Hyppää sisältöön

Suomalaisille jäi petrattavaa – kärkimies Hisatsune antoi videohaastattelun, josta ei voi tulla kuin hyvälle tuulelle

Sami Välimäki on kahdeksan lyöntiä kärkimies Ryo Hisatsunea perässä. KUVAT: GETTY IMAGES JA RUUTUKAAPPAUS

Sami Välimäki pelasi pariin ja Tapio Pulkkanen kolme yli Ras Al Khaimah Championshipin avauskierroksella.

Sami Välimäen pitää huomenna petrata hieman ja Tapio Pulkkasen vähän enemmän, jotta tie avautuisi jatkokierroksille Ras Al Khaimahissa käyttävässä DP World Tourin kisassa.

Välimäen avauskierros sujui 72 lyönnillä (par), kun taas takaysinsä alussa kompuroinut Pulkkanen käytti kierrokseen 75 lyöntiä (+3). Cut-raja kulkee torstain jälkeen -1:ssä.

Kiertueen rankingissa kymmenentenä olevan Välimäen kierros sujui tasaisesti. 24-vuotias pirkkalalainen teki 12 paria sekä kolme birdieä ja bogia.

Pulkkasella birdiet olivat tiukassa. Kymppireiältä startannut peluri teki ensimmäisen yhdeksän reiän aikana parien lisäksi yhden bogin. Vaikeuksia hänellä tuli jälkimmäisen puoliskon alussa, kun hän sortui rei’illä kaksi ja kolme tuplabogeihin ja putosi jo viisi yli tulokseen.

Kotkalaislähtöinen golfari kuitenkin onnistui kaunistelemaan tulostaan kierroksen lopussa kahdella perättäisellä birdiellä, jotka syntyivät rei’ille seitsemän ja kahdeksan.

Hisatsune kuin Hangon keksi

Kilpailua johtaa Ryo Hisatsune tuloksella 64 (-8). Kolmikko Matthew Baldwin, Edoardo Molinari ja Rasmus Højgaard jakaa toista sijaa kaksi lyöntiä japanilaista Hisatsunea perässä.

Hisatsune aloitti kierroksensa kuudella perättäisellä birdiellä ja teki seitsemännen kahdeksannelle reiälle. Birdie-tahti hiipui takaysillä, sillä niitä tuli enää kaksi. Vaikka päätösreiälle tuli hermostuksissa bogi, ei Nipponin mies jäänyt sitä surkuttelemaan, kuten hänen antamastaan videohaastattelusta voi päätellä.

20-vuotias sankari oli kierroksen jälkeen yhtä hymyä ja taisi kertoa tehneensä ensimmäistä kertaa urallaan kuusi perättäistä birdieä.

Karsinnoista paikan DP World Tourilla saanut Hisatsune on aloittanut kauden vahvasti. Hän sijoittui viime vuoden puolella Australiassa pelatussa kilpailussa jaetulle toiselle sijalle ja on kiertueen rankingissa 30:ntenä.

Mikko Korhonen ja Kalle Samooja jättivät tämän viikon kilpailun väliin.

TULOSPALVELUT
TARJOAA

LAdies European TOur

Aramco Team Series, Singapore
Tiia Koivisto, Ursula Wikström

DP WORLD TOUR

SDC Championship
Mikko Korhonen, Kalle Samooja, Tapio Pulkkanen, Sami Välimäki

ASIAN TOUR

DGC Open

LIV GOLF

LIV Golf, Tucson

PRO GOLF TOUR

Red Sea Egyptian Classic
Lassi Burman, Alex Hietala, Matias Rantala

PGA TOUR LATINoAMERICA

Termas De Rio Hondo Invitational
Toni Hakula

PGA Tour CHAMPIONS

Hoag Classic

Etsi luettavaa