Hyppää sisältöön

Suomalaiset hyvistä asemista viikonloppuun Challenge Tourilla

Kalle Samooja nousi parhaaksi suomalaiseksi Sveitsissä.

Kalle Samoojan ja Tapio Pulkkasen tahti oli perjantaina rauhallisempaa 200 000 euron Challenge de Espanjassa. Molemmat starttaavat viikonloppuun kuitenkin huippuasetelmista.

Avauspäivän jälkeen kisaa tuloksella 64 (-8) johtanut Kalle Samooja ei saanut samanlaista vaihdetta silmään perjantain toisella kierroksella. Kalle aloitti päivän tahmeasti tehden bogin heti kentän avausväylälle. Etuysi painui lopulta kuitenkin alle parin päivän tähtihetken, kasin eaglen myötä.

Myös takaysi lähti heikosti liikkeelle tuplabogilla. Samooja kuittasi erhettä väylän 12 birdiellä, mutta ei saanut enempää onnistumisia kierroksen loppuun. Päivän tulos oli kahden birdien, kahden bogin, eaglen ja tuplan myötä 72 (par). Yhteistuloksella -8, Samooja jakaa kilpailun toista sijaa kun iltapäivän pelaajat ovat vasta lähdössä kierrokselleen.

Samooja lienee kuitenkin tukevasti kympin joukossa lähdettäessä viikonloppuun. Kyseessä on äärimmäisen tärkeä kilpailu turkulaiselle, sillä kauden päättäviin neljään kilpailuun osallistumisoikeus aukeaa nimenomaan rahalistan sijoituksella. Ennen Espanjan kisaa Kallen ranking on 80 – parannusta olisi hyvä saada parikymmentä sijaa turvatakseen pääsen seuraaviin kisoihin.

Anssi Hypen

Pulkkasella tasaisen harmaa päivä

Tapio Pulkkasen toinen kierros oli yksi kauden tasaisimmista. Se ei ikävä kyllä Espanjassa hurraa -huutoja herätä, sillä kenttää on pelattu kärjen osalta reilusti alle parin. Pulkkasen kortista löytyi lopulta kaksi birdietä ja yksi bogi. Molemmat birdieistä syntyivät par-vitosilla. Hattu-Tapsa on tuloksellaan -5 sijalla T18 kun päivä on pelien osalta vielä täysin kesken.

Kisan kärkeen nousi Ben Evans Englannista, joka kaipaa Samoojan tavoin kipeästi lisäeuroja rankingiin. Tuloksin 68-66 (-10) kisaa johtava Evans on rahalistan sijalla 70. Voitto nostaisi Evansin tiukasti rahalistan top-15 tuntumaan taistelemaan suorasta sarjanoususta European Tourille.

Kisan kolmas suomalainen Roope Kakko pelasi avauspäivän +1. Kakko lähtee toiselle kierrokselleen kello 15.55 Suomen aikaa.

Livescoring

 

Etsi luettavaa