Hyppää sisältöön

Suomalaisgolfarin tulos EM-kisoissa hylättiin – suljettiin vakavan sääntörikkomuksen takia koko kilpailusta

Poikien joukkueen valmentajat Ville Vaimala (vas.) ja Mikael Mustonen (oik.) ovat kovan paikan edessä luotsatessaan joukkuetta, jonka pelaajista yksi on suljettu kisoista. Kuva: Suomen Golfliitto

Suomen kuusihenkinen joukkue kutistui avauskierroksen jälkeen viiteen pelaajaan Sveitsissä, Genevessä pidettävissä poikien EM-kilpailuissa. Vakava sääntörikkomus johti sulkemiseen neljän viimeisen päivän peleistä.

Sveitsissä pidettävistä EM-kisoista tullut uutinen on varsin pysäyttävä ja surullinen.

Yksittäiseltä kierrokselta diskaaminen voi tapahtua pienistä, joskus jopa tahattomistakin virheistä ja tapahtumaketjuista.

Koko kilpailusta poistaminen on äärimmäisen kova tuomio, joka kielii merkittävästä sääntörikkomuksesta, kuten Golfliiton lyhyessä tekstiviestissä todettiin.

”Näin tämän tapauksen voi kisoista sulkemisen johdosta tulkita. Golfliitto ei tässä vaiheessa kommentoi asiaa enempää. Kun saamme tapahtuneesta kaiken oleellisen tiedon, liiton kurinpitotoimikunta tekee päätöksen, jonka julkaisemme sen valmistuttua”, kertoi valmennuspäällikkö Eero Kangasniemi GoGolfille.

Suomen joukkue oli avauskierroksen jälkeen yhdeksäntenä omaten hyvät mahdollisuudet ensimmäiseeen flightiin (1-8), ja mitalipeleihin.

Viidellä miehellä menestysmahdollisuudet olivat oleellisesti keskiviikkona oleellista ensimmäistä heikommat.

Kisaa jatkaneella viisikolla ajatusten pitäminen omassa pelissä on kaverin sääntörikkomuksen ja sulkemisen johdosta varmasti vaikeaa myös reikäpelivaiheessa.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa