Hyppää sisältöön

Suomalaisilla superalku klassikkokisassa – Samooja toisena ja Koivu kymmenentenä avauskierroksen jälkeen

Kim Koivu ja Kalle Samooja olivat torstaina huippuvireessä Dubaissa.

Suomalaispelaajat aloittivat Dubai Desert Classicin niin hyvin, että odotukset ovat nyt tapissa kolmea viimeistä kierrosta ajatellen.

European Touriin Dubai Desert Classicin tulosluettelo on avauskierroksen suorastaan pakahduttavaa luettavaa.

Kalle Samooja (-6) on kärjessä, Kim Koivu (-5) kahdeksantena ja Tapio Pulkkanen (-4) 17:ntenä. Myös Mikko Korhonen on cut-rajan paremmalla puolella tuloksellaan -1.

Eipä klassikokisaan juuri paljon parempaa alkua olisi voinut toivoa varsinkin, kun viime viikolla Abu Dhabissa kaikki suomalaiset putosivat kahden kierroksen jälkeen pelistä pois.

Suomalaista kovimmassa vireessä oli Samooja, joka täräytti korttiin peräti seitsemän birdieä. Koivu puolestaan ilahdutti bogittomalla kierroksellaan, eikä Pulkkanenkaan sortunut kuin yhteen ”kiintiöbogiin”.

”Tänään oli pitkä peli kokonaisuudessaan aika hallinnassa ja sain luotua paljon birdie-paikkoja”, Pulkkanen sanoi GoGolfille.

Emiratesin kenttä on peräti 6 700 metriä pitkä, mikä sopii varmasti pitkälyöntiselle Pulkkaselle, joka paineli avauskierroksen jälkeen harjoitusviheriölle.

”Löysin puttitreeneissä hyviä ajatuksia huomiseen, erityisesti tähtäämiseen. Jos pitkät lyönnit menee samalla lailla kuin tänään, niin hyvä tulee”, hän lupasi.

Korhosen pelissä ilahdutti erityisesti se, että hän onnistui kääntämään kehnon alun voitokseen. Pelattuaan ensimmäiset viisi reikää neljä yli parin hän onnistui hienosti viiden birdien siivittämänä kipuamaan lopulta pakkasen puolelle.

”Aika kaffella oltiin alussa. Hyvää taistelua onneksi, niin on vähän mistä rakentaa. Uskallusta ja päätöksiä kaivataan, lyönti kerrallaan pitää edetä. Huomenna taistellaan uudestaan”, Korhonen kommentoi tiedotteessa.

Kisa on toki vielä vasta alkuvaiheessa, mutta asetelma on siis suomalaisittain varsin kutkuttava kolmea viimeistä kierrosta ajatellen.

Kärjessä on yksin huikean takaysin pelannut Matthew Fitzpatrick. Hän pelasi viimeiset yhdeksän reikää kuusi alle ja päätyi tulokseen 67 (-7).

Kärkipään osalta kisa on erittäin tasainen, sillä kuusi alle tuloksessa on tässä vaiheessa peräti kahdeksan pelaajaa. Dubain-kisa kerää perinteisesti kovia pelimiehiä mukaan. Samoojan kanssa toistsa sijaa jakavat avauskierroksen jälkeen esimerkiksi Sergio Garcia ja maailmanlistan kuutonen Bryson DeChambeau.

Samooja kertoi jo aiemmin löytäneensä viikko sitten hieman kateissa olleen rautapelinsä kuntoutuksen avulla.

”Oli alaselässä pientä jumia. Saimme sen ”fyssarin” kanssa kuntoon. Se näkyi heti lyömisessä. Rautapeli terävöityi todella paljon”, Samooja kertoi tiedotteessa.

Rautapelin lisäksi muutkin osa-alueet toimivat. Ainoa bogi oli seurausta 14. reiän heikosta avauksesta, joka päätyi aavikolle. Huonompaankin oli siitä lähtökohdasta aineksia.

”Pallo oli sellaisen risun sisällä. Löin siitä jalan jälkeen, ja seuraava lyönti bunkkeriin. Bunkkerista oli matkaa 30 metriä lipulle, ja sain pallon metriin. Se oli hyvin pelastettu bogey niistä olosuhteista, ja sen kanssa jatkoin mielelläni.”

Tulospalvelu

European Tour on katsottavissa suorana lähetyksenä Viasatilta ja Viaplayltä

 

 

 

 

Etsi luettavaa