Hyppää sisältöön

Suomen LET-kisa saa jatkoa – kisakenttänä Ahvenanmaan kehuttu Slottsbanan

Ursula Wikström

Ladies European Tourin Suomen-osakilpailun palkintopotti kasvaa 225 000 euroon. Kisa pelataan syyskuun alussa Ahvenanmaalla.

Ladies European Tourin Suomen-kisa saa jatkoa ensi vuonna Ahvenanmaalla, ja palkintopotti kasvaa 225 000 euroon. Näin tiedotti tänään kisan promoottorina toimiva Suomen Golfliitto, jolla on optio järjestää LET-kisa myös vuonna 2023.

Tänä vuonna kisa pelattiin heinäkuussa Turussa, jossa Matilda Castrénin osallistuminen ja sunnuntainen voitto keräsi suuren määrän yleisöä.

”Tämä vuosi oli yksinkertaisesti upea, ja unelmien täyttymys monin tavoin. Kiinnostus kilpagolfiin ja LET-kisaa kohtaan ovat korkealla, ja Golfliitolla on vahva visio ja halu mahdollistaa kansainvälinen tapahtuma tulevaisuudessakin. Haluamme olla edelläkävijä naisten huippu-urheilun edistämisessä. Kilpailun järjestämisen kipinänä toimii myös Golfliiton yhdenvertaisuus- ja tasa-arvotyö. Suuri kiitos kuuluu luonnollisesti myös kaikille yhteistyötahoille”, Golfliiton puheenjohtaja Hanna Hartikainen kertoo tiedotteessa.

Ensi vuoden kisa pelataan hiljattain täyden remontin kokeneella Slottsbanan-kentällä.

”Ålands Golfklubille mahdollisuus toivottaa Ladies European Tourin osakilpailu tervetulleeksi on suuri kunnia, ja selvä todiste että panostukset kentän uudistamiseen ovat olleet oikeita. Tämä kilpailu nostaa Ahvenanmaan haluttujen golfkohteiden joukkoon myös kansainvälisille vieraille”, kertoo Ålands Golfklubin puheenjohtaja Mikael Mörn.

Kymmenes reikä on erittäin dramaattisen näköinen väylä, jossa erityisesti myötätuulessa on mahdollisuus avata suoraan viheriölle.

Kymmenes reikä on erittäin dramaattisen näköinen väylä, jossa erityisesti myötätuulessa on mahdollisuus avata suoraan viheriölle.

Juha Tuukkanen

Myös Ladies European Tour on erittäin tyytyväinen, että Suomen kisa saa jatkoa. Suomalaispelaajat ovat olleet kovassa nosteessa kiertueella, ja Sanna Nuutinen on noussut jo kestomenestyjäksi.

”Vilpittömät kiitoksemme Suomen Golfliitolle naisten golfin tukemisesta sekä avusta vahvojen roolimallien kehittämisessä. Minulla ei ole epäilystäkään, että tämä kansainvälinen turnaus vaikuttaa jatkossakin myönteisesti golfin suosioon Suomessa”, Ladies European Tourin toimitusjohtaja Alexandra Armas kertoo.

Kilpailun pääsponsorina toimi viimeksi Gant, jolla on vahvat siteet kisaa tämänvuotiseen kisakenttään Aura Golfiin. Kisaa tuki vahvasti myös Opetus- ja kulttuuriministeriö, jolta saatiin kisaan erityisavustus, mikä mahdollisti osaltaan kisan järjestämisen.

Ensi vuonna järjestettävää kisaa tukee  Ahvenanmaan hallinto ja matkailuelinkeino.

”Naisten pääkiertueen pelaaminen Suomessa ei onnistuisi ilman sitoutuneita ja intohimoisia yhteistyökumppaneita. Tapahtuman talouden ja laadukkaan toteutuksen turvaamiseksi tehdään jatkuvasti varainhankintaa eri muodoissa sekä Golfliiton että Ålands Golfklubin toimesta. Kilpailun nimikkokumppanuus vahvistuu loppusyksyn aikana. Suunnitelmissa on televisioida tapahtuma kansainvälisellä signaalilla, mikä toki vaatii onnistunutta varainhankintaprosessia”, tiedotteessa kerrotaan.

Heinäkuun kisa huipentui tänä vuonna siihen, että Matilda Castrén tuli Turkuun taistelemaan Solheim Cup -paikasta. Tähtipelaaja voitti kilpailun, minkä ansiosta hän sai kiertueen jäsenyyden, joka mahdollisti paikan Yhdysvaltain ja Euroopan välisessä haasteottelussa.

Kilpailun kiinnostavuus onkin pitkälti kiinni siitä, kuinka nimekkäitä osallistujia kilpailuun saadaan houkuteltua mukaan.

”Tähän olemme tähdänneet – suomalainen pelaaja on top 50 maailmassa. Loistavien pelisuoritusten lisäksi pelaajamme ovat upeita esikuvia nuorille ja innoittajia uusille lajista kiinnostuneille. Kotikisan ansiosta sekä katsojilla että medialla on mahdollisuus tutustua eturivin pelaajiimme lähietäisyydeltä”, Golfliiton kilpaurheilupäällikkö ja kilpailun vastaava promoottori Juha Juvonen kertoo.

Castrénin ja Nuutisen lisäksi LET:llä ovat tänä vuonna menestyneet erinomaisesti myös Ursula Wikström, Tiia Koivisto ja Krista Bakker

LET:n viisi parasta suomalaista kaudella 2021:

2. Sanna Nuutinen
16. Ursula Wikström
24. Matilda Castrén
44. Krista Bakker
45. Tiia Koivisto

Kiertuetta on jäljellä vielä neljä kilpailua.

Ladies European Tourin ranking

Etsi luettavaa