Hyppää sisältöön

Superyllättäjä johtaa Pebble Beachin majoria – Annika Sörenstam ja Michelle Wie hyvästelivät U.S. Women´s Openin

Bailey Tardyn kärkipaikka U.S. Women´s Openissa on jättiyllätys kaikille muille, paitsi hänelle itselleen. KUVA:GETTY IMAGES

Bailey Tardy (-7) on ennen viikonlopun kierroksia kahden lyönnin johdossa kilpailussa, jossa vain kuusi pelaajaa 156:sta on yhteistuloksessa alle parin. Eurooppalaisista korkeimmalla ovat Leona Maguire (-1) sekä Maja Stark (+1)

Muita pelaajia syvempi paikallistuntemus kenttään ja rakkaus Pebble Beachiin auttoivat 26-vuotiaaan Bailey Tardyn näyttämään parasta osaamistaan U.S. Openin kahtena ensimmäisenä päivänä. Hän on kirjauttanut tulostaululle luvut 69-68,-7 jotka toivat kärkipaikana.

Perjantain kierrokselle Tardy pääsi aamun ensimmäisissä ryhmissä ja kiersi maailman kuuluisimpiin kuuluvan Bebble Beach Golf Linksin ensimmäisen yhdeksikön neljä alle parin viidellä birdien ja yhden bogeyn höystämänä.

”Löin palloa erittäin hyvin ja pistin putteja sisään. Liian usein tällä kaudella vain toinen näistä osasista on toiminut. Kahdella ensimmäisellä olen onnistunut molemmissa, ” maailmanlistalla sijalla 455:s oleva University of Georgian kasvatti kertoi kierroksensa jälkeen.

Syomäseena torstain ja perjantain kierroksilla olivat lähestymiset, joissa hän on voittanut kisan keskivertopelaajaa yhteensä 9,16 lyöntiä.

Suurimmasta osasta muista pelaajista poiketen Tardy on pelannut ja kilpaillut Bebble Beachilla useita kertoja Pro-Ameissa.

“Rakastan tätä paikkaa, se on kuin taivas maan päällä Kentän jokainen reikä on uskomattoman hieno.”

”Olen aina uskonut kykeneväni voittamaan minkä tahansa kilpailun johon osallistun. Nautin suunnattomasti siitä, että saan olla mukana U.S. Women´s Openissa Pebble Beachissa, ja pyrin elämään hetkessä kiirehtimättä asioiden edelle”, Tardy julisti viestin tavasta, jolla hän pyrkii selättämään lauantaina eteen tulevat paineet.

Tardy on voittanut yhden kisan Epson Tourilla kaudella 2021. Edelliskaudella kakkostiloja tuli kaksi, kauden päätteeksi Tardy sai karsintojen kautta paikan LPGA:lle.

Yhdeksässä pelaamassaan kisassa paras sijoitus on 23:s, jatkoon hän on päässyt neljästi. Lauantain kierroksen hän pelaa paikallista aikaa iltapäivällä (13.36) jolloin tuuli on yleensä voimakkaampi ja viheriöt pomppuisampia. Parikseen Tardy saa Allisen Corpuzin (-5)

Rose Zhangin nousua odotellaan

Lauantaista tulee suurella todennäköisyydellä melkoinen ”moving day”, kärkipään nimet ja järjestys vaihtuvat tiuhaan tahtiin.

Toista sijaa jakava maailmanlistan kahdeksas, Korean Hyo Joo Kim (-5) on suurin suosikki Leona Maguiren (-1) Nasa Hataokan (-1), sekä kolmatta kisaa ammattilaisena pelaavan entisen amatööritähden Rose Zhangin (+1) kanssa.

Voittotaistoon ehtii kahden kierroksen aikana huomattavan paljon taaempaankin. Yhteensä 75 pelaajaa selvisi jatkoon, viimeiset näistä 13 lyöntiä Tardya heikommalla tuloksella.

Eurooppalaisista Maguiren lisäksi hyvissä asemissaa ovat Maja Stark (+1), Charley Hull (+1) ja Perrin Delacour (+1).

Linn Grantin (+6) läpimurtoa majorien menestyjäksi tuskin nähdään vielä viikonloppuna.

Annika Sörenstamin ja Michelle Wien viimeinen major

Maailman kaikkien aikojen parhaaksi naispelaajaksi usein tituleerattu Annika Sörenstam (+15) ja entinen lapsitähti, ainoan majorinsa U.S. Women´s Openissa saavuttanut Michelle Wie (+14) pelasivat kierroksensa yhdessä. Karsiutuminen oli jo avauskierrosten jälkeen todennäköistä.

Viivasuorana draivaajana tunnettu 52-vuotias Sörenstam löi viimeisen avauksensa vasemmalle rantakiville ja teki dropin jälkeen tuplabogin.

Ruotsalaistähti saattaa vielä saada mahdollisuuden pelata seuraavissakin U.S. Women´s Openeissa, mikäli hän innostuu jatkamaan osallistumisiaan ja voittamaan U.S Senior Women´s Openin.

Michelle Wie lähti eläkkeelle golfammattilaisen roolista upottamalla Pebbble Beachin 18:lla pitkän putin. Ensimmäisen kisansa LPGA:lla hän pelasi 12-vuotiaana kaudella 2002.

Karsiutuneiden lista oli varsin nimekäs. Maailmanlistan ykkönen Jin Young Ko (+7) töpeksi avauskierroksensa. Katsomoon joutuivat myös Anna Nordqvist, Lexi Thompson, Atthaya Thitikul, Georgia Hall, Madelene Sagström, sekä kauden ensimmäisen majorin voittanut Lilia Vu.

Kilpailun palkintopotin ilmoitettiin nousevan 11 miljoonaan dollariin. Voittajan osuus on kaksi miljoonaa.

Elisa Viihde Viaplay ja Viasat Golf näyttävät kolmannen päivän tapahtumat suorana klo 22.00-04.30.

tulospalvelu

Etsi luettavaa