Hyppää sisältöön

Suomalaiset pääsevät paineettomassa tilassa Valderraman satumetsään

Valderrama tarjoaa paljon iloa myös tv-katsojalle

European Tourin viimeinen runkosarjan kilpailu Valderramassa päästään käymään ilman paineita suomalaisittain. Valderraman kenttä on yleisesti tunnettuna koko Manner-Euroopan paras – vähintään tunnetuin.

European Tourilla on suomalaisittain tilanne, jonka uskomiseen täytyy nipistää itseään. Kun kauden viimeinen runkosarjan osakilpailu on käynnistymässä, ei yksikään suomalaisista ole vaarassa menettää korttiaan.

Tämän lisäksi viimeiset viikot ovat tuoneet vain lisää varmistuksia uusiin tulokkaisiin European Tourille. Valderramassa voidaan siis pelata yksinkertaisesti suuresta menestyksestä. 

Mikä tekee Valderramasta niin spesiaalin? Yksi suuri osa tarinaa on vuoden 1997 Ryder Cup, joka nosti kentän viimeistään koko maailman huulille. Yksi osa on se, että kentällä on paljon vihaajia – muun muassa Tiger Woods on joskus todennut, että ei palaa tälle kentälle. 

Kentän kapeus, pienet viheriöt ja väylien yllä kasvavat puut saavat pelaajan herkästi hulluuden partaalle. Hyvä lyönti pari metriä väärään paikkaan voi olla käytännössä pelaamattomassa paikassa viheriötä tai lippua ajatellen. 

 

Valderraman hienous piilee siinä, että kenttävanhus ei ole pitkä. Se on yksi kiertueen lyhimmistä kentistä koko kauden aikana. Siitä huolimatta tulostasollisesti odotettavissa on yksi korkeimmista viikoista. 

Jokainen heikko lyönti jättää pelaajan askeleen perään. Askeleen kiinnisaaminen on todella vaikeaa kentällä, jossa jo keskeltä väylää lyötäessä griiniosuma on kaikkea muuta kuin varmaa. Katalat raffit ja tuhannet oliivipuut pitävät huolen, että vinoista lyönneistä rangaistaan. 

Suomalaisista kukaan ei ole onnistunut menestymään kovin hyvin Valderramassa. Mikko Ilosella on eniten pelihistoriaa kentältä, mutta menestystä ei ole tullut. Mikko Korhoselle Valderraman kilpailu on uran toinen, ensimmäinen päättyi ennen viikonloppua. 

Kim Koivu ja Tapio Pulkkanen ovat kisahaalarit päällä kentällä ensimmäistä kertaa. Lähtökohtaisesti tilastoja tarkastelemalla kiertueen heikoimpiin väyläosumiin kuuluvalle Pulkkaselle kentän ei pitäisi sopia. Toki Valderramassa lyödään pitkälti kaikkea muuta kuin draiveria avauksissa.

Mikko Ilosen kausi 2018 on todennäköisesti paketissa. Ilonen ei ole mukana Valderraman kisassa, eikä ranking tule riittämään kiertueen finaalikisoihin. 

Kuka voittaa Valderramassa? Todennäköisesti Sergio Garcia

Etsi luettavaa