Hyppää sisältöön

Suomen seniorimiehille EM-pronssia ja -kultaa joukkuekisassa

Suomen seniorit ottivat tasoituksellisessa sarjassa EM-kultaa.

Suomen seniorimaajoukkue (60+) on voittanut pronssia eilen päättyneissä EM-kisoissa Walesissa. Tasoituksellisessa kisassa suomalaiset ylsivät voittoon.

Suomen pronssijoukkueen yhteistulos tasoituksettomassa kolmen kierroksen kisassa oli +97. Eroa neljänneksi sijoittuneeseen Ranskaan oli vain kaksi lyöntiä. Hopeamitalille pelasi Espanja kymmenen lyöntiä paremmalla tuloksella. Englanti oli omaa luokkaansa, sillä voittotulos oli +47.

Englannin ylivoima näkyi myös henkilökohtaisessa sarjassa, jossa se otti kolmoisvoiton.  Suomen joukkueesta parhaiten onnistui Keimola Golfin Jukka Lehtonen, jonka yhteistulos oli +20 (79-77-77). Se riitti kahdeksanteen sijaan.

Muut Suomen joukkueen pelaajat olivat Peter Kaske, Jukka Pajunen, Risto Rautio, Ari Vauhkonen ja Juha Selin.

Kilpailu pelattiin Celtic Manorin 2010-kentällä, jossa pelattiin yhdeksän vuotta sitten Ryder Cup. Yhteensä maita oli mukana 22. 

Samassa yhteydessä pelattiin tasoituksellinen ESGA Seniors Cup, tosin saman golfkeskuksen Roman Road -kentällä. Tässä sarjassa suomalaiset voittivat kultaa.

Golf-Porrasalmen Seppo Hujanen oli paras suomalainen. Hänen nettotuloksensa oli +2. Slope-tasoituksella viisi pelanut Hujanen onnistui erinomaisesti päätöspäivänä, jolloin hän pelasi bruttotuloksen 72 (par 70). Nettotulos oli täten 67.

Mikkeliläisen Hujasen lisäksi joukkueessa pelasivat Jaakko Malinen, Tapani Järvinen, Seppo Pakola, Juhani Sillman ja Veijo Suomela.

Toiseksi sijoittunut Italian joukkue hävisi Suomelle kolme lyöntiä.

Tasoituksen lyöntipeli | Tasoituksellinen lyöntipeli

Etsi luettavaa