Hyppää sisältöön

Supertähdet ja Korhonen tänään Viasatin ja Viaplayn golflähetyksen päätähtinä

Mikko Korhonen löi ja Sergio Garcia katseli perjantain kierroksella

Lauantaista on jälleen luvassa penkkiurheilijan ihannepäivä jos golfin katsominen on mieleen. Tänään nähdään kun ”meidän Mikko” pääsee pelaamaan samassa ryhmässä kahden major-voittajan kanssa yhdessä maailman legendaarisimmista golfkilpailuista.

Mikko Korhonen on se sama kaveri, joka juo kahvia usein malmin golfhallilla. Sama mies, jolle kuka tahansa klubituuppari voi mennä kertomaan viime kesän parhaasta kierroksestaan. Mukava peruskaveri, joka on ihailtavalla tavalla kehittänyt pelinsä kestämään suurimmissakin paikoissa. 

European Tourilla jo kohtalaisen uran tehnyt Korhonen on kuitenkin ollut myös se kaveri, jota European Tourin ohjaajat tottuivat välttelemään, vaikka hän pelasikin kärjen tuntumassa. Mies on jäänyt globaalisti kohtalaisen tuntemattomaksi saavutuksiinsa nähden. Parrasvalot ja räväkät kommentit eivät ole ominta Korhosta. 

Tänään Mikko Korhonen heitetään todella herkulliseen tilanteeseen. Nedbank Challengen kärkiryhmässä seuraa tekevät The Mastersin voittaja Sergio Garcia, joka oli myös perjantaina samassa ryhmässä ja Louis Oosthuizen, jonka vyöltä löytyy muun muassa The Openin voitto seitsemän lyönnin marginaalilla The Old Courselta vuodelta 2010. 

Perjantain kierroksella Korhonen ei ollut moksiskaan vaikka jokainen lyönti näytettiin televisiossa ympäri maailman. Vieressä oli lähes jokaisen golfarin idoleihin kuuluva Sergio Garcia, joka lopulta hävisi kyseisen kierroksen Korhoselle yhdellä lyönnillä. 

Lauantaihin lähdettäessä Korhonen on kisaa johtavaa Garciaa kolme lyöntiä perässä ja Louis Oosthuizenia kaksi lyöntiä. Korhosen takana neljättä sijaa jakavat ovat kaksi lyöntiä Mikkoa perässä. 

Mitä ikinä viikonloppuna tapahtuukaan, on Korhonen saanut vähintään aitiopaikan kokea miltä tuntuu pelata legendaarisen kilpailun kärkiryhmässä (nyt jo toista päivää peräkkäin) maailman nimekkäimpien pelaajien kanssa. Pari vuotta sitten Korhonen tuskin olisi ollut täysin valmis haasteeseen, mutta perjantain perusteella hän ui tilanteessa kuin kala vedessä. 

Myös Tapio Pulkkanen on saanut nauttia nimekkäästä peliseurasta. Turkissa hän pelasi jo samassa ryhmässä Lee Westwoodin kanssa. Sun Cityssa samassa ryhmässä oli avauspäivänä Ryder Cup -kapteeni Thomas Björn ja kulttimaineen saavuttanut Andrew ”Beef” Johnston

Lauantaina Pulkkanen voi jutella mukavia kolminkertaisen major-voittajan Padraig Harringtonin kanssa. Jokainen kierros kasvattaa, mutta olisi helppo uskoa pelaajan odottavan jopa normaalia enemmän! 

Viasat Golfin ja Viaplayn lähetys on käynnissä. Kärkiryhmä, jossa Korhonen pelaa lähtee kentälle kello 10.10 Suomen aikaa. 

Etsi luettavaa