Hyppää sisältöön

Suomalaiset tippuivat ulos mitaliotteluista EM-joukkuekilpailuissa

KUVA: SUOMEN GOLFLIITTO, DGV/CHRISTOPHER TIESS

Toinen kilpailupäivä vesitti Suomen joukkueiden haaveet mitalipeleistä. Lähimmäksi kahdeksan parhaan joukkoa pääsi miesten joukkue, joka lopulta hyytyi sijalle 10.

Golfin amatöörien EM-kilpailuissa kaikki joukkueet jäivät kahdeksan parhaan ulkopuolelle ja mitalipelit jäivät haaveeksi tänä vuonna. Miehet olivat avauspäivän jälkeen loistavissa asemissa, mutta ote kirposi toisena päivänä. St. Royal George’sin vaativa kenttä vaati veronsa ja lopulta neljä lyöntiä erotti miesten joukkueen mitalipeleistä. Reikäpelikierroksella miehet saavat vastaansa Belgian.

”Eilen ulosmitattiin se potentiaali mikä joukkueessa on, ja tänään oli taas enemmän peruspäivä. Kokonaisuutena pelattiin kaksi lyöntipelipäivää hyvin. Taso kärkijoukkueiden osalta on todella kova, joten mitään jossiteltavaa ei jäänyt”, valmentaja Mikael Mustonen kertoo.

Conwy Golfissa Walesissa tuuli nousi myrskylukemiin ja naiset joutuivat todelliseen links-testiin. Suomalaisten myrskyinen päivä oli vaikea. Tulos oli lähes tuplasti enemmän yli parin kuin avauspäivänä. Yhteistulos +61 riitti 16. sijaan ja mitalipelit jäivät kauaksi. Reikäpelikierroksella naiset saavat vastaansa Ranskan.

”Muiden joukkueiden tapaan tavoite on lähteä pelaamaan 9.sijasta täysillä”, kapteeni Petra Salko viestitti.

Naiset taistelevat Conwy Golfissa torstaina Ranskaa vastaan. KUVA: GETTY IMAGES

Saksassa poikien turnauksessa kärkimaat jatkoivat kovaa tuloksentekoa. Suomen joukkueen kortteihin piirrettiin päivän aikana liikaa bogeja ja tiukassa kamppailussa se rankaisi välittömästi. Lopulta joukkueen sijoitus oli 15. tuloksella +27. Isäntämaa Saksa vei ykköspaikan tuloksella -25. Torstaina pojat saavat vastaansa Sveitsin.

”Luvattoman paljon oli bogeja tänään, mikä vaikeutti oloa huomattavasti. Onneksi muillakaan ei ollut helppoa, sillä napakka pohjoistuuli vaikeutti peliä. Huomenna uusi alku, ja tavoitteena 9.sija lopputuloksissa”, valmentaja Jussi Pitkänen summasi.

Islannissa kolea sää jatkoi tyttöjen joukkueen kurittamista, eikä sateeltakaan vältytty. Flunssa on myös kurittanut joukkuetta ja yksi pelaajista joutui jäämään keskiviikkona sivuun. Suomen sijoitus oli lopulta 16. tuloksella +91. Jatkopeleissä vastaan asettuu Italia.

”Tyttöjen joukkueessa haetaan tärkeää kokemusta ja rakennetaan parempaa huomista. Toivottavasti saadaan huomenna kaikki terveiksi sairastuvalta kokoonpanoon”, valmentaja Minea Blomqvist-Kakko kertoo.

Liveseuranta

Etsi luettavaa