Hyppää sisältöön

Sympaattinen Silves on algarvelaisten turistikenttien maalaisserkku

Silvesin kentällä löytyy myös korkeuseroja.

Silvesin kenttää reunastavat villojen sijaan viljelmät. Se on poikkeaa mielenkiintoisella tavalla Algarven turistikentistä.

Portugalin Algarvesta löytyy toinen toistaan hienompia golfkenttiä. Huikealla merinäköalalla varustettu Quinta do Lago ja Vale do Lobo mykistävät pelaajan kauniilla merimaisemilla ja upeilla villoilla väylien varrella.

Sympaattinen Silves on toista maata. Se sijaitsee noin 50 km länteen Vilamourasta. Silves on kotoinen maalaiskenttä kaukana merestä. Villoista ei ole tietoakaan, ainoastaan jokunen maalaistalo vilahtaa väylän tuntumassa. Viini- ja appelsiiniviljelmät kertovat maaseudun arkisesta aherruksesta.

Yksinäinen hevonen syö ruohoa väylän kupeessa ja kukko kiekuu säestyksenä puttaukselle. Tutut kaksi koiraa majailevat aina nelosväylän tiiboksin kupeessa tervehtien iloisesti pelaajia makupalan toivossa.

Nämä veijarit kyttäävätä makupaloja golfareilta.

Nämä veijarit kyttäävätä makupaloja golfareilta.

Satu Echardt

Perjantai-iltapäivänä kuului iloista haitarinsoittoa ja railakasta laulua viereiseltä maatilalta. Rankka työviikko huipentui ilta-auringon valossa raikuvaan lauluun. 

Leppoisa kenttä, leppoisa tunnelma

Sieltä täältä löytyy raunioituneita rakennuksia.

Sieltä täältä löytyy raunioituneita rakennuksia.

Satu Echardt

Portgalin maisemaan kuuluvat oliivipuut sekä vanhat rauniot, ja niitä löytyykin sieltä täältä väylien välistä. Maisemat ovat kaikenkaikkiaan kotoisan rauhalliset ja tunnelma senmukainen.

Klubitalokin on mukavan pikkuinen ja lämminhenkinen. Palvelu on henkilökohtaista ja tuttavallista ja välitön tunnelma luo kotoisan ilmapiirin.

Muutama pidempi par-vitonen vaikeuttaa muuten suht’ leppoisaa kenttää. Pitkälyöntiselle voi Silves tuntua näpyttelykentältä, mutta klubipelaajalle kyllä löytyy haastetta riittävästi.

Lähistöllä oleva korkkitehdas pölläyttää savua kentälle pohjoistuulen osuessa kohdalle pelipäivänä. Savu on kuulemma vaaratonta, mutta hiukan epämielyttävää osuessaan kohdalle.

Silves on Algarven entinen pääkaupunki

Pelireissulla kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa lähellä olevaan Silvesin kaupunkiin.  Se on historiallisesti tärkeä,  koska on entinen Algarven pääkaupunki. Tutustumisen arvoinen on myös vanha maurilainen linna kaupungin keskustassa. Kujat ja tunnelmalliset kadut tarjoavat vierailijalle menneen ajan tunnelmaa.

Kanaravintola Valdemar on jo saavuttanut keski-iän.

Kanaravintola Valdemar on jo saavuttanut keski-iän.

Satu Echardt

Lähes 40 vuotta vanha kanaravintola ”Valdemar” kaupungin suulla tarjoaa edelleen herkullista grilliruokaa edullisesti ja mutkattomasti terassillaan.

Silves Golf

18 reikää | Par 70

Pituus 5 615, 5 256 ja 4 728 m

Avattu 2006

Green fee: 62 – 99 € riippuen ajankohdasta

Hyvä tietää: European Senior Tourin karsintakisa pelataan Silvesin kentällä 26. tammikuuta

Etsi luettavaa