Hyppää sisältöön

Suuri suosio yllätti WAGC:n avauskisan järjestäjät – lähtöjä kahdeksasta neljään

Porvoo Golfissa pelataan lauantaina WAGC Invitational -kiertueen avauskilpailu.

World Amateur Golf Championship järjestää kauden avauskisan lauantaina Porvoo Golfissa. Kilpailun suuri suosio yllätti järjestäjät.

Ensimmäinen ryhmä starttaa kello kahdeksan ja viimeinen kello 15.50. Kymmentä minuuttia vaille kahdeksan tunnin ajan Porvoo Golfin kentälle lähetetään matkaan lähes 200 golfaria WAGC Invitationaliin eli World Amateur Golfers Championshipin kutsukilpailuun.

Scramble-kisan yleisöryntäys kertoo myös siitä, millainen golfbuumi Suomessa on nyt käynnissä.

WAGC:n Suomen-osakilpailut järjestävä Olli Palkamo kertoo, että tavallisesti pelaajia on ollut kisoissa 60-70. Huomenna pelaajia lähtetään matkaan siis jopa kolminkertainen määrä – ellei sitten osanottajia jänistä viime hetkellä huonon sään takia. Lauantaille on ennustettu alle 10 asteen lämpötilaa ja vesikuuroja.

”Meillä ei ollut tarkoitus näin aikaisin aloittaa, mutta Porvoo Golfin toimitusjohtaja Esa Palosaari ehdotti, että mitä jos järjestetään kutsukilpailu heti huhtikuussa heidän avaustapahtumanaan”, Palkamo kertoo.

Koska pelaajat lähetään matkaan ykkösen tiiltä, kilpailu voidaan pitää koronarajoitusten mukaisesti. Palkintojenjakoa ei myöskään järjestetä, vaan ne palkinnot lähetään tarvittaessa jälkikäteen postitse. 

Palkamon mukaan tieto kisasta levisi hyvin Porvoo Golfin jäsenistölle, mutta huomionarvoista on se, että selvästi yli puolet osallistujista tulee muualta.

”Vuosien aikana olen vienyt melkein 50 pelaajaa vuosittain maailmalle finaaleihin. Osan heistä tunnistinkin suoraan osanottajaluettelosta. Moni pelaajista on vanhoja voittajia tai finalisteja”, Palkamo kertoo. 

WAGC on ruotsalaisen jääkiekkolegendan ja merkittävän golflähettilään Sven Tumban kehittämä konsepti, jossa eri puolilla maailmaa pelataan maakohtaiset karsinnat ja finaaliturnaus on aina jossain kaukokohteessa. Jos korona suo, tänä vuonna se pelataan Meksikon Cancunissa.

”Finaalissa pelataan aina neljä kierrosta, joista jokainen eri kentillä”, Palkamo sanoo.

WAGC:n finaaleissa amatöörigolfarit edustavat kotimaataan yleensä eksoottisissa kohteissa.

WAGC:n finaaleissa amatöörigolfarit edustavat kotimaataan yleensä eksoottisissa kohteissa.

WAGC

Finaalikilpailut on järjestetty aina viimeisen päälle. 

”Moni pelaa kisoja finaaliin pääsyn takia. Onhan se vähän erilaista edustaa Suomi-paita päällä maata banketissa ja pelikentällä”, Palkamo sanoo.

Kaksi WAGC-kiertuetta

Tänä vuonna WAGC Invitational -kilpailuja järjestetään parisenkymmentä kappaletta eri puolella Suomea. Jokaisen karsintakilpailun parhaat kutsutaan syyskuussa pelattavaan Suomen-finaaliin Himokselle, josta paras pari pääsee mukaan lokakuun finaalimatkalle Meksikoon.

Tämän lisäksi Suomessa pelataan parisenkymmentä WAGC-karsintakilpailua, jotka ovat henkilökohtaisia kilpailuja.

Kansainväliseen finaaliin pääsy ei kuitenkaan ole mikään läpihuutojuttu. Suomen-finaaliin pääsee mukaan karsintakilpailujen kolme parasta pelaajaa. Karsintafinaalit pelataan kahdessa eri tasoitusryhmässä: alle 15 ja 15,1 tai enemmän.

Kansainväliseen finaaliin valitaan Suomen-finaalista yhden käden sormien verran klubipelaajia eli viiden eri tasoitusryhmän parhaat pelaajat. Tasoitusryhmät ovat seuraavat:

  • 0–5,4
  • 5,5–10,4
  • 10,5–15,4
  • 15,5–20,4
  • 20,5–25,4

Henkilökohtaisen sarjan Suomen-karsintafinaali pelataan syyskuussa kaksipäiväisenä 36 reiän kisana Lappeenrannan Rauhassa, Holiday Club Saimaa Golfin kentällä.

Henkilökohtainen WAGC-kiertue käynnistyy toukokuussa, helatorstaina eli 13.5. Tämäkin kisa pelataan Porvoo Golfissa.

Scramblenä pelattava WAGC Invitational -sarja jatkuu lauantaina 15.5. Hills by GoGolf Vihdissä.

Lisätietoa WAGC-kiertueesta

Etsi luettavaa