Hyppää sisältöön

Suomalainen huijasi suomalaisia Thaimaassa: ylimääräistä maksettavaa tuli 5 000 euroa

Suomalaismiehen yritys toimi Hua Hinissä

Ryhmä suomalaisgolfareita joutui maksamaan majoituksestaan ja lentokenttäkuljetuksistaan kaksi kertaa, kun Thaimaassa toimiva matkanjärjestäjä oli jättänyt hoitamatta muun muassa hotellimaksut.

Facebookin golfryhmissä levisi viikonloppuna varoitusviesti Thaimaassa asuvasta suomalaismiehestä, jonka yritys on tiettävästi huijannut rahaa suomalaisilta golfmatkailijoilta Hua Hinissä. Sabai Sabai Golf Hua Hin -nimistä firmaa pyöritti suomalaisen miehen lisäksi hänen thaimaalainen vaimonsa.

Huijauksesta kertoi kymmenen golfaajan ryhmään kuulunut nainen, joka vietti ryhmän kanssa Thaimaan Koratissa kahden viikon lomaa tammi-helmikuussa. Ryhmä oli tilannut suomalaismiehen yritykseltä green feet ja majoituksen ja maksanut niistä yritykselle etukäteen.

Matkan lopussa hotelli alkoi kuitenkin vaatia majoituksesta rahoja ryhmän jäseniltä, jolloin kävi ilmi, että matkanjärjestäjä oli pistänyt rahat omaan taskuunsa, eikä ollut maksanut laskua majoituksesta.

Matkalaiset yrittivät tavoitella suomalaismiestä, mutta tämä oli tehnyt katoamistempun, eikä vastannut enää jälkikäteenkään matkailijoiden lähettämiin sähköposteihin. Myös lentokenttäkuljetukset oli jäänyt maksamatta. Kymmenen hengen ryhmälle matkan lisähinnaksi tuli naisen päivityksen mukaan lähes 5 000 euroa.  

Yrityksen toiminta loppunut

GoGolfin tietojen mukaan velkoja on nyt ottanut yrityksen haltuun ja lopettanut sen toiminnan.

Lopetetun yrityksen nettisivuilla on nyt toisen Hua Hunissa toimivan matkanjärjestäjän, Juha-Matti Vuorisen yhteystiedot. Vuorinen työskentelee Hua Hin Golftoursilla, joka on 60 hengen organisaatio.

”Heidän kotisivuiltaan löytyvät minun tietoni perustuvat vain siihen, että sain sovittua kolmannen osapuolen kanssa siitä, että voin laittaa nettiin tiedot, joista ihmiset näkevät, mistä saa palvelua, joka takuulla toimii. Henkilökohtaisesti en ole enkä tule siis liittymään kyseiseen firmaan millään tapaa, mutta kauttani järjestyvät kaikki golfpalvelut Hua Hinissä”, Vuorinen kirjoitti huijauksesta kertoneen naisen Facebook-päivitykseen.


”Rahaa ei ole tulossa, koska sitä ei ole”


Facebook-keskusteluun osallistui myös huijauksesta syytetty mies, joka vahvisti päivityksessään tiedon maksamattomista hotellilaskuista. Hän perusteli toimintaansa, hänen perhettään viime kuukausina kohdanneila vastoinkäymisillä ja vakuutti aikovansa maksaa rahat takaisin petetyille suomalaisille.

Hän ei vastauksessaan eritellyt sitä, millaiset ongelmat perhettä olivat kohdanneet.

GoGolfin paikallisen lähteen mukaan ongelmia kyseisen yrityksen kanssa on ollut jo vuosien ajan, eikä huijauksen kohteeksi joutuneiden matkailijoiden kannata pitää toiveita yllä rahojen saamiseksi takaisin.

”Rahaa ei ole tulossa, koska sitä ei ole”, hän sanoi.

Etsi luettavaa