Hyppää sisältöön

Supertorstai sai jatkoa: Samooja kärkeen Challenge Tourilla

Kalle Samooja taistelee finaalissa neljän muun suomalaisen tavoin paikasta European Tourille

Suomalaispelaajille torstai on ollut monella mittarilla yksi historian menestyksekkäimmistä golfkentillä. Mikot Korhonen ja Ilonen löivät alkutahdit British Mastersissa. Kalle Samooja ja Tapio Pulkkanen nostivat omalta osaltaan lippua korkealle Challenge Tourilla Espanjassa.

Kalle Samooja (-8) sai viime sunnuntaina olla viimeisellä viheriöllä shamppanjapullon kanssa hyvää ystäväänsä Tapio Pulkkasta vastassa Kazakstanissa. Pulkkasen voitto kenties rohkaisi turkulaista Samoojaa, sillä Kalle paukutti itsensä supertuloksella keulille Challege de Espana -kisassa.

Samooja teki avauskierroksellaan käsittämättömät yhdeksän birdietä ja yhden bogin. Takaysiltä lähtenyt 29-vuotias teki ensimmäiseen ysiin kolme birdietä ja kuusi paria.

Todellinen tykitys alkoi jälkimmäisellä ysillä. Kalle teki neljän suoran birdieitä väylillä 2-5. Väliin kuutoselle tuli bogi, jonka jälkeen jälleen kaksi peräkkäistä birkkua väylille 7 ja 8. Päivän tulos 64 (-8) oikeuttaa kisassa kahden lyönnin johtoasemaan.

Vielä kun ottaa huomioon, että Samooja teki tuloksensa iltapäiväryhmissä, nostaa se kierroksen arvoa entisestään. Aamupäivän tulostaso vaikutti nopealla silmäyksellä selkeästi iltapäivää kovemmalta.

Samooja tarvitseekin kipeästi onnistumisia, mikäli mielii mukaan taisteluun rahalistan 45 parhaan joukkoon pääsemisestä. Tämän hetkinen ranking 80 on noin 13 000 euroa vajaa sijasta 45.

Espanjasta voitto toisi 32 000 euroa ja neljäskin sija vielä 12 000 euroa. Myös kauden päättävään Omanin kilpailuun pääsee rankingin 45 parasta.

Tapio Pulkkasella oli myös onnistumisia kierroksensa alkupuolella. Hattu-Tapsa kruisaili kentän etuysin kolmen birdien ja kuuden parin tahdissa. Takaysillä korttiin ei ole merkattu lisää punaista väriä, mutta päivän ensimmäinen bogi tuli väylällä 15. Pulkkanen jakaa sijaa 38, kun hänellä on avauspäivää kolme väylää jäljellä.

Roope Kakko pelasi tuloksen +1 ja on sijalla 95.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa