Hyppää sisältöön

Suomalaisten lähtöajat arvottu – Dubaissa tuikkivat tähdet, muttei suomalaisten peliseurana

Dubain-kisaan osallistuvat Suomesta Mikko Korhonen

Dubai Desert Classic on 3,25 miljoonan dollarin kilpailu, johon on starttirahoin houkuteltu todellinen tähtisikermä. Suomesta mukana on koko ET-nelikkomme.

Dubai Desert Classic kuuluu European Tourin klassikokisoihin, joka kerää sheikkien avokätisen starttirahapolitiikan ansiosta vuodesta toiseen sangen nimekkään osanottajajoukon.

Oman kortensa kekoon kantaa myös kilpailun pääsponsori Omega, jonka nimekkäitä yhteistyöpelaajia yleensä matkustaa aavikolle.

Tällä kertaa Omegan sponsoroimista pelaajista mukana ovat ainakin Sergio Garcia ja Collin Morikawa. Yhdessä viime viikon voittajan Tyrrell Hattonin kanssa he muodostavat kahden ensimmäisen päivänä aikana yhden kilpailun kiinnostavimmista peliryhmistä.

Sinivalkoisten lasien läpi katsottunua kisan mielenkiintoisimmat ryhmät tulevat kuitenkin tässä:

James Morrisson-Kiradech Aphibarnrat-Tapio Pulkkanen

Kolmikko starttaa liikkeelle klo 6.50 Suomen aikaa torstaina. Kiradech Aphibarnrat on ollut kova luu ja ensimmäinen thaimaalainen PGA Tourilla, mutta European Tourilla tullut menestys ei ole seurannut häntä rapakon toiselle puolelle.

James Morrisson on kaksinkertainen European Tour -voittaja, jonka edellisestä voitosta on pari vuotta.

Pulkkanen aloitti kauden hyvin viime viikolla, toivottavasti hyvä vire säilyy Lähi-idän toisessa osakilpailussa. Pulkkanen on pelannut pari kertaa aiemmin ja sijoittunut parhaimmillaan 20:nneksi.

Perjantaina Pulkkanen ja kumppanit lähetetään kierrokselle klo 10.50 Suomen aikaa.

 Oliver Fisher-Grant Forrest-Kalle Samooja

Turkulainen Kalle Samooja pelaa Englannin Oliver Fisherin ja Skotlannin Grant Forrestin kanssa.

Kolmikosta Forrest oli ainoa, joka läpäisi viime viikolla kauden avauksessa cutin. Samooja jäi cutista lyönnillä. Fisher tunnetaan miehenä, joka alitti European Tourilla ensimmäisenä 60 lyönnin rajan.

Samoojan, Fisherin ja Forrestin lähtöaika on torstaina klo 6.50 Suomen aikaa. Perjantaina he lähtevät viimeisessä ryhmässä kymppitiiltä klo 11.10.

Sami Välimäki-Joachim B. Hansen-Adrian Otaegui

Abu Dhabissa epäonnistunut Sami Välimäki on sijoitettu pelaamaan Tanskan Joachim B. Hansenin ja Espanjan Adrian Otaeguin kanssa samaan ryhmään. 

Sami on kolmikosta korkeimmalla maailmanlistan sijoituksen perusteella: hän on tuoreella listalla sijalla 69, kun Hansen ja Otaegui eivät mahdu sadan parhaan joukkoon.

Otaeguilla on European Tourilta kolme voittoa, Välimäellä ja Hansenilla yksi.

Abu Dhabissa yksikään kolmikosta ei päässyt viikonlopun kierroksille, joten Dubaissa menestyksen nälkää varmasti riittää.

Heidän lähtöaikansa on torstaina klo 6.30 ja perjantaina klo 10.50 Suomen aikaa.

Richard McEvoy-Mikko Korhonen-Chris Wood

Mikko Korhonen pelaa kahden kokeneen englantilaisen kanssa. Richard McEvoy on todellinen kiertuejyrä, jonka ura on mennyt hissiliikettä kahden European Tourin ja Challenge Tourin välillä.

Chris Wood pelaa entisen Rolex Series -kisan voittajan statuksella, sillä kauden 2018 jälkeen ura kääntyi pahasti laskuun, eikä hän ole kahteen vuoteen yltänyt rankingissa 200 parhaan joukkoon.

Kokenut kolmikko starttaa perjantaina klo 9.30 Suomen aikaa. Perjantaina he saavat virittää herätyskellon soimaan aikaisin, sillä lähtevät ykkösen tiiltä päivän ensimmäisessä ryhmässä klo 5.10. Suomen aikaa. Dubaissa. kello on kaksi tuntia Suomea edellä.

Muita mielenkiintoisia peliryhmiä Dubaissa:

  • Major-voittajien ryhmän muodostavat Shane Lowry, Graeme McDowell ja Danny Willett.
  • Kuumaan ryhmään on päässyt tietenkin myös Yhdysvaltain seniorikiertueella nykyisin enemmän aikaa viettävä Miguel Ángel Jiménez, joka kiertää kaksi päivää Matt Wallacen ja Christiaan Bezuidenhoutin kanssa. 
  • Victor Perez, Matthew Fitzpatrick ja Henrik Stenson on myös tähtitrio, joka kerännee kosolti televisioaikaa.

Torstain lähtöajat

European Tour on katsottavissa Viaplayltä ja V Sport Golf -kanavalta

Etsi luettavaa