Sunnuntain kilpagolfseuranta: Matilda Castren tyytyväinen top 30 -sijoitukseen – Elina Nummenpäälle uran kolmas sijoitus kärkikymmenikköön

Elina Nummenpää sijoittui kahdeksanneksi Delhissä pelatussa Women's India Openissa. KUVA: GETTY IMAGES

Kokoamme sunnuntain kilpagolfuutiset tähän artikkeliin. Löydät päivitykset aikajärjestyksessä siten, että tuoreimmat uutiset ovat aina ylhäällä.

Pikalinkit uutisiin

DP World Tour, Mallorca Golf Open

Yannik Paul otti uransa ensimmäisen DPWT-voiton

Saksan Yannik Paul piti pintansa sunnuntaina päättyneessä Mallorca Golf Openissa, vaikka peli ei kulkenutkaan sunnuntaina kahden edellisen päivän malliin.

28-vuotias Paul lähti päätöskierrokselle johtoasemasta pelattuaan lauantaina superkierroksen 62 lyönnillä kolmen eaglen höystämänä. Päätöskierroksen hän pelasi pariin ja päätyi lopputulokseen -15 (71-64-62-72), mikä riitti uran avausvoittoon yhden lyönnin marginaalilla.

Voiton kärkiryhmässä pelannut Paul varmisti upottamalla rohkean birdie-putin noin kuudesta metristä.

Toisen sijan jakoivat Englannin Paul Waring ja Saksan Nicolai von Dellingshausen, joka varmisti paikan pääkiertueella myös ensi kaudeksi.

Tulokaskauttaan DP World Tourilla pelaava Paul nousi kiertueen rankingissa 20:nneksi.

Suomesta ei tällä viikolla ollut lainkaan osanottoa.

Tällä videolla Yannik Paulin kohokohdat lauantain kierrokselta, jolla hän teki peräti kolme eagleä, joista kaksi par 4 -rei’illä.

Ladies European Tour, Women’s India Open

Nummenpää kahdeksas Delhissä

Elina Nummenpää sijoittui elokuussa Skäftö Openissa kolmanneksi. KUVA: TRISTAN JONES / LET

Elina Nummenpää nappasi elokuun lopussa pitkän uransa parhaan sijoituksen Ladies European Tourilla, kun 39-vuotias peluri sijoittui Ruotsissa pelatussa kilpailussa kolmanneksi.

Tänään Nummenpää otti Intiassa uransa kolmannen top 10 -sijoituksen, kun hän sijoittui Women’s Indian Openissa kahdeksanneksi. Hänen tuloksensa neljän päivän kisassa oli -3 (70-75-69-71).

Neljänteen sijaan Nummenpäällä jäi lopulta neljä lyönti eroa. Kärkikolmikko pääsi karkamaan jo hyvissä ajoin päätöskierroksella.

Myös Noora Komulainen nappasi kelpo sijoituksen. Kahden kierroksen jälkeen kilpailua johtanut Komulainen sijoittui 12:nneksi tuloksella -1 (66-72-74-74).

Kisan voitti Saksan Olivia Cowan, joka pelasi takaysin kolme alle parin ja voitti kilpailun kolmen lyönnin erolla Caroline Hedwalliin ja Intian Amandeep Dralliin.

Ursula Wikström (+4) oli 27:s. Kaverukset Sanna Nuutinen ja Tiia Koivisto jakoivat 36:ta sijaa tuloksella +8.

PGA Tour, CJ Cup

Rory McIlroy nousi kärkeen CJ Cupissa

Rory McIlroy siirtyi johtoon Etelä-Carolinassa pelattavassa CJ Cupissa, kun kilpailua on enää kierros jäljellä. Pohjoisirlantilainen pelasi lauantain kierroksen neljä alle parin ja siirtyi yhteistulokseen -13 (66-67-67).

McIlroyn kierros piti sisällään muun muassa kaksi eaglea par 5 -rei’illä.

Kilpailu on kuitenkin kaikkea muuta kuin ratkennut, sillä neljä pelaajaa on lyönnin sisällä toisistaan. McIlroyn pahin uhkaaja on Espanjan Jon Rahm, joka lähtee neljännelle kierrokselle toiseksi viimeisessä ryhmässä.

McIlroyn kanssa kärkiryhmässä pelaavat Etelä-Korean K.H. Lee ja Yhdysvaltain Kurt Kitayama.

Etelä-Korean Tom Kim, 20, jatko kelpo suorituksia. Hän on kisassa seitsemäntenä tuloksella yhdeksän alle parin. Hän on neljä lyöntiä McIlroytä perässä.

Eurooppalaisista Tommy Fleetwood on tehnyt kahden edellisen kierroksen aikana nousua. Hän on tuloksessa -8 (73-66-66).

Palkintopotiltaan 10,5 miljoonan dollarin kisassa on mukana käytännössä koko PGA Tourin tähtikaarti, ja McIlroyllä on mahdollisuus nousta jälleen maailmanlistan ykköseksi.

LPGA, BMW Ladies Championship

Castren 27:s Etelä-Koreassa, Lydia Ko nousi voittoon

Matilda Castren sijoittui Etelä-Koreassa pelatussa kilpailussa jaetulle 27. sijalle. KUVA: GETTY IMAGES

Matilda Castren on sijoittunut BMW Ladies Championshipissa jaetulle 27. sijalle. Hän alitti sunnuntaina parin lyönnillä ja päätyi Etelä-Koreassa pelatussa kisassa yhteistulokseen -6 (72-73-66-71).

Castren vaikutti tyytyväiseltä peliinsä, vaikka kolmatta kierrosta lukuunottamatta kentälle jäi muilla kierroksilla jonkin verran lyöntejä.

”Kyllä tämä top 30 -sijoitus tuntuu paljon paremmalta kuin mitä tässä on viime aikoina ollut”, Castren sanoi tiedotteessaan.

Castren harmitteli, ettei saanut hyödynnettyä kierroksen aikana eteen tulleita paikkoja ihan niin tehokkaasti kuin olisi toivonut. Hän pelasi kierroksen keskivaiheilla yhdeksän reiän pätkän pelkkiä par-tuloksia. Parin lisäksi kierros piti sisällään kolme birdieä ja kaksi bogia.

”Takaysin loppuun tulleet pari birdieä piristivät”, Castren kuitenkin sanoi.

Castren ansaitsi neljän päivän puhteestaan 17 000 dollaria palkintorahoja. Kyseessä oli Castrenille paras sijoitus sitten heinäkuun, jolloin hän sijoittui parikilpailussa toiseksi.

Lydia Ko sai samppanjasuihkun voittonsa kunniaksi. KUVA: GETTY IMAGES

BMW Ladies Championshipin voitti Uuden-Seelannin Lydia Ko, joka vastasi sunnuntain parhaasta kierroksesta. Voitto oli lopulta ylivoimainen, sillä eroa toiseksi tulleeseen Yhdysvaltain Andrea Leehin kertyi neljä lyöntiä.

Ko nousi samalla kiertueen rankingissa kärkeen. Kisaa ennen päätöspäivää johtanut Atthaya Thitkul, 19, putosi kuudenneksi, mutta nousi samalla pykälän kiertueen rankingissa toiseksi.