Hyppää sisältöön

Suunnitteletko golfmatkaa – tässä tietopaketti ET-karsinnoista tutussa Costa Dauradasta

Costa Dauradalla sijaitsevassa Luminen kentällä pelataan parhaillaan European Tourin karsintafinaali. Kohde on erinomainen paikka myös golfloman viettoon.

Missä se sijaitsee?

Costa Daurada sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Barcelonan lentokentältä. Lentokentän, hotellien ja golfkenttien välillä liikkuminen onnistuu parhaiten vuokra-autolla. Autoilua ei kannata pelätä, sillä liikenne soljuu alueella sangen mutkattomasti.

Missä kannattaa pelata?

Luminen Lakes-kenttä kulkee tasaisessa maastossa.

Luminen Lakes-kenttä kulkee tasaisessa maastossa.

Costa Dauradalla on kaikkiaan seitsemän golfkenttää, joista kannattaa vierailla ainakin Luminessa, Bonmontissa ja Costa Dorada Golfissa.

Kentistä tunnettuin on Lumine, jossa Oliver Lindell ja 155 muuta nälkäistä pelaajaa hakevat parhaillaan työpaikkaa ensi vuodeksi Hills- ja Lakes-kentillä pelattavassa European Tourin karsintafinaalissa. Lisäksi keskukseen kuuluu 9-reikäinen Ruins.

Kentät ovat varsin erityyppisiä.  Lakes on amerikkalaistyylinen championship-kenttä, jossa on ripaus links-vaikutteita.  Ruins (par 34) on pituuttaan vaikeampi kenttä, joka tarjoaa riittävästi haasteita lukuisten bunkkerien ja korkeuserojen muodossa.

Lumine on verrattain uusi klubi, sillä se täytti tänä vuonna kymmenen vuotta. Karsinnoissa kierrettävien Lakesin ja Hillsin siihen kuuluu yhdeksänreikäinen Ruins-kenttä. Kaikki kentät ovat moderneja huippukenttiä, joissaa golfturistienkin kelpaa pelata. 

Bonmontin viides reikä on lyhyt par 3. Avaus vaatii erityisesti hyvää pituustarkkuutta.

Bonmontin viides reikä on lyhyt par 3. Avaus vaatii erityisesti hyvää pituustarkkuutta.

Bonmont

Bonmont on avattu vuonna 1990. Sen on suunnitellut amerikkalainen Robert Trent Jones Jr, jonka käsialaa on myös Seinäjoella sijaitseva Ruuhikosken kenttä.

Väylät kulkevat kumpuilevassa maastossa, ja kentän peräti 90 bunkkeria tarjoavat haasteita. Bonmontissa miellyttää hyvän reitityksen lisäksi maisemat. Pelaaja voi nauttia lähes jokaisella reiällä upeista näkymistä Välimerelle ja Llaberianin vuorelle, jonka juurella kenttä sijaitsee.

Costa Dorada Golf Club on alueen vanhin ja myös ehdottomasti pelaamisen arvoinen monipuolisesti maastoa hyödyntävä kenttä. Alueen vanhimman kentän väylät ovat kapeita, ja niitä reunustavat puut.

Missä kannattaa asua?

Mikäli ei aio pelata kahta kierrosta päivässä, majoituspaikka kannattaa valita jostain muualta kuin golfkentän naapurista. Näin lomallaan ehtii nauttia golfin lisäksi esimerkiksi Costa Dauradan upeista hiekkarannoista (Costa Daurada tarkoittaa suomeksi kultarannikkoa) ja huvipuistoista.

Lasten kanssa matkustavien kannattaa majoittua Salouhun, jonne on avattu huhtikuussa upouusi Ferrari Land osana valtavaa PortAventura-huvipuistoa. Saloussa sijaitsee myös Luminen golfkeskus.

Hyvän ruoan ystävien kannattaa varata hotelli Cambrilsista, joka on idyllinen entinen kalastajakylä. Sieltä on 20 km:n matka niin Luminen kuin Bonmontin kentälle.

Milloin kannattaa matkustaa?

Sään puolesta Costa Dauradalla voi pelata golfia vuoden ympäri. Talvikuukausinakin lämpötila on golfareille miellyttävä. 

Golfarin kannattaa ajoittaa matkansa esimerkiksi maalis-kesäkuulle tai syys-marraskuulle, jolloin rantasesonki ei ole kuumimmillaan ja hintataso on kesäkautta edullisempi.

Costa Daurada on myös mitä mainioin kesälomakohde esimerkiksi perheille, joissa kaikki eivät pelaa golfia. Golfarien pelatessa muut voivat vierailla esimerkiksi huvipuistossa tai viettää rantaelämää.

Katso tästä GoGolfareiden erikoistarjoukset Costa Dauradaan 

Etsi luettavaa