Hyppää sisältöön

Suomalaisilla superalku ET:n karsinnoissa

Mikael Salminen pelaa sittenkin karsintafinaalissa.

European Tourin toinen karsintavaihe alkoi suomalaisten osalta vähintään lupauksia herättävästi. Päivän kovin oli Mikael Salminen, joka johtaa omaa karsintaryhmäänsa Panoramicassa.

European Tourin portit ovat seuraavien viikkojen aikana auki, mutta karsintojen kautta vain 25 onnekasta tulee mahtumaan mukaan isojen poikien liigaan. Suomalaisia on mukana toisen vaiheen karsinnassa seitsemän.

Panoramican kentällä suomalaisittain nähtiin vahva startti. Kolme samaan aikaan maajoukkueessa amatöörinä pelannutta suomalaista alittivat kaikki parin. Mikael Salminen teki sen peräti seitsemän lyönnin turvin takoen Panoramican nurin kierrostuloksella 65 (-7). Salminen teki seitsemän birdietä ja selvisi ilman bogeja.

Myös Kalle Samooja onnistui loistavasti. Tulos viisi alle oikeuttaa jaettuun seitsemänteen sijaan. Karsintaraja Panoramicassa on avauspäivän jälkeen kolme tai neljä alle parin. Pelaajamäärät finaaliin kenttää kohden ilmoitetaan parin päivän sisältä, mutta jokaiselta kentältä on noin 20 paikkaa jaossa.

Kolmantena suomalaisena Panoramicassa pelaa Miro Veijalainen, jonka tulos -1 oikeuttaa sijaan 43.

Desert Springsin kentällä pelaa suomalaisista ainoastaan Linus Väisänen. Vuosaari Golfin Väisänen painoikin upean aloituksen ja on kisan neljäntenä tuloksellaan 66 (-6). Antti Ahokas on samalla kentällä sijalla 48 tuloksellaan 71 (-1).

Kim Koivu pelaa El Salerin kentällä. Avauskierroksen tulos 72 (par) pitää El Salerissa Koivun hyvin asemissa. Sijoitus on avauspäivän jälkeen jaettu 22:s.

Las Colinasin kentällä pelaava Janne Kaske oli ainoa suomalainen parin ylittäjä avauspäivänä. Hän on tuloslistan häntäpäässä avauskierroksen 73 (+1) myötä.

 

 

 

Etsi luettavaa