Hyppää sisältöön

Suomessa golfataan myös jouluna – Sea Golf Rönnäsissä käynnistyy vuoden 328. pelipäivä viheriöille

Sea Golf Rönnäsissä kierrosmäärä on kasvanut aiemmiste ennätysvuosista yli 40 prosenttia

Lukuisilla kotimaisilla golfkentillä pelataan myös joulun aikaan, mikäli kelit sen suinkin sallivat.

Sea Golf Rönnäsissä on kentän merellisen sijainnin ansiosta pystytty pelaamaan sen perustamisesta asti pitkiä kausia. Päättyvä vuosi on kuitenkin aivan omassa luokassaan.  Tiistaina 22. joulukuuta, päivä on jo rahtusen vuoden lyhintä (maanantai) pidempi.

Aurinko nousee Rönnäsissä 9.22, laskee 15.07. Valoisaa aikaa on tämän mukaan 5h 45 minuuttia, käytännössä hieman pidempään. Kalenterivuoden 328. pelipäivä käynnistyy. 

GoGolfin tekemän kyselyn perusteella Sea Golf Rönnäs on saavuttamattomassa johdossa pelipäivien määrää kesäviheriöille listattaessa.  Yli 300:n pelipäivän olivat joulukuun 9. päivän listojen mukaan päässeet myös Vihti Golf (305) sekä Hiisi-Golf (300).  Seuraavina listalla olivat Salo Golf (295) sekä Meri-Teijo (288)

Näillä kentillä eniten pelipäiviä 2020

Starttiaikoja sai Rönnäsiin  maanantaina varata myös keskiviikolle. Kentän pitäminen avoinna myös jouluaattona oli jo suunnitelmissa. Omat ja vieraspelaajat pääsevät varaamaan aikojaan samanaikaisesti viisi päivää ennen. 

”Viikonloppuna meillä oli  käytännössä täyttä, pelaajia oli lähes 200. 27-reikäisellä kentällä saamme hyvän määrän harrastajia matkaan myös vuoden pimeimpänä aikana”, kertoo toimitusjohtaja Kari Mattila.

Kierroksia on vuoden aikana kirjattu jo yli 43 000. Normimäärä on aiemmilla kausilla parhaimmillaankin ollut 30 000 tietämissä.

”Ensimmäistä kertaa historiamme aikana talvipelaaminen on ollut taloudellisesti kannattavaa runsaan vieraspelaamisen johdosta. Suurin osa vieraista tulee maksimissaan tunnin ajomatkan päästä. Viikonloppuna meillä oli pelaajia myös Viipurin Golfista.”

Viikolla pelaajien määrä on luonnollisesti huomattavasti pienempää. Joulun osalta Mattila ei halunnut (maanantaina) luvata mitään varmaa.

Marko Clever jatkaa ennätystehtailuaan. Pelikierroksia on kaudella 2020 enemmän kuin vuodessa päiviä

Marko Clever jatkaa ennätystehtailuaan. Pelikierroksia on kaudella 2020 enemmän kuin vuodessa päiviä

Sea Golf Rönnäs

Seuran jäsen Marko Clever rikkoi joulukuun alkupuolella merkittävän rajapyykin kierrosten määrässä. Jouduttuaan lomautetuksi työstään hän kiihdytti pelaamisen tahdin kotikentällä hurjaksi. 365 kierrosta tuli täyteen joulukuun 12. päivä.

”Marko jatkaa ennätyksensä parantamista. Oletan, että hän on parhaillaankin kentällä pelaamassa”, Mattila arveli.

”Pidämme kenttää auki, jos se vain on mahdollista.Klubirakennus ja sen palvelut ovat kuitenkin suljettuina. Tiedot pelimahdollisuuksista ja ohjeet aikojen varaamiseen löytyvät sivujemme kautta”, Kari Mattila muistuttaa lopuksi.

Sea Golf Rönnäs

Vihti Golfissa kilpaillaan

Vihti Golfissa on kunnianhimoiset suunnitelmat pitää pelaamisen lisäksi myös kilpailuja vuodenvaihteen molemmin puolin. Tapaninpäivän ja loppiaisen (6.1.) välisenä aikana Vihdissä on ohjelmassa peräti viisi scramblea.

Vihti Golf on maamme kentistä ainoa, jonka kenttä oli tammi-helmikuussa avoinna jokaisena päivänä

Vihti Golf on maamme kentistä ainoa, jonka kenttä oli tammi-helmikuussa avoinna jokaisena päivänä

Teemu Tyry

Pelimahdollisuuksia kannattaa kurkkia muun muassa Salo Golfin, Meri-Teijon, Hangolfin, Hiisi-Golfin ja Pickala Golfin sivujen kautta.

Vuosaaressa pelataan vielä 22.12., jonka jälkeen kenttä pistetään ainakin tässä vaiheessa kiinni.

Etsi luettavaa