Hyppää sisältöön

Suomalaisten birdiehana pahasti tukossa Ranskassa – Noora Komulainen onnistui selvästi parhaiten

Kerttu Hiltunen ja Noora Komulainen aloittivat suomalaisista parhaiten Ranskan-kisassa.

Ladies European Tour jatkui tänään Ranskassa. Suomesta kisassa on mukana peräti kahdeksan pelaajaa, joista Noora Komulainen oli ylitse muiden.

Noora Komulainen aloitti suomalaisista selvästi parhaiten Ranskassa pelattavassa LET:n ja LETASin yhteiskisassa. Komulainen pelasi tuloksen 72 (+1), mikä riittää vaikealla kentällä jaettuun 18. sijaan. Kärkeen Komulaisella on matkaa vain neljä lyöntiä.

Porkkanana kisassa on kaksi paikkaa myöhemmin heinäkuussa pelattavaan Evian Mastersiin, joka on yksi naisten viidestä major-turnauksesta. Kilpailu pelataan samalla Evian Resort Golf Clubilla kuin tämänviikkoinen kisa. Majorissa on tuolloin potissa peräti 4,2 miljoonaa dollaria ja mukana kaikki maailman parhaat pelaajat. Tällä viikolla palkintorahaa on jaossa 150 000 euroa.

Toiseksi paras suomalainen on avauskierroksen jälkeen 16-vuotias amatööri Kerttu Hiltunen, jonka tulos 76 (+5) riittää jaettuun 69. sijaan. Hän sai kutsun kilpailuun alkukauden hyvien peliesitystensä perusteella. Amatöörien maailmanlistalla Hiltunen on sijalla 187. Suomesta ainoastaan Anna Backman on rankingissa hänen edellään.

Kaikkiaan kisassa on mukana peräti kahdeksan suomalaista pelaajaa. Ursula Wikström (+6), Niina Liias (+6), Elina Nummenpää (+6), Krista Bakker (+7), Tiia Koivisto (+7) ja Sanna Nuutinen (+9) saavat kuitenkin parantaa huomenna peliään, mikäli haluavat jatkaa pelejään myös lauantaina.

Birdiet olivat tänään suomalaisilla tiukassa, sillä suomalaisnaiset onnistuivat tekemään niitä yhteensä ainoastaan yhdeksän. Ainoastaan Komulainen ja Koivisto onnistuivat tekemään niitä kaksi. 

Kilpailun kärjessä ovat ranking-viitonen Meghan MacLaren ja amatööri Pauline Roussin Bouchard, joiden tulos on -3.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa