Hyppää sisältöön

Suomen miehet kiinni EM-kisojen finaalipaikassa!

Matias Honkala on Suomen ykköspelaaja.

Miesten EM-kisojen välierät käynnistyivät aamulla kahdella nelinpeliottelulla. Suomi pelaa isäntämaa Saksaa vastaan ja ottelun iltapäiväsessiosta on luvassa todella kiinnostava.

Suomi lähtee pisteen johtoasemasta hakemaan joukkueiden EM-kisojen finaalipaikkaa isäntämaa Saksaa vastaan. Aamupäivän nelinpeliottelut päättyivät Suomen hyväksi luvuin 2-0! 

Ensimmäisessä ottelussa Suomi piti tahtipuikkoa Matias Honkalan ja Aleksi Myllymäen johdolla lähes koko ottelun. Lopussa isännät kuitenkin hiipivät tasoihin ja ottelun päätyi jatkorei´ille. Ensimmäisellä jatkoreiällä Suomen konservatiivinen pelistrategia toi tulosta ja Saksa antoi ottelun voiton Suomelle. Tapahtumia paikanpäällä seuraava kilpailunjohtaja Arto Teittinen luonnehti tapahtumia seuraavasti: 

”Saksa tuli 16:nnella tasoihin birdiellä, Suomen yritys meni läheltä ohi. Kaksi viimeistä tasattiin melko rutiinimaisilla pareilla ja lähdettiin uusintaan. Suomi otti par-vitosella rautaa tiiltä ulos ja löi toisen greenin edessä olevan puron eteen. Saksa lähti hyökkäämään, mutta loistavan driven jälkeen toinen lyönti meni puroon. Suomi löi noin 5-6 metriin, Saksa rahtusen lähemmäs. Suomi laittoi viereen ja Saksa ei saanut omaa tasoitusputtiaan sisään, joten lähdemme 2-0 johtoasemasta iltapäivään”, Teittinen kertoi Berliinistä. 

Jälkimmäisessä ottelussa Veeti Mähönen ja Sami Välimäki eivät antaneet isännille minkäänlaisia mahdollisuuksia. Välimäki ja Mähönen kaatoivat Saksalaisparin lukemin 4-3 ja jatkoivat pisteputkeaan. 

Iltapäivällä pelataan viisi single-ottelua. Suomi tarvitsee iltapäivän peleistä vähintään kaksi voittoa, joka varmistaisi finaalipaikan. Saksan kannalta tilanne on huolestuttava. Isännät tarvitsevat vähintään neljä pistettä viidestä, jotta isännät nähtäisiin finaalissa. 

Otteluissa ei voida pelata tasapeliä, ennen kuin ottelun lopputulos on ratkennut. Teittisellä ei ole vielä tietoa ketkä viisi suomalaista ovat viivalla iltapäivän peleissä. 

”Noin kello 13.00 Suomen aikaa kapteenit tuovat pelaajalistan. Suomella oli aamulla huilivuorossa Jonathan Jolkkonen ja Santeri Lehesmaa, ainakin toinen heistä otetaan mukaan peleihin iltapäivälle”, Teittinen kertoi. 

Suomi ei ole koskaan pelannut EM-kisoissa mitalipeleissä. Tällä hetkellä näyttää jopa todennäköiseltä, että Suomi pelaisi amatöörijoukkueiden Euroopan mestaruudesta lauantaina! 

 

Etsi luettavaa