Hyppää sisältöön

Suuri hintavertailu: Mistä edullisin jäsenyys?

Hirsala Golf tarjoaa jäsenyyden osakkaille ja pelioikeutetuille Suomen edullisimpaan hintaan.

GoGolf-lehti vertaili, paljonko eri seurat Suomessa velottavat jäsenyydestä. Halvimman ja kalleimman jäsenyyden välillä on suuri ero.

VERTAILIMME SUOMALAISTEN golfseurojen jäsenmaksujen hintaa. Suuressa vertailussa oli mukana yli 120 golfseuraa. Vertailu paljasti, että jäsenyyksien välinen hintahaitari on yllättävän suuri: 55–400 euroa. Keskimäärin jäsenmaksun suuruus Suomessa on 103 euroa.

Jäsenmaksun lisäksi golfarin pitää maksaa pelaamisesta erikseen esimerkiksi hoitovastikkeen, vuokrapelioikeuden tai green feen muodossa.

Edullisin jäsenmaksu on Hankasalmella sijaitsevassa Revontuli Golfissa ja Kirkkonummella sijaitsevassa Hirsala Golfissa, joka tosin tarjoaa jäsenyyden 55 eurolla vain osakkaille ja pelioikeuden vuokraajille.

Hirsala Golf ry:ssä oli alkuvuosina periaatteena pitää perinteinen seuratoiminta minimissä, mutta markkinaehtoiseen liiketoimintamalliin siirtymisen myötä myös ry:n toiminta on kehittynyt. Revontuli Golfin jäsenyys on puolestaan voimassa rajoitetun ajan eli maaliskuun loppuun saakka. Sen jälkeen hinta nousee kympillä 65 euroon, mitä ei myöskään voi pitää kalliina.

Toimitusjohtaja Tiia Valkama perustelee edullisia hintoja sillä, että he haluavat pitää golfin aloittamisen kynnyksen matalana. Porrastettu maksu johtuu siitä, että moni herää maksamaan jäsenmaksun vasta kesällä, jolloin seura joutuu usein lähettämään pelaajalle maksutiedot uudestaan.

”Haluamme kannustaa pelaajia maksamaan jäsenmaksun ajoissa. Olemme tehneet näin muutamana vuotena, ja täksi vuodeksi pidensimme tarjousaikaa helmikuun lopusta maaliskuun loppuun”, sanoo Valkama.

HALVIN KOKO vuoden voimassa oleva jäsenyys on Oulujokilaakso Golfissa (58 €), ja Himos Golfin jäsenmaksu on vain euron suurempi. Paljon halvemmalla jäsenyyttä ei voi oikein myydä, sillä Golfliitto veloittaa seuraa jokaisesta aikuisesta jäsenestä 30 euroa.

Kaikkiaan kymmenkunta golfseuraa tarjoaa jäsenyyden alle 70 eurolla. Yksi niistä on Nordcenter Golf & Country Club, jonka jäsenmaksu on 65 euroa. Erillisen jäsenyyden voi kuitenkin ostaa vain kentän osakas. Mikäli ei omista osaketta, jäsenmaksu on 1 100 euroa, mikä sisältää jäsenyyden lisäksi myös pelioikeuden.

”Meillä pelaaminen on aina taustalla”, sanoo toimitusjohtaja Antti Ahti.

Jäsenyyden hinta korreloi melko hyvin seuran jäsenmäärän kanssa. Esimerkiksi viime vuonna Suomen suurin golfseura oli Vihti Golf Club, jossa on noin 5 600 jäsentä. Sen jäsenmaksu on tänä vuonna 68 euroa.

Revontuli Golf oli viime vuonna Suomen kolmanneksi suurin golfseura.

”Jäsenmäärämme on vakiintunut viime vuosina noin 3 000:een”, Valkama sanoo.

HINNAN OHELLA seurat houkuttelevat jäseniä hyvillä eduilla. Niihin luottaa esimerkiksi Hattula Golf, joka on Suomen toiseksi suurin golfseura. Hattulan jäsenmaksu aikuisille on 89 euroa, mutta sitä vastaan jäsen saa esimerkiksi green feen myöhemmin ilmoitettavalle golfkentälle.

Lappeenrannassa sijaitseva Holiday Club Saimaa (jäsenmaksu 78 euroa) tarjoaa etuina esimerkiksi ilmaisen kylpyläkäynnin ja tunnin keilailua. Espoolainen Ringside Golf, helsinkiläinen Vuosaari Golf, Pornaisissa sijaitseva Kotojärvi Golf ja hämeenlinnalainen Tawast Golf houkuttelevat uusia jäseniä tarjoamalle heille ilmaisen pelikierroksen uudella kotikentällä. Se voi riittää monelle täkyksi vaihtaa seuraa.

Tawast Golf on laskenut uusien jäsenten hinnan täksi vuodeksi 60 euroon. Se on seuran 30-vuotisjuhlatarjous. Normaali jäsenmaksu kentällä on 104 euroa.

Moni seura, kuten Tahko Golf Club, Levi Golf ja Kullo Golf, tarjoaa jäsenilleen edullisia opetusklinikoita. Jotkut seurat tarjoavat jäsenilleen edullisempia kilpailumaksuja, talviharjoittelua tai kuntosalimaksuja – esimerkiksi Linna Golfissa kuntosalin käyttö sisältyy hintaan, samoin Kultaranta Golfissa keskiviikkoisin ympäri vuoden.

Seurajäsenyyksiin sisältyvät aina seuran peruspalvelut, kuten tasoituksen ylläpito ja seuratoiminta. Lisäksi jäsenyyteen kuuluvat myös Golfliiton tarjoamat jäsenedut, joita ovat esimerkiksi kuusi kertaa vuodessa ilmestyvä Golflehti sekä tapaturma- ja vastuuvakuutus golfkentällä sattuvien vahinkojen varalle.

SELVÄSTI KALLEIN jäsenyys on Helsingin Golfklubilla: 400 euroa. Lisäksi seuraan jäseneksi liittyvän tulee maksaa 2 000 euron liittymismaksu.

HGK eli Tali alensi liittymismaksua roimasti täksi vuodeksi, ja se sai peräti 300 uutta jäsentä. Aiemmin Suomen vanhimman golfseuran liittymismaksu oli aikuisilta 5 100 euroa. Ensi kaudella liittymismaksu nousee 3 000 euroon.

HGK:n on yhdistyspohjainen kenttä, mikä tarkoittaa sitä, että seura huolehtii myös kentänhoidosta. Yleensä yhdistyspohjaisten kenttien pelimaksu ei ole yhtä suuri kuin osakeyhtiön pyörittämän kentän hoitovastike. Se tasoittaa hintoja aktiivisesti pelaavien jäsenten osalta. Esimerkiksi Talissa pelimaksu on 560 euroa, jolloin vuosimaksut ovat loistava sijainti huomioiden kohtuulliset 960 euroa.

HGK:n tapaan yhdistyspohjaisia kenttiä ovat myös Ålands Golfklubbin ja Aura Golf. Ahvenanmaalla jäsenmaksu on 315 euroa ja Turussa 293 euroa. Aura Golfin pelimaksu on vain 350 euroa vuodessa, joten vajaalla 650 eurolla saa pelata koko kesän yhdellä Suomen hohdokkammaista golfseuroista.

Helsingin Golfklubin tapaan myös Aura Golf pyrkii houkuttelemaan seuraan uusia jäseniä alentamalla liittymismaksua. Helmikuun kokouksessa se päätti pudottaa liittymismaksun 2 000 eurosta 990 euroon.

Suomen 20 edullisinta golfjäsenyyttä:

Golfseura Hinta aikuinen Hinta juniori Lisätietoa
1. Hirsala Golf 55 € 35 € Osakkaille ja pelioikeutetuille. Muille 80 €
2. Revontuli Golf 55 € 32 €´ 1.4. alkaen 65 €
3. Oulunjokilaakso Golf 58 € 25 €
4. Himos-Patalahti Golf 59 € 25 €
5. Anola Golf Club 60 € 40 €
6. Lampila Golf 64 € 25 €
7. Levi Golf 65 € 35 €
8. Nordcenter Golf & Country Club 65 € 40 € Osakkaille ja pelioikeutetuille (+ perheenjäsenet)
9. Vierumäen Golfseura 67 € 33 € Liittymismaksu aikuisille 50 €
10. Vihti Golf Club 68 € 40 €
11. Vantaan Golfpuisto 69 € 33 €
12. Eerikkala Golf 70 € 40 €
13. Kotojärven Kartanogolf 70 € 35 €
14. Kullo Golf Club 70 € 30 €
15. Tapiola Golf 70 € 30 € * Osakkaille ja perheenjäsenille. Vuosijäsenille 110 € / 50 €.
16. Alastaro Golf 75 € 35 € * Kotikenttämaksu 80 €, jos ylläpitää tasoitusta. Maksu sisältyy pelipaketteihin.
17. Rantasalmi Golf 75 € 25 €
18. Ruukki Golf 75 € 25 €
19. Sea Golf Rönnäs 75 € 35 €
20. Golf-Virrat 78 € 46 €

Kaikkiaan 120 suomalaisen golfseuran hinnat löytyvät tänään ilmestyvästä GoGolf-lehdestä. Lehti on GoGolfin jäsenetu. Liity jäseneksi tästä ja saat vuoden kolme muuta lehteä kotiisi.

Juttua päivitetty: Hirsala Golf ry:n periaate on ollut jo perustamisestaan lähtien se, että perinteinen seuratoiminta on riisuttu minimiin on muutettu muotoon: Hirsala Golf ry:ssä oli alkuvuosina periaatteena pitää perinteinen seuratoiminta minimissä, mutta markkinaehtoiseen liiketoimintamalliin siirtymisen myötä myös ry:n toiminta on kehittynyt. Lisätty Tawast Golfin green fee + jäsenmaksutarjous uusille jäsenille. Korjattu Sea Golf Rönnäsin hinnat.

Etsi luettavaa