Hyppää sisältöön

Superlupaukset aloittivat PGA Tourilla – nähdäänkö miehiä Euroopassa?

Viktor Hovland voitti amatöörinä paljon

PGA Tourin osakilpailussa Travellers Championshipissa kaksi miestä oli suurennuslasin alla. Viktor Hovlandilla ja Matthew Wolffilla on suuret panokset seuraavien viikkojen aikana. Ehkä Euroopassa kannattaa toivoa, että he eivät yllä supersuorituksiin?

Tie PGA Tourille pääsemiseen on kivinen. Nuorten pelaajien on tehtävä vaikeita valintoja uransa kannalta jos kaikki ei mene täysin nappiin. Tulevien viikkojen aikana suurennuslasin alla pelaavat amatöörien maailmanlistan kaksi parasta, Viktor Hovland ja Matthew Wolff, jotka siirtyivät ammattilaiseksi ennen Travellers Championshipia. 

Molemmat pelaajat selvittivät cut-rajan Travellersissa. Wolffin pelit kuitenkin päätyivät lauantain jälkeiseen cutiin hänen pelattuaan heikon tuloksen 74 (+2) kolmannella kierroksella. PGA Tourilla vain 70 parasta pääsee mukaan sunnuntaille. 

Norjalaisen Viktor Hovlandin pelit jatkuivat sunnuntaihin saakka, jossa hänen pelinsä alkoi sakkaamaan. Hovland pelasi viimeisellä kierroksella tuloksen 73 ja tippui 20 sijaa. Lopputuloksissa norjalainen oli sijalla 54. 

Kupletin juoni on selkeä. Molemmat pelaajat tarvitsevat roiman kasan pisteitä kisoissa joihin he saavat kutsun. Parhaassa tapauksessa yksi voitto takaa pelioikeuden tuleville vuosille. Toiseksi paras skenaario on, että he saavuttavat tarpeeksi pisteitä saadakseen pelioikeuden ensi kaudelle. 

Mahtuakseen FedEx Cupin listalla 125 parhaan joukkoon, on helpoin tie saavuttaa noin 270 pistettä. Tämä vaatii käytännössä muutamia top-10 sijoituksia, joista mielellään yksi saa olla viiden parhaan joukossa. Kerran sijoittuminen kakkoseksi tai kolmoseksi voi myös riittää. 

Entiset amatööritähdet tulevat saamaan täydet seitsemän kutsua (kuusi jäljellä) seuraavien viikkojen aikana. Jos niiden aikana ei tule tarpeeksi menestystä, on ensi vuodelle PGA Tourille luvassa vain kutsupaikkoja. Tässä vaiheessa yksi varteenotettava vaihtoehto niin Wolffille kuin Hovlandille olisi osallistuminen European Tourin karsintoihin. 

PGA Tourille kun ei nykyään saa suoraa paikkaa karsintojen kautta, vaan mukaan mahtuminen vaatii täyden kauden pelaamista USA:n kakkoskiertueella. Kun PGA Tourin kausi päättyy jo elokuussa, on hyvin mahdollista, että Wolff ja Hovland nähdään loppuvuoden aikana vastaanottamassa kutsuja European Tourin osakilpailuihin, jonka kausi päättyy vasta marraskuussa. 

Travellers Championshipin voittoon pelasi lopulta Chez Reavie, joka piti 11 vuotta taukoa edellisestä PGA Tourin voitosta.  

Etsi luettavaa