Hyppää sisältöön

Suomen vihreimmät viheriöt ovat Kurk Golfissa!

Kurkissa viheriöt vihertävät

Kurk Golf kuuluu GoGolfin konserniin, joten voit odottaa mauttomia määriä ylisanoja seuraavan artikkelin aikana. Pyrkikäämme kuitenkin pitämään homma aisoissa ja tarkastelemaan Kirkkonummen metsissä sijaitsevaa kenttää ilman suurempia gogolf-laseja.

Oletko kuullut Kurkista? Se sama kenttä, joka pääsi valtamedioihin viime vuonna kertomalla, että uikkareissa pelaaminen on ihan ok. Moni on pitänyt Kurkin rennonlempseää linjaa jopa mauttoman avoimena ja turhan usein on unohtunut se tosiasia, että kentällä on kolme miellyttävää ysiä, joissa golfia saa pelata juuri niin kuin itse haluaa! 

Oma rakkaussuhteeni Kurkkiin alkoi vuonna 2004. Voitin urani ainoaksi jääneen suomenmestaruuden kentällä alle 16-vuotiaiden sarjassa. Sittemmin omaan kurkisteluun tuli pitkä tauko ja seuraavan kerran taisin vierailla kentällä reilut kymmenen vuotta myöhemmin. Miksi, en tiedä. 

GoGolfin konserniin liittymisen jälkeen oli jälleen aika palata kentälle. Ei siitä mitään kotikenttää ole muodostunut, mutta jatkuvasti olen saanut kuulla keskusteluita kentän linjasta ja kuulumisista. Viime kesänä ainakin näkyvyyttä tuli paljon viitaten yllä mainittuun markkinointitempaukseen, josta luonnollisesti saatettiin olla montaa mieltä. 

Iloisen mielen kenttä! 

Kurk Golf muodostuu kolmesta ysistä, joista kaksi on jo avannut tämän vuoden osalta. Hill on yseistä uusin ja sijaitsee Kurkiin tuovan tien toisella puolella klubitalosta katsoen. Toinen auki oleva ysi on Valley, joka toimi aikanaan kentän etuysinä. Kuuluisin, eli Lake pyritään saamaan auki ensi viikonlopuksi kun kentällä vietetään avajaisia. 

Backtiiltä pelatessa mikään yseistä ei ole pitkä. Ei ole myöskään klubitiiltäkään. Kenttä tarjoaa hyviä mahdollisuuksia onnistua, sillä pituudesta se ei juurikaan jää kiinni. Kentän väylät kulkevat vaihtelevassa maastossa peltojen ja metsien keskellä, vesiesteitä löytyy erityisesti Laken ja Valleyn puolelta. 

Talvi sujui Kurkissa todella hyvin, sillä kun viheriöt aukesivat harsojen alta paljastui sieltä todella viherä pinta. Vihreys on usein keväisin pelaamisen kannalta jopa huono asia, koska usein viheriöt ovat silloin pomppuisia epätasaisen pinnan takia. Kurkin parhaat viheriöt ovat 99% ruohopeitteessä, joten epätasaisuutta aiheuttaa korkeintaan pehmeys ja vielä monilla viheriöillä korkea leikkuukorkeus. 

Ainoat heikommat greenit sijaitsivat etuysinä pelatun Hillin puolella, mutta nekin olivat muihin kenttiin nähden vähintään kohtalaisia greeneja. Montaa kertaa ei tarvinnut sanoa, että pallo menisi ohi reiän pompun takia. 

Kentällä oli pääsiäismaanantaina sopivasti ruuhkaa, mutta oma neljän hengen ryhmän peli sujui kohtalaisen aikataulussa neljään tuntiin. Kenties pääsiäisestä tai helteestä johtuen 18-reiän kiertäminen tuntui tavattoman raskaalta ja fyysiseltä suoritukselta! 

Mitä jäi mieleen?

Kurkista päällimmäisenä jäi mieleen viheriöiden vihreä ja tasalaatuinen laatu heti kauden alussa. Kun leikkurit käyvät operoimassa viheriöt on helppo uskoa, että kyseessä ovat yhdet kesän parhaista viheriöistä – sitä ne toki ovat jo nyt muihin kenttiin nähden. 

Kenttänä Kurk tarjoaa mahdollisuuden hyviin tuloksiin – toki omaan peliin en voinut pääsiäisen jälkeisessä ähkyssä olla kovin tyytyväinen. 

Paras väylä Kurkissa on mielestäni Valley -kentän viimeinen. Par-viisi kääntyy loivasti vasemmalle ja tarjoaa hyvällä avauksella mahdollisuuden lyödä toinen viheriölle. Jos lyö toisen veteen, joka sijaitsee noin sadan metrin päässä greenista, saa lohdutupalkinnoksi Novellen. 

Klubiburgeri oli uusittu. Erittäin toimiva kokonaisuus, jota ei kannata syödä ysien välissä minkä me teimme. Se ei ole optimaalinen tankkaus kierroksen jälkimmäiselle puolelle, mutta kierroksen jälkeen oluen kera parasta a-luokkaa! 

Kurkin hinnoittelu on edelleen hyvin joustavaa: Oma lähtö 99 €, 9 reikää + limu 20 € ja niin edelleen. Katso kaikki tarjoukset TÄÄLTÄ:

Etsi luettavaa