Hyppää sisältöön

Suomen parhaat kohtaavat Linna Golfissa – täällä pystyt seuraamaan tuloksia

Linna Golfissa pelattava pro am -kisa houkutteli Suomen parhaat miesgolfarit yhteen.

Linna Golfissa pelattava pro am -kilpailu houkutteli Suomen kovimmat miesgolfarit Hämeenlinnaan. Kilpailua isännöi Mikko Ilonen.

European Tour pelaajat Mikko Korhonen, Sami Välimäki, Kalle Samooja ja Tapio Pulkkanen sekä 14 muuta kotimaista kärkinimeä kohtaavat parhaillaan toisensa Linna Golfissa järjestettävässä pro am -kilpailussa.

Kilpailun on laittanut kasaan manageritoimisto Sportyard ja Mikko Ilonen, joka työskentelee ruotsalaisyrityksessä ja toimii kisan pääpromoottorina. Lisäksi järjestelyissä on mukana Suomen PGA ja Linna Golf.

”Odotan hyvätasoista kisaa, ja prot vetävät varmasti peli-ilmeet päälle. Hyviä tuloksia sieltä tulee, eikä kyseessä ole mikään sunnuntaikävely”, Ilonen sanoi järjestäjien tiedotteessa.

Kilpailun virallinen nimi on Mikko Ilonen Pro Am Presented by Sportyard.

Kisan ideana on taata kotimaisille ammattilaispelaajielle mahdollisuus harjoittaa ammattiaan, kun koronan vuoksi kilpailut ovat tauolla. Kiinnostus tapahtumaa kohtaan oli suurta.

”Kun myynti lähti käyntiin, kaikki paikat oli myyty ennätysnopeasti ja varasijoillekin oli lopulta niin paljon tulijoita, että niistä olisi melkein saanut toisen pro amin pyyhkäistyä suoraan”, Linna Golfin asiakkuuspäällikkö Karri Koivu sanoi.

Tuolloin Suomessa olivat vielä kuitenkin kokoontumisrajoitukset päällä, minkä vuoksi tapahtuman kasvattaminen ei tullut kyseeseen.

ET-pelaajien lisäksi mukana ovat Asian Tourilla pelaavat Teemu Putkonen ja Janne Kaske, joka kuuluu myös Challenge Tour -pelaajistoomme. Muut CT-pelaajat kisassa ovat Roope Kakko, Oliver Lindell ja Kim Koivu, joka pelasi viime kaudella vielä pääkiertueella.

Karri Koivun mukaan kaikki pelaajat, joille osallistumisesta soitettiin, lähtivät mukaan empimättä.

Prot valikoituvat eri ryhmiin arvonnan perusteella. Yhdeksältä reiältä lähti matkaan kaksi ryhmää ja puolessavälissä prot vaihtoivat samalta tiiltä lähteneeseen toiseen amatööriryhmään. Tällä haluttiin tehdä päivästä mahdollisimman mielekäs amatööripelaajille.

Prot pelaavat rahasta lyöntipelinä ja amatöörijoukkueet ratkovat paremmuuden bestball-pelimuotona 3/4-tasoituksin.

Palkintopotissa on rahaa 15 000 euroa, joka jakautuu seuraavasti:

  1. 6 000 euroa
  2. 4 000 euroa
  3. 3 000 euroa
  4. 2 000 euroa

Kilpailu on käynnistynyt hetki sitten, ja tuloksia voi seurata Gamebookin välityksellä täältä. Parhaiten telineistä ovat lähteneet Kalle Samooja, Tapio Pulkkanen ja Peter Erofejeff, mutta kisa on vasta alussa.

    Tulospalvelu

    Pääkuvassa olevat pelaajat vasemmalta oikealle: Mikko Ilonen, Tapio Pulkkanen, Roope Kakko, Janne Kaske, Sami Välimäki, Matias Honkala, Peter Erofejeff, Miro Veijalainen, Linus Väisänen, Mikko Korhonen, Antti Ahokas, Kalle Samooja, Cristoffer Jusslin, Lauri Ruuska, Kim Koivu, Teemu Putkonen, Alex Hietala, Albert Eckhardt ja Oliver Lindell.

    Etsi luettavaa