Hyppää sisältöön

Suomalaisten peli kohmeessa – Samoojalla kulkivat avaukset, mutta raudat olivat ”täyttä kuraa”

Ruotsin Marcus Kinhultin alkukausi on ollut synkkä

Kalle Samooja on parhaana suomalaisena 66:ntena British Mastersissa, jota pelataan tänään ikävässä säässä.

Kalle Samooja aloitti suomalaisista parhaiten European Tourin perinteikkäisiin kisoihin lukeutuvan British Mastersin. Valitettavasti suomalaispelaajien jäsentenvälinen ei riitä kuin jaettuun 66. sijaan, vaikka kierroksen alun hän kulki kärjen tahtia.

Samooja oli viiden reiän jälkeen tilanteessa kaksi alle parin, mutta kierroksen loppupuoliskolla tulleet kaksi bogia pudottivat hänet takaisin par-tulokseen.

”Oli vähän jännä päivä tänään. Olin tiiltä todella hyvä, mutta raudat olivat täyttä kuraa. Duffailin niitä ja huiskin minne sattuu”, Samooja kertoi. ”Lopussa äijä vähän hyytyi ja pari bogia tuli korttiin”, Samooja sanoi.

Samooja ei liiemmin huippupaikoille päässyt, mutta hyvä puttipeli mahdollisti tuloksen pitämisen aisoissa.

”Pitkät putit olivat tänään timanttia. Eivät kolahdelleet, mutta oli helppo käydä naputtelemassa pareja pois.”

Kilpailu käytiin karussa kelissä. Tihkusade, kevyt tuuli ja vajaan kymmenen asteen lämpö ”hellivät” pelureita.

”Melkoinen muutos oli viime viikon keleihin”, Samooja sanoi.

Myös Tapio Pulkkanen ja Kim Koivu hyytyivät harmittavasti lopussa. Pulkkanen teki viimeiselle tuplan ja putosi sijalle 119. Koivu puolestaan päättä kierroksensa neljään perättäiseen bogiin, ja hän on avauskierroksen ollessa vielä hieman kesken sijalla 138.

Kisan kärjessä jyrää nuoriso, sillä kärkimies Matthew Jordan on 23 vuotta ja toisena oleva Ruotsin Marcus Kinhult 22-vuotias. Jordanin tulos on -9 ja Kinhultin -7.

Kinhult on Ruotsin golfin suurlupaus, joka sijoittui viime kaudella kiertueen rankingissa hienosti 49:nneksi. Tämä kausi on kuitenkin alkanut vaisusti, eikä hän ole läpäissyt cutia kuin kaksi kertaa kahdeksalla yrityksellä.

Kolmatta sijaa jakaa tuloksella kuusi alle parin viisi pelaajaa, joiden joukossa on puolestaan kaksi kokenutta jyrää: Lee Westwood ja Robert Karlsson, joka täyttää syyskuussa pyöreät 50 vuotta.

Tulospalvelu

European Tourin näyttää suorana Viasat ja Viaplay

Etsi luettavaa