Hyppää sisältöön

Supersankaruutta tarjolla Jon Rahmille – voittaako ensimmäisenä eurooppalaisena samalla kaudella US Openin ja The Openin?

Jon Rahm on maailmanlistan ykkönen.

Muhiiko Royal St Georges Golf Clubilla pelattavassa The Openissa jo kolmannen kerran peräkkäin yllätys ilmassa?
2003 ja 2011 voittajan maailmanlistan sijoitus on ollut häkellyttävästi 396:s ja 111.

Jon Rahm on maailmanhuipuista ylivoimaisesti kovimmassa tuloskunnossa ja suosikki Royal St Georges Golf Clubilla.
Siitäkin huolimatta, että hän putosi maailmanlistan kakkoseksi jäätyään heikon puttipelin ja vaihtelevien lähestymisten johdosta seitsemänneksi Scottish Openissa.

Melkoisen mielenkiintoista on se, että ykköseksi palasi Dustin Johnson, joka on viimeisen 4,5 kuukauden aikana ollut vain kerran kymmenen joukossa. Silloinkin nimenomaan kymmenes.

The Open käynnistyy torstaina kentällä, jossa kahdella edellisellä kerralla voittaja on ollut todella suuri yllättäjä.

Ben Curtis (2003) käytti Thomas Björnin bunkkerisekoilut hyväkseen päästyään mukaan kisaan edellisviikon PGA Tourin kisan menestyksensä kautta.  
Osallistumiskerta majoriin oli Curtisille ensimmäinen ja sijoitus maailmanlistalla ennen kisaa 396.

Vuoden 2011 ykkönen Darren Clarke oli golfyhteisölle hyvinkin tuttu mies ja hänen voittonsa oli mieleen valtaosalle lajia seuraavista.
Harvinaiseksi major-voiton teki se, että yrityskerta The Openissa oli Clarkelle jo 20:s.

42-vuotias Clarke oli vaipunut jo huippu-uransa ehtoopuolelle.
Ennen kisaa maailmanlistan sijoitus oli 111.

Mieleeni on jäänyt se, kuinka puuduttavan virheetöntä ja taktisesti kypsää peliä Clarke esitti päätöskierroksella puolustaessaan johtopaikkaansa.
Resepti etenkin lähestymisissä oli lyöntien jättäminen hivenen lyhyeksi virheiden ja bogien välttämiseksi.

Nouseeko Jon Rahm Tiger Woodsin ja Le Trevinon rinnalle?

Kuluvaa kautta on leimannut se, että ns. kivikovat tähdet, Dustin Johnson, Rory McIlroy, Justin Thomas, sekä Bryson DeChambeau ovat haparoineet etenkin majoreissa. 
Helppoa ei ollut alkuvuodesta Jon Rahmillakaan, joka pitkän voitottoman jakson johti Memorialia kuudella, kunnes. joutui ennen viimeistä kierrosta koronakaranteeniin.

Espanjalainen tuli kotiarestista yllättävän valmiina US Openiin, jonka hän käänsi satumaisen komeilla puteilla hyväkseen jättäen Louis Oosthuizenin taas kerran kakkoseksi.
Edellisviikon Scottish Openissa Rahm näytti ottavan kisan haltuunsa, mutta viikonlopun lähipeli -ja puttikisassa hän jäi seitsemänneksi.

Rahmilla on kuitenkin hieno mahdollisuus tehdä kotimaansa ja Euroopan golfhistoriaa alkavalla viikolla. Viimeisen 50 vuoden aikana vain Lee Trevino (1971) ja Tiger Woods (2000) ovat voittaneet peräkkäin US Openin ja The Openin. 

Seve Ballesteros voitti viimeisen viidestä majoristaan heinäkuussa 1988 vain 31-vuoden ikäisenä

Seve Ballesteros voitti viimeisen viidestä majoristaan heinäkuussa 1988 vain 31-vuoden ikäisenä

GETTY IMAGES

Rahmin maanmies ja idoli Seve Ballesteros oli Brittein Saarten majorissa kolmasti paras, mutta aseeton US Openin kapeikoissa (väylät).

Lähes kaikilla vanhemmillakin tähdellä edelliset pelikokemukset Royal St George´s Golf Clubista ovat kaudelta 2011. Rahm ei ollut mukana.
Hän on pelannut The Openissa neljä kertaa yltämättä vielä kertaakaan kymmenen joukkoon.
Rahm on tästä tilastojensa kauneusvirheestä huolimatta vedonlyöntitoimistojen ylivoimainen suosikki.
Sankaruutta ja historiankirjoihin nousun mahdollisuutta on tarjolla espanjalaiselle, mutta toki myös eri kriteerein kymmenille muille voitontavoittelijoille.

The Open

Etsi luettavaa