Hyppää sisältöön

Suomalaisille jäi petrattavaa – kärkimies Hisatsune antoi videohaastattelun, josta ei voi tulla kuin hyvälle tuulelle

Sami Välimäki on kahdeksan lyöntiä kärkimies Ryo Hisatsunea perässä. KUVAT: GETTY IMAGES JA RUUTUKAAPPAUS

Sami Välimäki pelasi pariin ja Tapio Pulkkanen kolme yli Ras Al Khaimah Championshipin avauskierroksella.

Sami Välimäen pitää huomenna petrata hieman ja Tapio Pulkkasen vähän enemmän, jotta tie avautuisi jatkokierroksille Ras Al Khaimahissa käyttävässä DP World Tourin kisassa.

Välimäen avauskierros sujui 72 lyönnillä (par), kun taas takaysinsä alussa kompuroinut Pulkkanen käytti kierrokseen 75 lyöntiä (+3). Cut-raja kulkee torstain jälkeen -1:ssä.

Kiertueen rankingissa kymmenentenä olevan Välimäen kierros sujui tasaisesti. 24-vuotias pirkkalalainen teki 12 paria sekä kolme birdieä ja bogia.

Pulkkasella birdiet olivat tiukassa. Kymppireiältä startannut peluri teki ensimmäisen yhdeksän reiän aikana parien lisäksi yhden bogin. Vaikeuksia hänellä tuli jälkimmäisen puoliskon alussa, kun hän sortui rei’illä kaksi ja kolme tuplabogeihin ja putosi jo viisi yli tulokseen.

Kotkalaislähtöinen golfari kuitenkin onnistui kaunistelemaan tulostaan kierroksen lopussa kahdella perättäisellä birdiellä, jotka syntyivät rei’ille seitsemän ja kahdeksan.

Hisatsune kuin Hangon keksi

Kilpailua johtaa Ryo Hisatsune tuloksella 64 (-8). Kolmikko Matthew Baldwin, Edoardo Molinari ja Rasmus Højgaard jakaa toista sijaa kaksi lyöntiä japanilaista Hisatsunea perässä.

Hisatsune aloitti kierroksensa kuudella perättäisellä birdiellä ja teki seitsemännen kahdeksannelle reiälle. Birdie-tahti hiipui takaysillä, sillä niitä tuli enää kaksi. Vaikka päätösreiälle tuli hermostuksissa bogi, ei Nipponin mies jäänyt sitä surkuttelemaan, kuten hänen antamastaan videohaastattelusta voi päätellä.

20-vuotias sankari oli kierroksen jälkeen yhtä hymyä ja taisi kertoa tehneensä ensimmäistä kertaa urallaan kuusi perättäistä birdieä.

Karsinnoista paikan DP World Tourilla saanut Hisatsune on aloittanut kauden vahvasti. Hän sijoittui viime vuoden puolella Australiassa pelatussa kilpailussa jaetulle toiselle sijalle ja on kiertueen rankingissa 30:ntenä.

Mikko Korhonen ja Kalle Samooja jättivät tämän viikon kilpailun väliin.

TULOSPALVELUT

DP World TOUR

Qatar Masters
Tapio Pulkkanen, Kalle Samooja ja Sami Välimäki

LPGA

Maybank Championship
Matilda Castren

LADIES EUROPEAN TOUR

Aramco Team Series, Riyadh
Noora Komulainen, Tiia Koivisto ja Ursula Wikström

AMATÖÖRIGOLF

Naisten joukkue-MM-kilpailut (Espirito Santo Trophy)
Katri Bakker, Henni Mustonen ja Emilia Väistö

LETAS

Santander Golf Tour, Zarazoga
Emily Penttilä, Tiia Teiniketo ja Emilia Tukiainen

AMATÖÖRIGOLF

European Men’s Club Trophy
Espoo Ringside Golf (Tommy Gulin, Joonas Hinkkanen ja Jussi Sahravuo)

AMATÖÖRIGOLF

Spanish International Ladies’ Stroke Play Championship
Anna Backman, Ada Huhtala, Oona Kuronen, Sandra Palin ja Adeliina Virtanen

Etsi luettavaa