Hyppää sisältöön

Suomalaisille häikäisevästi kaksoisvoitto Turussa: Castrén varmisti käytännössä paikan Solheim Cupissa – ”Minni” herkistyi kyyneliin suorassa tv-lähetyksessä

Matilda Castrén viettää sunnuntaina isänsä syntymäpäiviä ja suuntaa Evian Championshipiin

Matilda Castrén otti huikean loppukirin ja nappasi voiton Gant Ladies Openissa. Samalla hän varmisti paikan Euroopan Solheim Cup -joukkueessa.

Matilda Castrén on varmistanut ensimmäisenä suomalaisena paikan Solheim Cupissa, kun hän voitti Turussa pelatun Gant Ladies Openin. Hänestä tuli samalla kolmas suomalainen, joka on onnistunut nappaamaan voiton Ladies European Tourilla.

Aiemmin LET-kisan ovat onnistuneet voittamaan Riikka Hakkarainen ja Minea Blomqvist-Kakko.

Castrén pelasi päätöskierroksen tulokseen kolme alle parin eli parhaan kierroksensa kolmen päivän mittaisessa kisassa. Hänen voittotuloksensa oli -5 (71-69-68).

Toiseksi sijoittuneet Ursula Wikström ja Intian Tvesa Malik päätyivät tulokseen -2. Wikström teki päätösreiälle harmittavasti bogin. Par olisi riittänyt siihen, että hän olisi sijoittunut yksin toiseksi.

”Piti varmistaa viimeisellä väylällä caddieltä, mikä on tilanne. Ihan uskomatonta ja niin hienoa voittaa kotiyleisön edessä. 

Kisan voitto varmisti käytännössä sen, että hän pelaa ensimmäisenä suomalaisena Solheim Cupissa, koska voiton myötä hän sai Ladies European Tourin jäsenyyden, joka on edellytys Solheim Cup -paikalle. Perinteisessä ottelussa kohtaavat  Yhdysvaltain ja Euroopan joukkue. Reikäpeliottelu pelataan syyskuussa Ohiossa, Yhdyvalloissa.

”Sitä (LET-jäsenyyttä) lähdin hakemaan tältä viikolla, ja se myös toteutui”, Castrén kertoi voiton jälkeen televisiohaastattelussa. 

Castrén aloitti päätöskierroksen birdiellä, mutta päivän ensimmäinen bogi tuli kahdeksannelle reiälle. Sen jälkeen kisa jatkui todella tasaisena, kunnes suomalainen LPGA-tähti onnistui tekemään birdiet rei’ille 16 ja 17. Niiden jälkeen voitto oli käytännössä varma. Päätösreiälle, pitkälle par 3:lle hän teki parin.

”Eilen oli pallon lyömisen kanssa ongelmia, ku lyönnit eivät lähteneet linjaan. Onneksi lopussa muutama putti upposi reikään”, Castrén sanoi.

”16. ja 17. reikä ovat minun suosikkini Aura Golfissa”, sanoi Castrén, joka teki sekä myös eilen birdiet kyseisille rei’ille.

Kolmas suomalainen top 10:ssä oli Kiira Riihijärvi, joka sijoittui uransa ensimmäisessä kisassa ammattilaisena upeasti kahdeksanneksi. 

Castrénin voitto herkisti Minea Blomqvist-Kakon kyyneliin Ylen suorassa televisiolähetyksessä, mikä kertoo siitä, kuinka merkittävästä saavutuksesta on kyse. 

Voitto oli lyhyessä ajassa Castrénille jo toinen, sillä hän voitti kesäkuussa ensimmäisenä suomalaisena LPGA-kiertueella. Myöhemmin hän sijoittui kiertueella toiseksi.

20 parhaan joukossa oli peräti kuusi suomalaista.

1. Matilda Castrén -5

2. Ursula Wikström -2

8. Kiira Riihijärvi +1

12. Tiia Koivisto +2

15. Noora Komulainen +4

15. Sanna Nuutinen +4

Castrénin ja muiden suomalaisten otteita oli seuraamassa suuri joukko katsojia, yhtenä mm. Kalle Samooja. Voiton jälkeen hän sai perinteisen samppanjakylvyn.

Tulospalvelu

Juttua korjattu: Matilda aloitti kierroksen birdiellä eikä bogilla, kuten jutussa aiemmin luki.

Etsi luettavaa