisiin mukaan Yhdysvaltain-kaatoon.

Kolme suomalaista 60 parhaan joukossa rankingissa

Suomalaista mukana Sami Välimäki, Mikko Korhonen, Kalle Samooja ja Sami Välimäki, joilla on oiva mahdollisuus kerätä tällä viikolla pisteitä ja nousta Race to Dubai -rankingissa.

Kauden viimeiseen kilpailuun pääsee mukaan 60 parasta pelaajaa Race to Dubai -rankingin perusteella. Ennen tämän viikon kisaa Korhonen (47.), Pulkkanen (56.) ja Samooja (59.) ovat listan paremmalla puolella.

Välimäen kausi on ollut alavireinen, sillä hän on listalla vasta sijalla 157. Vuoden 2020 Oman Openin voiton vuoksi hänen ei kuitenkaan tarvitse jännittää pelioikeutensa puolesta.

Suomalaisten torstain lähtöajat lippulaivakisassa ovat seuraavat:

  • Klo 11.25 Sami Välimäki–Pablo Larrazabal–Kurt Kitayma
  • Klo 12.05 Shubhankar Sharma–Mikko Korhonen–Jonathan Caldwell
  • Klo 12.50 Oliver Wilson–Richie Ramsay–Kalle Samooja
  • Klo 12.25 Matthew Cort–Tapio Pulkkanen–Peter Hanson

Kilpailussa kaikki pelaajat lähetään matkaan ykkösen tiiltä.

BMW PGA Championshipin näyttävät tuttuun tapaan suorana Elisa Viihde Viaplay ja V Sport Golf -kanavat. Lähetyksiä tulee joka päivä 6–6,5 tuntia.

  • Torstai klo 14–20.30
  • Perjantai klo 14–20.30
  • Lauantai klo 14–20
  • Sunnuntai klo 14–20

Lähtöajat

Etsi luettavaa