Hyppää sisältöön

Suomen menestynein caddie lopettaa – ”Yhtälö perheen ja kiertue-elämän välissä alkoi olla mahdoton”

Karri Kakko panostaa perheeseen ja itseensä jatkossa enemmän

Karri Kakko on päässyt juhlimaan European Tourin voittoa niin Minea Blomqvistin kuin Mikko Korhosen kanssa. Viimeiset viisi vuotta sujahtivat bägiä kantaen European Tourilla, mutta nyt pienen pojan isä päätti laittaa bägin kärryyn.

Karri Kakko ilmoitti hieman yllättäen lopettavansa uransa Mikko Korhosen caddiena. Mikolle hän oli kertonut asiasta pari viikkoa aiemmin. Kakko kerkesi kiertää Korhosen mukana viitisen vuotta, mutta ennen sitä caddie-hommat tulivat tutuksi erityisesti Minea Blomqvist-Kakon ja Roope Kakon bägin varressa. 

Luonnollinen syy asiaan oli Lahteen muuttaneen Karrin perhe. Avovaimo ja pieni lapsi yhdistettynä European Tourin kalenteriin alkoi olla raskas yhtälö. 

”Kaikella on aikansa ja viisi vuotta kun on tätä sirkusta kiertänyt niin tuntui, ettei enää ollut oikea työ minulle. Ei tässä mitään skandaalia ole, vaan yksinkertaisesti haluan panostaa perheeseen enemmän. European Tourin kiertäminen yhdistettynä perheeseen on aika mahdoton yhtälö”, Karri kertoo kauppakärryn ääreltä. 

Kakko muuttui myös ihmisenä paljon vuosien varrella. Aikanaan Karri piti itseään kenties vähemmän sosiaalisena kuin caddie-uran päätyttyä. 

”Kyllä siellä ihminen muuttuu. Sain paljon uusia kavereita, hyviä ja huonoja caddieiden joukosta. Se oli melko hyvä runi viiden vuoden ajan ja tuollaisen mahdollisuuden käyttäminen maailmaa kiertäen avartaa paljon omaa elämänkatsomusta. Ehkä nyt olen aika paljon sosiaalisempi ja erilainen kaveri kuin ennen näitä vuosia”, Karri pohtii. 

Mitään lopullista päätöstä caddie-uran lopettamisesta kokonaan Karri ei ole tehnyt. European Touria hän ei kuitenkaan lähde kiertämään enää samalla tahdilla. 

”Vähän naureskelin tuossa, että tuli katsottua veljen (Roope Kakko) aloittavan kautensa Turkissa tällä viikolla. Tuli vähän sellainen pitäisikö lähteä olo. Tottakai näitä jää ikävöimään, mutta varmaan taas tartun ainakin jossain kisassa jonkun bägin kantohommiin, mutta samaan rumbaan tuskin minua saa lähtemään ainakaan pitkään aikaan”, Karri jatkaa. 

Mikko Korhosen osalta Karri uskoo asian myös kääntyvän positiiviseksi. 

”Mikko saa toivottavasti vielä lisää energiaa uudesta caddiesta. Vaihtelu voi olla tosi hyvä asia ja toivottavasti Mikko pystyy nostaa pelin vielä uudelle tasolle.”

Karrin himoaa itsekin mailojen varteen. Toistaiseksi toimittomana oleva Karri pitää silmät auki uusien hommien varalta. 

”Taidan mennä katsomaan ensimmäisenä Mid Tourin kalenterin ja hypätä itsekin viivalle puolentoista viikon päästä Vuosaaressa. Vähän himottaisi päästä pelaamaan, mutta täällä Lahden suunnalla on vähän heikosti kenttiä auki vielä”, Karri harmittelee. 

Etsi luettavaa