Suomen miehillä synkkä avauspäivä MM-kisoissa: ”Rentous puuttui, loppu meni taisteluksi”

Markus Luoman tulos oli tänään 75 lyöntiä. KUVA: USGA / STEVEN GIBBONS

Suomen joukkue yritti Eisenhower Trophyssä liikaa ja avauskierroksella eroa kärkeen kertyi 14 lyöntiä.

Amatöörien MM-kilpailut (Eisenhower Trophy) alkoivat tänään miesten osalta. Viimeksi Suomen miehet sijoittuivat kisassa 10:nneksi. Tämänpäiväisen epäonnistumisen jälkeen suomalaiskolmikko Jesse Saareks, Markus Luoma ja Elias Haavisto saavat tehdä parhaansa yltääkseen lähellekään samaa.

Luoma ja Haavisto edustivat Suomea myös edellisissä MM-kilpailuissa, jotka pelattiin Le Golf Nationalissa, Ranskassa. Tuolloin joukkueen vahvin lenkki oli Haavisto, joka sijoittui henkilökohtaisessa sarjassa kymmenenneksi.

Keskiviikkona Abu Dhabissa Suomen joukkueen parhaan tuloksen teki Saareks, jonka kierrostulos Abu Dhabi Golf Clubin kentällä oli 74 (+2). Luoman tulos oli 75 (+3) ja Haaviston 77 (+5). Kilpailussa joukkueen tulokseen lasketaan aina kahden parhaan pelaajan tulos.

Suomen joukkueen tulos on tällä laskutavalla viisi yli parin, kun kärjessä olevat Yhdysvallat ja Ranska ovat tuloksessa yhdeksän alle parin. Kymmenenteen sijaan Suomella on kymmenen lyöntiä.

Pohjoismaista parhaiten aloitti Tanska, joka jakaa neljättä sijaa kaksi lyöntiä kärjestä. Norja (par) on jaetulla 24. sijalla ja Ruotsi (+1) jaetulla 26. sijalla.

Suomen sijoitus 36 joukkueen kilpailussa on jaettu 31:s. Suomen takana ovat ainoastaan Intia (+6), Singapore (+10), Arabiremiraatit (+11) ja Guam (+23). Intian pelaajilla on vielä muutama reikä pelattavanaan.

Allapäin oleva kolmikko

Haavisto, Luoma ja Saareks olivat heikosti sujuneen ensimmäisen kisapäivän jälkeen syystäkin allapäin.

”Heikko päivä joukkueelta kaiken kaikkiaan. Päivä lähti huonosti käyntiin, emmekä saaneet kelkkaa käännettyä missään vaiheessa”, kolmikko harmitteli Golfliiton tiedotteessa.

”Taso on kova, mutta vaikka mitä on vielä saavutettavissa hyvällä kolmella viimeisellä päivällä.”

Suomen valmennuskaksikko Jussi PitkänenPetteri Nykky mietti keskiviikon pelien jälkeen, että pelaajien otteissa saattoi olla pientä yliyrittämistä, joka johti heikkoon starttiin.

”Rentous puuttui alussa, ja loppu meni taisteluksi”, valmentajat sanoivat.

Kilpailussa pelataan vielä kolme kierrosta. Valmentajat näkevät, että isoja nousuja ehtii vielä tehdä.

”Viime vuoden kilpailu opetti, että me pystymme nousemaan kolmen päivän aikana paljonkin tuloslistalla. Se vaatii nousujohteista tekemistä. Uutta matoa koukkuun huomenna”, Pitkänen ja Nykky sanoivat päättäväisesti.

Jutusta on korjattu virhe. Viime vuonna vahvin lenkki oli Elias Haavisto eikä Antti-Jussi Lintunen, kuten jutussa aiemmin luki.