Hyppää sisältöön

Suomalaispelaajat vieraskoreita Timberwise Finnish Openissa – Ossi Mikkola ilonaiheena perjantaina

Saku Lehtonen oli torstaina toinen  suomalaismenestyjistä Alastarossa

Nordic Leaguen kilpailu kulkee myös toisena päivänä ulkomaalaispelaajien komennossa. Torstaina kunnostautunut Teemu Putkonen kiertää perjantaina Alastarossa iltapäivällä.

Nurmijärvi Golfin Ossi Mikkola (74-70,par) nousi  perjantain aamukierroksensa jälkeen tuloslistalla jaetulle 11:lle sijalle Timberwise Finnish Openissa.

Toisen kierroksen tuloksensa (70,-2) oli paras ensimmäisssä ryhmissä jo valmiksi tehdyistä. Tuloshaitari oli tässä vaiheessa 70-78 lyönnin välillä, joten paikka kärjen tuntumassa ennen lauantain päätöskierrosta voi olla varsin hyvä. 
Avauspäivän jälkeen kahdeksatta sijaa jakanut Saku Halonen  (71,-1) oli 11 reikää pelattuaan toista kierrosta neljä yli, sijaluku oli päälle 30:n.

Halosen kanssa samaa sijaa jakanut Teemu Putkonen (-1) oli ennen iltapäiväkierroksensa käynnistymistä Mikkolan ohella ainoa pelaaja 26:n ensimmäisen joukossa.

tulospalvelu

Torstain raportti

Pelaajat joutuivat heti tositestiin torstaina Alastaro Golfissa käynnistyneessä Timberwise Finnish Openissa. Parhaiten suomalaisista urakkansa aloittivat amattööri Saku Halonen ja kokenut ammattilaispelaaja Teemu Putkonen. He pelasivat tuloksen -1, jolla he jakavat kahdeksatta sijaa.

Avauspäivän parhaat olivat Ruotsin Johannes Axell ja Tanskan Nicolai Tinning, jotka pelasivat neljä alle parin.

Alastaron kenttä on Suomen pisin golfkenttä, ja kun pituuteen yhdistetään torstain kaltainen reipas tuuli ja todella kolea sää, tulostaso pysyi maltillisena.

Kärkipaikkaa jakava Tinning sai päiväänsä hyvän lähdön tehtyään ensimmäiselle reiälle birdien, ja siitä päivä lähti rullaamaan oikeaan suuntaan.

”Birdie ykköselle on aina kiva juttu. Sen jälkeen tuli huono bogi par 5:lle, mutta sitten onnistuin tekemään kolme birdieä putkeen. Loppukierroksen annoin vain mennä”, Tinning kertoi päivänsä kulusta.

Aamupäivän ryhmissä pelannut Putkonen oli liikkeellä rohkealla pelitaktiikalla, ja se kantoi hedelmää.

”Pelaan täällä ensimmäistä kertaa. Kenttä ei ole omaan silmään niin hirveän kapea, ja löinkin draivia joka väylällä, missä se oli mahdollista. Välillä jouduin lyömään pelastuslyöntejä metsän puolelta, ja kävi säkäkin muutaman kerran”, Putkonen nauroi.

”Puttaamiselle tarvitsee antaa iso krediitti tämän päivän tuloksesta, se toimi hyvin. Ja kenttä on aivan huippuhyvä. Se on niin mahtavassa kunnossa, ihan kuin Augustassa pelaisi!”

Halonen yhtyi Putkosen kommentteihin kentän hienosta kunnosta, ja hän myös huomasi, että iltapäivällä alkanut vesisade teki pelistä hieman helpompaa, kun viheriöt hidastuivat kierroksen edetessä. Muuten Halosen kierros noudatteli samaa kaavaa kuin kärkimies Tinningillä, sillä myös Halonen avasi päivänsä birdiellä.

Päivän synkkä hetki koitti kierroksen puolivälissä, kun 10. reiältä kierroksensa aloittanut Halonen teki tuplabogeyn kentän 18. reiälle.

”Eipä siinä mitään muuta ihmeellistä ollut, hyvää pallonlyömistä oli koko kierros”, uransa ensimmäisessä Nordic Liigan kilpailussa pelaava Halonen sanoi.

Muista suomalaisista myös Oliver Lindell ja Niclas Hellberg (+1) mahtuvat 20 parhaan joukkoon avauspäivän jälkeen. Kilpailu jatkuu perjantaina.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa