Hyppää sisältöön

Supergolf täyttää 15 vuotta: ”Vuosien mittaan palveluamme on käyttänyt yli 30 000 suomalaista pelaajaa”

Jari Koski on pyörittänyt Supergolfin toimintaa jo vuodesta 2004

Tällä viikolla 15 vuotta täyttävä Supergolf on tullut suomalaisgolfareille tutuksi yhtenä vaihtoehtona pelioikeudelle. Nykyään Supergolf toimii myös golfmatkojen järjestäjänä.

Supergolf loi golfareille uudenlaisen pelaamisen vaihtoehdon 2000-luvun alussa. Vuonna 2004 perustettu yritys lähti tekemään yhteistyötä kenttien kanssa hankkimalla golfosakkeita ja vuokraamalla pelioikeuksia, joita se möi eteenpäin jäsenilleen verkkokaupassa normaalia green feetä edullisemmin.

Supergolfin asiakkaat ovat tottuneet maksamaan yksittäisistä kierroksista noin 30–40 euroa. Mitä enemmän päiväpelioikeuksia golfari ostaa kerralla, sen alemmaksi yksittäisen kierroksen hinta putoaa. 

Keväällä 2019 Supergolf on yksi Suomen suurimmista golfyhteisöistä. Pienestä puuhastelusta liikkeelle lähtenyt toiminta on 15 vuodessa laajentunut kansainväliseksi palveluksi, sillä Supergolf myy päiväpelioikeuksia Suomen lisäksi myös Viroon, Ruotsiin, Venäjälle ja Liettuaan.

”Vuosien mittaan palveluamme on käyttänyt yli 30 000 suomalaista pelaajaa”, toimitusjohtaja Jari Koski kertoo tiedotteessa.

”Matkanjärjestäjäksi rekisteröidyimme 2011. Matkapuolella olemmekin viime aikoina hakeneet onnistuneesti kasvua.”

Supergolfin jälkeen golfmarkkinoille on tullut muitakin toimijoita, jotka myyvät green feetä tarjoushinnoin eri kentille. Koski näkee kilpailun lisääntymisen myös hyvänä asiana, sillä sen takia Supergolf on joutunut kirkastamaan myös oman toimintansa suuntaa.

”GoGolfin mukaantulo, Golfpisteen jäsenkortti, Suomen Golfseniorien pelioikeudet, useiden kenttäyhtiöiden omat tarjoukset ja Kultakortin kaltaiset yhteistyökuviot ovat pakottaneet meidätkin uudistumaan”, Koski sanoo.

Yhtenä esimerkkinä tästä Supergolf kokeili viime kaudella esimerkiksi dynaamisempaa hinnoittelua muutamien testikenttien avulla. Viime vuonna Supergolf otti käyttöön myös äkkilähdöt, jossa lähdöt saman päivän kierroksille myydään edullisemmin.

”Viisi yhteistyökenttäämme testasi viime vuonna mahdollisuutta kasvattaa tiettynä päivänä tarjolla olevien Supergolf-pelioikeuksien määrää. Ratkaisulla pystyttiin kompensoimaan lähtöaikojen laimeaa kysyntää oman pelaajiston keskuudessa vaikkapa silloin, kun sääennuste ei ollut paras mahdollinen. Kierrosmäärät kasvoivat, samoin kenttäyhtiöille tilitettyjen eurojen määrä”, Koski jatkaa.

Supergolfissa synttäreitä juhlitaan tarjousten merkeissä.

Etsi luettavaa