Hyppää sisältöön

Suomalaiset kehissä Thaimaassa

Mikko Ilonen kuuluu suosikkeihin Thaimaassa.

Suomalaistrio Mikko Ilonen, Roope Kakko ja Mikko Korhonen hakevat menestystä Thaimaassa. Kisa pelataan monelle tutulla Black Mountainin kentällä.

Kolmekymmentäseitsemän tuntia. Sen verran kesti Roope Kakon työmatka kotiovelta Floridasta Hua Hiniin, jossa alkaa huomenna Euroopan Tourin osakilpailu. True Thailand Classic pelataan Black Mountainin kentällä, joka on myös monelle suomalaismatkailijalle tuttu kohde.

Kakon lisäksi kisassa ovat mukana myös Mikko Ilonen ja Mikko Korhonen. Suomalaiset maailmanmatkaajat saapuivat kaikki hieman eri osoitteesta kisapaikalle, sillä Mikko Ilonen kävi epäonnistuneen Australian-kisan jälkeen lataamassa akut täyteen Lahdessa ja Korhonen puolestaan lomaili caddiensa Karri Kakon kanssa Balilla, Indonesiassa.

Kakolla pitkä matka kisapaikalla

Suomalaisittain asetelma kisaan on mielenkiintoinen. Korhonen sijoittui Perthissä kärkikymmenikköön, Ilonen on taas pelannut vahvan alkukauden, vaikka Perthissä peli ei kulkenutkaan. Kakko puolestaan on pelannut hyvän alkukauden. Hän on selvittänyt cutin jokaisessa neljässä kisassa, joihin hän on osallistunut.

Mikäli hyvä putki jatkuu myös Thaimaassa, Kakko rikkoo ennätyksensä perättäisten selvitettyjen cutien määrässä. Kakko jätti kiertueen Malesian- ja Australian-osakilpailut väliin ja treenasi muutaman viikon Floridan-kodissaan.

”Olen valmistautunut ja treenannut hyvin muutaman viikon tauon aikana. Etenkin lähipelin eteen on tehty töitä. Kiva nähdä kuinka lähtee tämä osanen kulkemaan kentällä, joka on ihan timanttisessa kunnossa, se istuu muutenkin silmääni. Tavoite on päästä pelaamaan joko täällä tai seuraavalla viikolla Intian kisassa isoista sijoituksista”, Kakko kertoi.

Kakon pelikunto Thaimaassa on vähän arvoitus, sillä vielä keskiviikkona häntä painoi hieman jetlag. Aikaero Floridaan on peräti 12 tuntia.

”Oma tekeminen on matkustamisesta ja aikaerosta johtuen vielä hieman hidasta, mutta askel ja lyönti kerrallaan tässä pitää vaan edetä”, Kakko sanoi.

Mikko Iloselle tuttu kenttä

Mikko Iloselle Black Mountain on tuttu areena, sillä hän on leireillyt siellä aiemmin pitkiä jaksoja.

”Karheikot on leikattu hyvin lyhyiksi. Mielestäni ratkaisevaan asemaan nousevat lähestymiset viheriölle. Niiden täytyy olla oikealla puolella lippua, sillä ruoho on leikattu niin alas kuin näin muodokkailla viheriöillä on mahdollista. Jos joudut väärälle puolelle, lähipeli on hyvin vaikeaa selviytymistaistelua bogia vastaan”, Ilonen sanoi tiedotteessaan.

True Thailand Classic pelattiin vuosi sitten ensimmäisen kerran. Silloin voiton vei Andrew Dodt. Mikko Korhonen oli tuolloin ainoa suomalainen kisassa. Hän sijoittui 25:nneksi.

Huomenna Korhonen starttaa kisaan klo 8.00 Suomen aikaa. Kakon lähtövuoro on kahdeksalta. Mikko Ilonen on aamuvuorossa ja lähtee kisaan kolmelta aamuyöllä Suomen aikaa.

Kisaa voi seurata Viaplay- ja Viasat-kanavilta.

Etsi luettavaa