Hyppää sisältöön

Suomalaispelaajat somessa – Mikko Korhonen ykkönen twitterissä, Linda Henriksson omilla luvuillaan instagramissa

Mikko Korhosen kilpailukausi käynnistyy 21. tammikuuta Abu Dhabissa

Kotimaiset huiput käyttävät sosiaalista mediaa melko niukasti uutisointiin, siviilielämänsä tapahtumien avaamiseen, tai mielipiteidensä julkaisuun.

Mikko Korhonen julkaisi lauantaina twitterissä kuvan, jossa hän istui maski päässä koneessa matkalla Lähi-Itään.

Sunnuntaina aamupäivällä päivittyi tuore kuva, jossa kahdesti ET:lla voittanut Korhonen iloitsi nurmelle ja aurinkoon pääsystä. Aikaa Tourin ensimmäisen kisan käynistymiseen on 1,5 viikkoa. 

Suomalaispelaajista Korhosella on aktiivipelaajista eniten seuraajia twitterissä, 4 486.  Twitteriin Korhonen julkaisee paitsi kuvia pelimatkoiltaan, myös yhteistyökumppaneihinsa ja perustamansa The  59 Fundin  uutisointia, sekä muiden suomalaispelaajien saavutuksiin liittyviä postauksia. 

European Tourilla pelaavista Kalle Samooja ja Tapio Pulkkanen pääsevät hieman yli 1 700:n seuraajan, Sami Välimäki (1 361) pitää tässä listauksessa toistaiseksi perää.

Naisissa 2 000 seuraajan rajan ylittää Linda Henriksson (2 313), Matilda Castrenin,  Minea Blomqvist-Kakon, Ursula Wikströmin ja Sanna Nuutisen seuraajien määrä on  tuhannen molemmin puolin.

Kansainvälisillä kentillä uransa 2000-luvun alussa ennen twittteriä aloittaneella Mikko Ilosella  on Korhoseen verrattuna  kahdeksankertainen määärä seuraajia (36,1 tuhatta), joista  melkoinen osa Suomen rajojen ulkopuolella.

Linda Henrikssonilla 14 200 seuraajaa instagramissa

Instgram on etenkin naispelaajille huomattavasti twitteriä mieluisampi informaatiokanava. Tästä kertoo myös se, että aktiivipelaajista kuuden ensimmäisen joukossa on vain kaksi miestä, Sami Välimäki ja Oliver Lindell

Aivan omilla luvuillaan on ulkomailla pitkään vaikuttanut ja pelannut, kansainväliseti hyvin verkostoitunut Linda Henriksson, jonka pelillisistä saavutuksista merkittävimmät ovat Ladies Access Seriesin kisoista. Hänen seuraajiensa määrään vaikuttaa varmasti osaltaan yhteistyö, ambassadorin rooli Vitamin Well juoman kanssa. 

Joulun alla julkaisemassaan päivityksessä Henriksson kertoi raskaudestaan, esikoisen laskettu syntymäaika on  huhtikuussa.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Henkilön LINDA HENRIKSSON ⛳ (@lin89da) jakama julkaisu

Sami Välimäki on instagramissa seuratuin miespelaajista. Ainakin toistaiseksi kaikki Välimäen päivitykset ovat olleet kollaaseja European Tourin hienoista tapahtumista, yksityiselämäänsä 22-vuotias tähti ei instassa availe.

Helppo veikkaus on, että Välimäen seuraajien määrä kasvaa hurjasti alkavan kauden aikana, mikäli menestyskulku jatkuu, ja instan päivityksien sisältö monipuolistuu.

Mikko Korhosella ei ole instagramissa tiliä.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Henkilön Oliver Lindell (@oliverlindellgolf) jakama julkaisu

Instagramissa suomalaislistan kärki näyttää  seuraajien osalta tältä:

Linda Henriksson 14 200

Sami Välimäki 6 697

Mikko Ilonen 5 171

Minea Blomqvist-Kakko 4 366 

Matilda Castrén 4 066

Oliver Lindell 3034

Sanna Nuutinen 2 980

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Henkilön Noora Komulainen (os Tamminen) (@noorakom) jakama julkaisu

Tiger Woods ja Rory McIlroy listakärkinä huippupelaajista

Suomalaispelaajien sometilien seuraajien määrä on luonnollisesti vain murusia lajin supertähtien vastaavista. 

Käytännössä kaikki lajin supertähdet on valjastettu sometiliensä kautta yhteistyöhön henkilökohtaisten yhteistyökumppaniensa kanssa. Seuraajamäärät lasketaan monilla miljoonissa.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Henkilön Tiger Woods (@tigerwoods) jakama julkaisu

Tiger Woodsilla on ttwitterissä 6,5 miljoonaa seuraajaa, instagramissa 2,4 miljoonaa.

Rory McIlroy jää twitterissä vielä oppipojan rooliin (3,1 milj.), instagramissa (2,1 milj.) hän saaattaa piankin ohittaa Tigerin, joka hänen  ja Dustin Johnsonin tavoin on välinepuolella Taylor Maden sopimuspelaaja.

Dustin Johnson ja avovaimonsa Paulina Gretzky ovat perhesarjan ykköset.  Gretzkyn  instagram  koukuttaaa 976 000 seuraaajaa. Maailmanlistan ykkönen (1,1 milj.) on vain niukasti puolisoaan edellä.

Tässä yhtälössä voidaan puhua monella muotoa win & win -tilanteesta

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Henkilön Paulina Gretzky (@paulinagretzky) jakama julkaisu

Naisten sarjan ylivoimainen kuningatar  on Paige Renee Spiranac (2,9 milj.). Hänen ammattilaisuransa ei ole ottanut tulta alleen, mutta kurvikas,yliopistourallaan menestystä saavuttanut kaunotar irrottelee täysillä julkaisemissaan kuvissa sosiaalisessa mediassa.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Henkilön Paige Spiranac (@_paige.renee) jakama julkaisu

Aktiivipelaajista naisten ykkönen on  Lexi Thompson, 481 000 seuraajaa. Hänen edellään on Spiranacin ja Gretzkyn lisäksi Solheim Cupiin apulaiskapteeniksi nimetty Michelle Wie  (572 000).

Artikkelia korjattu  10.1. klo 13.46. Paige Renee Spiranac lisättty listalle.

  

Etsi luettavaa