Hyppää sisältöön

Suomalaiset etenemässä joukolla jatkoon Ruotsissa – Samoojalla kahdeksan birdien päivä

Kalle Samooja pyrkii murtautumaan European Tourille kauden päätteeksi

Kaikki viisi suomalaista pelaajaa ovat saavuttamassa paikan viikonlopun peleihin Swedish Challenge -kilpailussa. Kalle Samooja takoi toisella kierroksella peräti kahdeksan birdietä!

Suomalaiset Challenge Tour -pelaajat aikovat viettää työn merkeissä viikonlopun Ruotsissa. Avauspäivän jälkeen tiiviissä nipussa olleet suomalaiset jatkoivat tasaisissa merkeissä. Ainoastaan Kalle Samooja repäisi pienen irtioton maanmiehiinsä. 

Samooja repi koneestaan irti peräti kahdeksan birdietä toisella kierroksella. Challenge Tourin rahalistan sijalla kuusi oleva turkulainen teki kahdeksan birdien vastapainoksi yhden tuplan ja kaksi bogia. Tulos 68 (-4) on aamupäivän aikana nostanut 30-vuotiasta listoilla 48 sijaa. Sija tullee vähän tippumaan loppupäivän aikana nykyisestä 13:nnesta. Kallen kahden ensimmäisen päivän tulokset ovat olleet 71-68 (-5).

”Eilen melko tehoton päivä mutta tänään sain muutaman vedon kiinni josta tuli tehtyä ilmasia birkkuja. Par-5:set pelasin myös hyvin tänään. Avauspeli ei ole ihan sielä missä haluisin mutta raudat ja wedget on hyviä. Oon pelannu täällä aina hyvin ja kenttä sopii kyllä pelille. Toivottavasti olosuhteet kovenisi tästä viikonlopuksi”, Kalle lähetti viestiä kahdesta ensimmäisestä päivästä.

Samoojalla on tällä viikolla bägissään myös salainen ase. Hän lainasi Riku Mattilan Tapio Pulkkaselta caddiekseen, sillä Pulkkasella on kaksi väliviikkoa.

”Ihan lainassa vaan tämän viikon”, Kalle myöntää.

Kim Koivu kiersi kaksi ensimmäistä päivää Samoojan kanssa samassa ryhmässä. Koivu pelasi kaksi ensimmäistä päivää tasaisemmin tuloksin 71-70 (-3). Molempina päivinä kortista on löytnyt neljä birdietä. Torstaina korttiin tuli näiden lisäksi tupla ja bogi, tänään kaksi bogia. Koivu jakaa tuloksella -3 sijan 36. 

Samassa tuloksessa Koivun kanssa ovat myös Antti Ahokas ja Mikael Salminen. Neljä suomalaista olisi nykytuloksella lähdössä viikonloppuun identtisestä tuloksesta. 

Oliver Lindell pelasi harmittavasti kolme viimeistä reikää kaksi yli ja on tällä hetkellä lyönnin cut-rajan väärällä puolella tuloksessa -1. 

 

Etsi luettavaa