Hyppää sisältöön

Suomalaispelaajilla on tuhannen aussitaalan paikka European Tourilla

Janne Kaske rakentaa uraa Aasiassa.

Janne Kaske ja Sami Välimäki pelaavat viikonvaihteessa Australiassa samaan aikaan ja samoilla kentillä LPGA Tourin naisten kanssa. Mukana on myös Matilda Castrén.

Janne Kaske ja Sami Välimäki ovat viivalla huomenna Australiassa käynnistyvässä ISPS Handa Vic Openissa. Tosin Suomen aikaan Välimäki lasketaan ulos ykkösen tiiltä jo keskiviikon puolella, sillä Geelongissa kello on yhdeksän tuntia Suomea edellä.

Välimäen parina kisaan lähtevät Taylor MacDonald ja Ryan Chisnall. Kumpikin miehistä on verrattain tuntemattomia aussipelaajia, jotka löytyvät golfin maailmanlistaltalta tuhannen molemmin puolin.

Kaske pelaa kaksi ensimmäistä kierrosta Yhdysvaltain John Catlinin ja Australian Callan O’Reillyn kanssa. Puoli viideltä Suomen aikaan starttaavasta kolmikosta Catlin on maailmanlistalla sijalla 179 ja kuuluu kisan ennakkosuosikkeihin, sillä vain yhdeksän osallistujaa vajaasta mahtuu rankingissa 200 parhaan joukkoon.

Ainoat pelaajat sadan parhaan joukossa maailmanlistalla ovat Kiinan Haotong Li (75.) ja Lucas Herbert (79.). Herbert voitti pari viikkoa sitten Dubai Desert Classicin ja on kiertueen rankingissa toisena, joten hän on kilpailun ennakkosuosikki numero uno.

Koska taso ei ole päätä huimaava, se tarjoaa suomalaiskaksikolla oivallisen paikan menestyä. Palkintopotissa on 1,6 miljoonaa Australian dollaria eli noin miljoona euroa ja 2 000 ranking-pistettä. 

Kisa pelataan Beach Golf Clubin kahdella kentällä. Samaan aikaan samoilla kentillä pelataan LPGA Tourin ja Ladies European Tourin yhteiskilpailu. Sekä miesten että naisten kisa kantaa nimeä ISPS Handa Vic Open.

Miehet ja naiset lähtevät kierrokselle vuorotellen, mikä lisää mielenkiintoa kisaa kohtaan.

Suomessa erityisen kiinnostavaksi kisan tekee se, että kyseessä on Matilda Castrénin ensimmäinen startti LPGA Tourilla. Matilda lähtee debyyttikierrokselle hieman ennen puolta yötä.

Miesten lähtöajat | Naisten lähtöajat

European Tour on katsottavissa suorana lähetyksenä Viasatilta ja Viaplayltä

Etsi luettavaa