Hyppää sisältöön

Suomalaistrio huippuvedossa Madridissa – Pulkkanen ei ole heittänyt kirvestä kaivoon

Tapio Pulkkanen oli erinomaisessa vireessä Espanjan avointen avauskierroksella. KUVA: GETTY IMAGES

Tapio Pulkkanen, Kalle Samooja ja Sami Välimäki aloittivat loistavasti Espanjan avoimet.

Tapio Pulkkanen on kolmen lyönnin päässä kärjestä Madridissa pelattavassa DP World Tourin kilpailussa. Suomalainen pelasi avauskierroksen tulokseen 66 (-5), kun kisan kärjessä oleva Matthieu Pavon taikoi tuloksen 63 (-8).

Pulkkanen on avauskierroksen jälkeen jaetulla kuudennella sijalla.

Pulkkanen pelasi etuysin neljä alle parin tehtyään neljännelle reiälle eaglen ja birdiet seiskalle ja ysille. Tämän jälkeen hän teki kuusi paria putkeen. 16. reiälle tulleen birdien jälkeen Pulkkanen teki 17. reiällä päivän ainoan bogin. Sen hän ehti kuitata kuitenkin 18. reiän birdiellä.

Pulkkasen kausi on sujunut alavireisesti, sillä hän on kiertueen rankingissa sijalla 151. Ilman huippuonnistumista kauden kolmessa viimeisessä kilpailussa edessä on European Tourin karsintafinaali myöhemmin syksyllä.

Hänellä on kokonaispisteissä eroa 116. sijaan, joka riittäisi pelioikeuden uusimiseen DP World Tourilla, 147 pistettä. Kolmas sija tällä viikolla riittäisi nostamaan hänet niukasti tuon rajan paremmalle puolelle.

Vaikuttaa siltä, että Pulkkanen ei ole suostunut heittämään kirvestä kaivoon, sillä jo viime viikolla Skotlannissa hän pelasi kaksi erinomaista kierrosta.

Madridin-kisan jälkeen Pulkkanen pääsee pelaamaan vielä ainakin Andalucia Mastersin ja Qatar Mastersin.

Samooja löysi lyönnin kesken kierroksen

Myös Kalle Samoojalla peli kulki, varsikin kierroksen viimeisellä kolmanneksella. Hän päätyi tulokseen 67 (-4), jolla hän jaetulla 17. sijalla.

”Oli aika erikoinen päivä tänään. Ensimmäiseen 12:een reikään kolme kohtalaista lähestymistä, ja muuten todella vaikeaa”, Samooja sanoi

Vaikean alun jälkeen Samooja alkoi löytää alkuasennon ja sitä kautta hyvän tunteen svingiinsä.

”Siitä eteenpäin tultiinkin hyvässä myötätuulessa ja sain putit sisään. Kiva saada pitkästä aikaa hyvä startti”, Samooja iloitsi.

Välimäellä oli sangen erikoinen kierros. Hän pelasi seitsemän ensimmäistä reikää neljä alle parin, jonka jälkeen hän teki neljä perättäistä bogia. Niiden jälkeen hän pelasi viisi seuravaa reikää neljä alle eli samaan tulokseen Samoojan kanssa.

Suomalaisittain luvassa on siis varsin jännittävä viikonloppu, varsinkin kun maailmanlistan kolmonen ja kilpailun kolminkertainen voittaja Jon Rahm on Samoojan ja Välimäen kanssa 18 reiän jälkeen samassa tuloksessa.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa