Hyppää sisältöön

Supertähdet samaan ryhmään – Matilda Castrén ja Sanna Nuutinen pelaavat yhdessä Gant Openissa

Matilda Castrén saapui Ruissaloon maanantai-iltana.

Golfia seuraava suomalaisyleisö saa sitä mitä on toivonut. Kauden 2021 kirkkainta naistähteä kirittää toisiaan LET:n kisassa torstaina ja perjantaina.

LET:n kilpailuorganisaatio kuunteli varmasti Golfliiton ja yhteistyökumppanien toiveita sijoitellesssaan torstain ja perjantain lähtöryhmiin kuumimpia suoamalaisia sekä muita kisan suosikkeja samoihin ryhmiin.
Gant Ladies Open saa vauhdikkaan lähdön torstain kolmen (10:s tee) ensimmäisen ryhmän pelaajien kautta.

8.45 Ursula Wikstrom -Marianne Skarpnord-Atthaya Thitikul
8.56 Matilda Castrén- Sanna Nuutinen-Alice Heyson
9.07 Krista Bakker-Christine Wolf -Magdalena Simmermacher
 

Marianne Skarpnord voitti edellisviikolla Lontoossa. Atthaya Thitikul johtaa LET:n pistelistaa ja Alice Heyson oli kolmas (paras nainen) ET:n ja LET:n yhteiskisassa.
Tämän kolmikon lisäksi ennakkkoon vahvimpia haastajia suomalaisille ovat Slovenian 17-vuotias superlupaus Pia Babnik, sekä Intian Diksha Dagar.

Seuraavissa kolmessa ryhmässäkin on (9.18-9.29-9.40) suomalaispelaajista ennakkoon kovimpia (Tiia Koivisto, Elina Nummenpää ja Kiira Riihijärvi)
Perjantaina aamupäivän pelaajat lähtevät iltapäivällä ja päinvastoin.

Olympialaisiin lähtevän parivaljakon Castren & Nuutinen asettaminen samaan kolmikkoon on varsin perusteltua. Kisaa Ruissalossa tai ruudun ääressä seuraavat saavat ihailla, ja varmasti myös vertailla kotimaisen golfin kuumimpia tähtiä samassa pallossa kahtena päivänä usean tunnin ajan.

Gant Ladies Open, starttiajat torstai

Gant Ladies Open on nähtävissä Ruutu-palvelussa torstaina klo 10.30-15.30. Kolmen kuuman suomalaisryhmän pelistä nähdään  näin arviolta 11-13 viimeistä reikää.
Perjantaina ryhmien lähtiessä liikenteeseen iltapäivällä, Wikström, Castrén, Nuutinen sekä Krista Bakker ovat kameroiden tavoitettavissa koko lähetyksen klo 13-18 ajan.

Lauantaina Ruutu-palvelu näyttää suoraa kuvaa klo 10-15,  YLE TV2 lähetysaika on 12-15. 

Kenttä sai syystäkin suistutusta

Tiistaina pelattiin ensimmäinen kahdesta pro-amista. Nimekkäin pelaaja oli Matilda Castrén, joka saapui Ruissaloon jo maanantai-iltana. Tiistaina hän  pelasi maaliskuussa pestinä aloitttanut John Rawlins caddienään. Valmentaja Petteri Nykky seurasi Catrénin peliä, jakaen huomiotaan myös muille valmennettavilleen Ursula Wikströmille, Noora Komulaiselle sekä Emilia Tukiaiselle.

Emilia Tukiaisen veikkaus voittotulokseksi oli -12. Hän pelaa elämänsä toisen LET:n kisan, ensimmäisessä cut-raja oli lyönnin omaa tulosta parempi.

Emilia Tukiaisen veikkaus voittotulokseksi oli -12. Hän pelaa elämänsä toisen LET:n kisan, ensimmäisessä cut-raja oli lyönnin omaa tulosta parempi.

Teemu Tyry

” Kaunis puistokenttä, joka vei kerrasta sydämeni. Hyvällä pallonlyömisellä täällä pärjää. Puttaaaminen toki nousee sekin tärkeeän rooliin. Täällä ei kannata olla reiän yläpuolella.”, Rawlins kertoi mielipiteensä Nykyn nyökytellessä vieressä.

”Lisäisin tuohon listaan hyvän wedgepelin merkityksen”, Nykky täydensi.

Varsinaiseen kisaan osallistuvat suomalaiset ja ulkomaalaispelaajat, sekä pro-amin amatöörit antoivat järjestelyille ja kentän kunnolle täydet pinnat.

Meneekö voittotulos alle 200:n lyönnin?

Ruissalossa pelataan kenttään melkoisen lyhyenä, johon vaikuttaa myös korkea lämpötila, olemattomien karheikkojen helppous.

Viisi par-kolmosta ovat olleet etenkin naisten kisoissa Ruissalon syömähammas. Tiistaina vaikutti mainoskylttien sijoituksen perusteellta siltä, että vaikeimmat 1,5,7 pelataan 155-170 metrisinä, lyhyemmät  12, 15 110-135 metrin matkalta.

Birdieautomaatiksi etukäteen tiedetty lyhin par-viitonen (3:) pelataan maksimissaan 403 metrisenä. 
Rawlins veikkasi voittotulokseksi -12-14, Nykky oli ennustusessaan  tarkempi,-13.

Kenttämestari Matti Höglund muisteli, että kenttäennnätys on edelleen 65,-6.

”Kyllä se 200 lyönnin rikkoontuminen ihan mahdollista on. Niin paljon kuin minunkin korviini noita kehuja on tullut, uskon kuitenkin, että viheriöiden vaikeus pitää hurjimat tuloksen aisoissa. Voi se silti välillä 14-16 alle olla”, Höglund ennakoi.

 

Etsi luettavaa