Hyppää sisältöön

Suzann Pettersenistä Solheim Cup -kapteeni: ”Olen haltioissani”

Suzann Pettersen on valittu Euroopan joukkueen kapteeniksi vuoden 2023 Solheim Cupiin.

Seuraava Solheim Cup pelataan syyskuussa 2023 Espanjassa. Eurooppa valitsi joukkueelleen kapteenin tänään.

Norjan Suzann Pettersen on valittu tänään Euroopan Solheim Cup -joukkueen kapteeniksi vuonna 2023 pelattavaan Solheim Cupiin. 

Solheim Cup pelataan seuraavan kerran Euroopan puolella Finca Cortesín -nimisessä resortissa Espanjan Aurinkorannikolla.

Pettersenin valintaa ei voi pitää yllätyksenä, sillä hän on yksi menestyksekkäimpiä eurooppalaisia golfareita kautta aikojen. Maailmanlistalla hän ylsi parhaimmillaan toiseksi. LPGA-kiertueelta hänellä on yhteensä 15 voittoa, joista kaksi oli majoreita.

Pelaajana Pettersen osallistui Solheim Cupiin yhdeksän kertaa, joista ikimuistoisin oli vuonna 2019 pelattu haasteottelu, jossa norjalainen upotti ottelun Euroopalle ratkaisseen putin. Kaikkiaan Pettersen oli neljä kertaa voittamassa pokaalia Euroopalle.

”Olen yksinkertaisesti haltioissani siitä, että minut nimettiin Solheim Cupin kapteeniksi. Tämä on suurin kunnia urallani”, Pettersen kertoi.

”Parhaat muistoni golfuraltani ovat Solheim Cupista. Pelaat yhdessä joukkuekaverien, ystäviesi, kanssa tehdäksesi töitä yhteisen tavoitteen eteen. Taistelet ystäviesi puolesta ja jaatte uskomattoman arvokkaita hetkiä”, Pettersen kertoi tiedotteessa.

Tänä vuonna Pettersen toimi Euroopan varakapteenina, kun Eurooppa voitti ennakkosuosikki Yhdysvallat syyskuussa pelatussa ottelussa. Suomen Matilda Castrén upotti tuolloin ratkaisevan putin, jolla Eurooppa varmisti voiton.

Euroopan kapteenina toimi vuonna 2019 ja 2021 skotti Catriona Matthew. Eurooppa voitti kummallakin kerralla haasteottelun, vaikka lähti kummallakin kerralla altavastaajana. Tänä vuonna Pettersen toimi joukkueen varakapteenina.

Etsi luettavaa