Hyppää sisältöön

Suomalaisilla mielenkiintoista peliseuraa Vilamourassa – kvartetin lähdöt vasta iltapäivällä

Sami Välimäki ja Eddie Pepperell pelaavat kaksi ensimmäistä kierrosta samassa ryhmässä. KUVAT: GETTY IMAGES

Portugal Masters käynnistyi tänään kello 10 Suomen aikaa, mutta suomalaispelaajien lähtövuoro koittaa vasta iltapäivällä.

Suomalaiset ovat saaneet Portugalissa pelattavaan kilpailuun peliseurakseen mielenkiintoisia nimiä.

Nelikosta ensimmäisinä lähtövuorossa ovat Mikko Korhonen ja Tapio Pulkkanen, jotka starttaavat kierrokselle klo 14.30 Suomen aikaa. Eivät kuitenkaan samassa ryhmässä, vaan Korhonen lähtee ykkösen tiiltä Japanin Masahiro Kawamuran ja Ruotsin Sebastian Söderbergin kanssa. Pulkkanen puolestaan lähtee liikkeelle kymppitiiltä englantilaisten Chris Woodin ja Jack Seniorin kanssa.

Söderberg muistetaan siitä, että hän voitti vuonna 2019 Omega European Mastersin viiden miehen uusinnassa, jossa mukana olivat myös Kalle Samooja ja Rory McIlroy. Wood on puolestaan entinen Ryder Cup -pelaaja, jonka pelit ovat tosin sujuneet viimeisen neljän vuoden ajan alavireisesti.

Samoojan pelikaverit ovat Englannin Steven Brown ja kuusinkertainen European Tour -voittaja Tanskan Thorbjørn Olesen, joka on kiertueen rankingissa 22:ntena. Kolmikko lähtee matkaa klo 14.50 Suomen aikaa.

Sami Välimäen toinen pelikaveri on kärkkäänä Twitter-kommentoijana tunnettu Eddie Pepperell. Viime aikoina hän on kunnostautunut myös golfkentällä muutaman heikosti sujuneen kauden jälkeen. Ryhmän kolmas jäsen on Malesian Galvin Green. Kolmikko lähetetään avauskierrokselle klo 15.10.

Vilamourassa pelattavan kilpailun jälkeen DP World Touria on jäljellä enää kaksi kilpailua. Näihin kahteen pääsee mukaan vain hyvin rajoitettu määrä pelaajia.

Palkintopotissa on 2 miljoonaa dollaria. Kilpailun nimekkäin pelaaja on Robert MacIntyre, joka on yhdeksän reiän jälkeen avauskierrosta parissa.

Kisaa johtaa isäntämaan Ricardo Gouveia tuloksella kuusi alle parin. Saksalaiset Nicolai Von Dellingshausen ja Sebastian Heisele kärkkyvät lyönnin päässä.

Kilpailun voitti viime vuonna Belgian Thomas Pieters, joka ei ole tänä vuonna mukana.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa