Hyppää sisältöön

Sulut uupuivat kaavasta – usean golfseuran tasoitukset menivät pieleen vuositarkistuksessa

Tänä vuonna pelaajille ei enää lähetetä tasoituskortteja.

NexGolf-seuraohjelmistoa käyttävät seurat eivät voi juuri nyt tehdä tasoitustarkistuksia. Mahdollisuus vedettiin pois sen jälkeen kun vuositarkastuksen laskukaavasta löytyi virhe. Kymmenkunta seuraa ehti tehdä virheellisen tarkistuksen.

Joka vuosi eurooppalaisten golfpelaajien tasoituksiin tulee tarkennuksia edellisen kauden tasoituskierrosten perusteella. Tänä vuonna tasoitustarkistus ei sujunut kaikissa seuroissa ongelmitta, sillä Nexgolfin päivityksessä tasoitustarkistuksen eli handicap review’n (HR) kaavaan oli päässyt virhe.

Golfliiton IT-vastaavan Mika Wikströmin mukaan NexGolfilta oli jäänyt päivityksessä kaavan eräästä kohdasta sulut pois, minkä vuoksi ohjelmisto oli muuttanut tarkistuksen yhteydessä pelaajien tasoitukset virheellisiksi. Nexgolfin tuotepäällikkö Visa Poropudas Nextime Solutions Oy:stä myöntää, että tällainen virhe kaavaan oli päässyt syntymään.

Virhe paljastui, kun eräs maskulaisen Kankaisten Golfin pelaaja kiinnitti huomiota HR-tarkistettuun tasoitukseensa. Hän oli pelannut huonon kauden, mutta siitä huolimatta hänen tasoituksensa laski.

Virheellisen tasoitustarkistuksen teki kymmenkunta seuraa

Väärän kaavan perusteella tarkistuslaskennan ehti ajaa jäsenistölleen Kankaisten Golfin lisäksi kymmenkunta seuraa.  ”Laskennat on näiden osalta peruttu ja tasoitukset palautettu. HR-laskenta palautetaan käyttöön mahdollisimman pian, kun kaikki mahdolliset erikoistapaukset on kunnolla testattu ja verifioitu”, Poropudas sanoo.

Nyt Nexgolf ei aio ottaa riskiä siitä, että tarkistuslaskenta menisi uudestaan pieleen. 

”Emme ole analysoineet mistä virhe kaavassa johtui, vaan keskittyneet sen korjaamiseen ja testaamiseen. Laskennan oli ehtinyt tehdä kymmenkunta seuraa. Laskennat on näiden osalta peruttu ja tasoitukset palautettu. HR-laskenta palautetaan käyttöön mahdollisimman pian, kun kaikki mahdolliset erikoistapaukset on kunnolla testattu ja verifioitu”, Poropudas sanoi GoGolfille.

”Työläintä koko hommassa on laskennan kattava testaaminen. Laskettavia arvoja ja välivaiheita on prosessissa melkoisen paljon”, hän näkee.

Golfboxin järjestelmässä ongelmia ei ollut

Tasoitustarkistuksen ideana on se, että se vastaisi golfarin pelitaitoja pitkällä aikavälillä. Euroopan Golfliitto EGA suosittelee, että HR-ajo suoritetaan heti kauden päätyttyä, mutta sen voi periaatteessa suorittaa milloin vain. Yksittäinen pelaaja voi pyytää tasoitustarkistusta myös kesken kauden. Tarkistus tehdään, jos tasoitustoimikunta antaa siihen luvan. Tarkistus tehdään aina 12 kuukautta taaksepäin.

Suomalaisten golfarien tasoituksia ylläpitävät Nexgolf ja Golfbox. Wikströmin mukaan Golfboxin järjestelmää käyttävissä seuroissa tasoitusten vuositarkastus sujui ongelmitta, koska Golfboxissa laskukaava oli syötetty alusta lähtien oikein. Täksi kaudeksi tarkistuksen laskukaavaan oli tullut tarkennuksia.

 

Etsi luettavaa