Hyppää sisältöön

Suomalaisnaisten tie nousi pystyyn LPGA Tourin karsinnoissa

Minea Blomqvist-Kakko pelasi yhden huonon kierroksen. Se pudotti hänet finaalivaiheesta.

Neljä suomalaista pelaajaa pelasi LPGA Tourin karsinnoissa. Yksikään heistä ei onnistunut raivaamaan tietä karsintojen viimeiseen vaiheeseen.

Ensi vuonna yhtään suomalaisnaista ei pelaa LPGA Tourilla. Asia ratkesi viime yönä Suomen aikaan pelattujen LPGA Tourin karsintojen toisen vaiheen päätöskierroksella, jossa yksikään suomalainen ei yltänyt niin 80 parhaan pelaajan joukkoon, jotka pääsivät marras-joulukuun vaihteessa pelattavaan karsintojen finaalivaiheeseen.

Lähimpänä seulan läpäisyä oli Noora Tamminen, joka jäi karsintarajasta kaksi lyöntiä. Karsintarajaksi muodostui tulos seitsemän yli parin. Tamminen oli vielä kaksi reikää ennen loppua tuloksessa +5, mutta kaksi tuplaa loppuun musersivat Tammisen mahdollisuudet pelata ensi vuonna ”rapakon takana”.

Emily Penttilä oli lyönnin Tammista heikompi, (+10) ja Minea Blomqvist-Kakon tulos oli +12. Matilda Castrénin tulos oli +16.

Blomqvist-Kakko ja Castrén pelasivat yhden heikon kierroksen. Pitkälti sen vuoksi he menettivät mahdollisuutensa jatkopaikkaan.

Ruotsalaisia finaalivaiheeseen etenee peräti kahdeksan. Toisen vaiheen kisan voitti Englannin Georgina Hall tuloksella -12.

Lopputulokset

 

Etsi luettavaa