Hyppää sisältöön

Tällä viikolla GoGolf tekee roadtripin Leville – avauspäivänä pelattiin leppoisan lupsakka Annila ja saunottiin Korpijärven rannalla

Annila Golfin yhdeksännen viheriön takana sijaitsee Iso-Surnui

GoGolfin Jussi Miettinen ja Tuomas Tyry lähtivät maanantaina automatkalle Leville. Tien päällä oleva kaksikko pelaa golfkenttiä ja kirjoittaa matkakertomusta. Perillä he ovat perjantaina.

HELSINGIN KESKUSTASTA 234 kilometriä koilliseen sijaitsee Annilan Golfkeskus, roadtripimme ensimmäinen pysähdyspaikka.

Annilan kartano oli aiemmin maatila, mutta hieman yli 30 vuotta sitten pellot laitettiin pakettiin ja Tuukkasen suvun maille alettiin rakentaa golfkenttää. Näin sai 1980-luvun lopun golfbuumissa alkunsa moni muukin suomalainen golfkeskus.

Vuonna 1990 avattiin lähellä Saimaan rantaa yhdeksänreikäisenä ja vuotta myöhemmin se laajeni täyteen mittaan.

Nykyään Annila on monen lempikenttiä ennen kaikkea sen rennon ja lämminhenkisen tunnelman vuoksi. Kun kentälle saapuu, on melkein kuin kotiin tulisi. No, omalta kohdaltani tämä johtuu siitä, että kyseessä on kotikenttäni. Kesäisin vietän muutenkin aikaa vanhassa kotikaupungissani perheemme kesämökillä, josta saimme ensimmäisen yöpaikan.

Tuomakselle kierros Annilassa oli toinen. Tästä kierroksesta oli kuitenkin sen verran aikaa, että muistikuvat kentästä olivat ehtineet jo hämärtyä.

Kolmannen reiän avaus lyödään pienen mäen päällä olevalta tiiauspaikalta.

Kolmannen reiän avaus lyödään pienen mäen päällä olevalta tiiauspaikalta.

Jussi Miettinen

ANNILASSA MEIDÄT otti lämminhenkisesti vastaan kentän toimitusjohtaja Anneli Kaikkonen, omaa sukua Tuukkanen. Anneli kertoi, että heinäkuu on ollut tänäkin vuonna totutun vilkas. Tämä johtuu siitä, että Saimaan rannalla sijaitseva Mikkeli on Kuopion jälkeen Suomen toiseksi suosituin kesämökkikunta.

Mikkelissä on yhteensä lähes 11 000 kesämökkiä, joten kesäisin kaupungin asukasluku kasvaa merkittävästi, kun lomalaiset saapuvat kauniiseen kesäkaupunkiin. Annilassa toimivan golfseuran Golf-Porrassalmen jäsenistöstä huomattava määrä on kesäasukkaita pääosin pääkaupunkiseudulta.

Ei olekaan mikään ihme, että heinäkuussa Annilan pihapiirissä vallitsee leppoisan lupsakka meininki, kun suurin osa pelaajista viettää lomaa golfia pelaten. Eikä hymy hyydy kierroksen jälkeenkään, sillä Annila on keskivertoa helpompi kenttä, jossa moni on pelannut oman ennätyksensä.

Suosituimmat lähtöajat Annilassa ovat aamusta iltapäivään saakka. Tilaa on iltaisin, kun mökkiläiset varmaan jo lämmittelevät saunojaan. Jos haluaa varmistaa pelit aamupäivällä koko ryhmälle, kannattaa varata lähtöaika ainakin muutama päivä aiemmin. Iltaisin pelaamaan mahtuu lyhyelläkin varoitusajalla.

Kuudennentoista reiän viheriön takana on vanha lato ja riihi, jonka yli ykkösen avauksen voi oikaista.

Kuudennentoista reiän viheriön takana on vanha lato ja riihi, jonka yli ykkösen avauksen voi oikaista.

Tuomas Tyry

ANNILAN KENTTÄ on kaksijakoinen. Puolet rei’istä sijaitsevat metsässä ja puolet avarassa, mäkisessä peltomaastossa. Neljä ensimmäistä ja viisi viimeistä ovat metsäväyliä. Viidennen reiän tiiltä näkyy yhtä par 3:sta lukuunottamatta peltoväylien kaikille väylille.

Jos on selvittänyt neljä ensimmäistä reikää kunnialla, seuraavien yhdeksän reiän aikana voi hengähtää tai lähteä hyökkäämään, sillä tilaa on mukavasti ja tarjolla on monta hyvää birdieväylää.

Ilta-aikaan peltoväylillä on ilta-auringossa mukavan seesteinen tunnelma.

Yhdeksäs reikä ei tule klubille, mutta taukokioskilla voi piipahtaa nopeasti hakemassa evästä ennen seitsemättä reikää, mutta pidemmän tauon paikka on kymppireiän jälkeen.

Kylmäsavulohileipä ja pieni olut maistuvat aina yhtä hyvälle. Illan viimeisinä asiakkaina saimme ystävälliseltä asiakaspalvelijalta kaupanpäälle jälkiruoaksi makkarat.

OMA SUOSIKKIREIKÄNI Annilassa on 18:s. Se on hieman yli 300 metriä pitkä par 4, jonka avaus on lyötävä keskellä väylää sijaitsevan vesiesteen yli kahden metsäsaarekkeen väliin. Jos kierros on sujunut sitä ennen hyvin, avauksessa saattaa hieman jännittää.

Lähestyminen lyödään kapealle mutta pitkälle viheriölle, jota vartioivat kaksi hiekkaestettä viheriön edessä molemmin puolin.

Päätösreikä teki myös Tuomakseen vaikutuksen. Maininnan ansaitsee myös 15. reikä. Lyhyt par 4 -reikä, jonka lähestyminen lyödään viheriön edessä olevan vesiesteen yli. Avaus kenttää lyödä joko keskiraudalla mäen päälle, josta jää noin 100 metriä viheriölle tai sitten pitkällä raudalla tai väyläpuulla alatasanteelle, josta on enää lyhyehkö nosto.

Mieleen hänelle jäi yhdeksikkö. Se on par 5, jossa vaaditaan paikallistuntemusta. Lähestyminen lyödään osittain sokkona pienehkölle viheriölle, jonka takana näkyi Iso-Surnui, ilta-auringossa kylpenyt pieni järvi, josta on yhteys Saimaalle.

13. reiän väylällä yöpuulle oli käynyt helteen laiskistama, söpö ketunpoikanen, joka veteli sikeitä varjossa. Toivottavasti emo löytyy läheltä tätä ruokkimaan.

Repolainen ei paljon pelaajista välittänyt Annilan 13. reiällä.

Repolainen ei paljon pelaajista välittänyt Annilan 13. reiällä.

Jussi Miettinen

Tuomas onnistui tekemään reiälle birdien lyötyään kakkoslyönnin 193 metristä rohkeasti forelle.

Avauskierroksella Tuomas oli muutenkin hyvässä iskussa. Hän kiersi kentän 70 lyönnillä, birdiejä tuli neljä. Itse löin 78 kertaa, eikä birdiejä syntynyt yhtäkään, pelkästään pareja ja bogeja, kun pari hyvää birdie-paikkaa jäi käyttämättä.

”Hyvän mielen lempeä kenttä, joka tarjosi rauhaisan aloituksen reissulle. Kenttä tarjosi paljon birdie-paikkoja, mutta kyllä kenttä haastoikin välillä. Jotkut viheriöistä olivat pieniä ja osittain kaltevia. Palvelu oli aitoa ja erinomaista kauniissa maalaismaisemassa”, Tuomas kiitteli.

KIERROKSEN JÄLKEEN teimme lyhyen kiertoajelun kaupungissa, ennen kuin pääsimme pitkän päivän päätteeksi mökille Mikkelin Korpijärvelle, siis yhdelle niistä.

Muutama vuosi sitten asuntomessut järjestettiin Annilan lähellä Kirkonvarkauden uuteen kaupunginosaan. Tie Annilaan vie Saimaan rannalle rakennetun asuinalueen läpi.

Tuomas Tyry kävi repimässä nelosen ratikan ovea Mikkelinpuistossa, mutta ovet eivät auenneet hänelle.

Tuomas Tyry kävi repimässä nelosen ratikan ovea Mikkelinpuistossa, mutta ovet eivät auenneet hänelle.

Jussi Miettinen

Munkkiniemessä asuvan Tuomaksen koti-ikävä katosi hetkeksi, kun hän hän näki lopullisella päätepysäkillään olevan nelosen ratikan. Ratikkavaunut toimivat lähellä keskustaa sijaitsevan Mikkeli-puiston huomionherättäjänä – liikkumaan niillä ei valitettavasti pääse. Oli pakko pysähtyä hetkeksi katsomaan HKL:n aikoinaan Mikkelin kaupungille lahjoittamia spåria, kuten Tuomas asian ilmaisee.

Keskustassa näytti maanantai-iltana melko hiljaiselta. Tilanne varmasti muuttuu tulevana viikonloppuna, jolloin Mikkelissä pidetään St Michel -ravit, Mikkelin kesäinen päätapahtuma. Silloin Annilassa pelataan myös perinteinen Ravigolf-kutsukilpailu, jossa saattaa törmätä hevosurheilusta pitäviin julkisuuden henkilöihin.

Ensimmäinen päivä päättyi ruokailuun ja saunaan. Järvivesi oli pehmeää ja helteiden jäljiltä peräti 28-asteista.

Korpijärven vesi oli todella lämmintä.

Korpijärven vesi oli todella lämmintä.

Jussi Miettinen

Aamulla lähtö seuraavaan kohteeseen oli jo seitsemältä, koska tiiaika oli varattu jo kahdeksaksi. Mikähän toinen kenttämme mahtaakaan olla?


Tärppejä Mikkeliiin

Mikkelissä avattiin kesäkuun alussa Sodan ja rauhan keskus Muisti, joka tuo uudella tavalla koettavaksi sodan ajan todellisuuden sekä ihmisten että yhteiskunnan kannalta. Suomen ensimmäinen humanistis-yhteiskuntatieteellinen tiedekeskus Muisti kutsuu kävijänsä osallistumaan, pohtimaan ja ymmärtämään sotaa ilmiönä.

Muisti toimii vanhassa koulurakennuksessa, jossa toisen maailmasodan aikaan toimi  puolustusvoimain päämaja, jossa Marsalkka Mannerheim johti sotaa Neuvostoliittoa vastaan. ”Muisti kertoo sodasta edistääkseen rauhaa”, paljon kehutun tiedekeskuksen nettisivuilla kerrotaan.

Jos aikaa on enemmän kuin meillä, kannattaa käydä Mikkelin torilla pyörähtämässä. Torin liepeiltä löytyy Gastropub Eino, jossa voi nauttia lounaaksi paistettuja muikkuja muusin kera. Ravintola Holvi on kaupungin ykkösravintola ja jos matka jatkuu viitostietä ylöspäin esimerkiksi Tahkon suuntaan, hyviä lounaspaikkoja ovat Kenkävero tai Tertin kartano.

Lisätietoa Muistista


Facebookissa voit osallistua kilpailuun, jossa arvomme kaksi green feetä valmitsemallasi kentällä, jotka pelaamme matkan aikana, sekä GoGolfin tuotepaketti.

Kysymys kuuluu, kuinka  monta birdieä kaksikko tekee yhteensä reissun aikana. Kierroksia kertyy yhteensä 7,5. Yhteenlaskettu tasoituksemme on 3,3. Osallistu kilpailuun täällä.

Birdie-tilanne Annilan jälkeen

  • Tuomas 4
  • Jussi 0

Ensimmäinen päivä: Tämä on Draivi pohjoiseen

Heinäkuu on suomalaisten lomakuu, ja koronaepidemian vuoksi kotimaan golfmatkailukin on suositumpaa kuin koskaan.

Ja miksei olisi. Kotimaassa matkustaminen on helppoa. Pienen etukäteisuunnittelun ja varailujen jälkeen ei tarvitse kuin pakata, hypätä autoon ja lähteä tien päälle.

Näin me teimme tänään. Kolmen aikaan iltapäivällä otimme menopelin alle ja lähdimme kohti Leviä, jonne saavumme perjantaina iltapäivällä.

Kilometrejä kertyy auton mittariin kosolti ja kierroksia pelaamme yhdestä kahteen per päivä. Matkan varrelle sattuu myös yksi yhdeksänreikäinen kenttä.

Ideana on pelata mahdollisimman paljon sellaisilla kentillä, joita emme ole aiemmin kiertäneet. Molemmille niitä tulee tämän matkan aikana kuusi. Jos suunnitelmat eivät muutu, pelaamme viikon aikana kahdeksalla eri kentällä.

Ensimmäinen tiiausaika on varattu jo tänään maanantaina klo 17.50. Kenttä sijaitsee reilun kahden tunnin ajomatkan päässä Helsingistä. Arvaatko, mikä on ensimmäinen kohteemme roadtripillä.

Matkakertomusta päivitämme tälle samalle sivulle.  Facebookissa voit osallistua kilpailuun, jossa arvomme kaksi green feetä valmitsemallasi kentällä, jotka pelaamme matkan aikana, sekä GoGolfin tuotepaketti.

Kysymys kuuluu, kuinka  monta birdieä kaksikko tekee yhteensä reissun aikana. Kierroksia kertyy yhteensä 7,5. Yhteenlaskettu tasoituksemme on 3,3. Osallistu kilpailuun täällä.

Tervetuloa matkalle mukaan, tämä on Draivi pohjoiseen. 

Mainos: Kaksikon kyydittää Leville Honda CR-V Hybrid

Etsi luettavaa