Hyppää sisältöön

Sullivanilla on mahdollisuus tehdä historiaa – Samoojan suunnitelmat muuttuivat: ”Lennän täältä himaan”

Andy Sullivanilla on mahdollisuus pelata ensimmäisenä koskaan neljä kierrosta 30 alle parin.

Kalle Samooja ja Tapio Pulkkanen eivät onnistuneet päätöspäivänä parantamaan sijoitustaan. Andy Sullivanilla on mahdollisuus tehdä European Tourin historiaa.

Kalle Samooja oli English Championshipin jälkeen pettynyt mies. Päätöskierroksen tulos oli +2, yhteistulos -3 ja loppusijoituksena hyvin suurella todennäköisyydellä jaettu 65:s.

Turkulainen ei tuntunut löytävän koko viikkona hyvää pelifiilistä, ja kierroksen jälkeisessä tiedotteessa Samooja ilmoittikin muuttavansa alkuperäisiä suunnitelmia ja palaavansa kotiin. Ensi viikolla Walesissa pelattava ET-kilpailu jää toisin sanoen väliin.

”Tämä ukko hyytyi vähän totaalisesti. Ei löytynyt kipinää oikein missään vaiheessa. Hyytyi jopa sen verran, että peruin ensi viikon kisan ja lennän täältä himaan. Katsellaan sitten, milloin jatketaan taas pelejä”, Samooja sanoi tiedotteessa.

Kaksi lyöntiä paremman yhteistuloksen (-5) pelasi Tapio Pulkkanen, joka on kilpailussa jaetulla 60. sijalla tällä hetkellä. Pulkkasenkin tulos painui tänään plussan puolelle.

Kilpailusta alkoi juuri suora lähetys Viaplayssä. Kun suomalaiset ovat jo kierroksen pelanneet ja Andy Sullivan näyttäisi painelevan vastustamattomaan voittoon, jää ainoaksi jännitettäväksi asiaksi se, rikkooko engantilainen European Tourin kaikkien aikojen ennätyksen alhaisimmassa voittotuloksessa suhteessa pariin.

Ennätystä pitää nyt hallussaan Ernie Els, joka voitti vuonna 2003 Johnnie Walker Classicin tuloksella -29. Sullivan on pelannut nyt päätöskierrosta kaksi reikää kaksi alle parin kakkosreiän eaglen ansosta ja on yhteistuloksessa -23 eli kuuden lyönnin päässä Elsin ennätyksestä. 

Mikäli Sullivan onnistuu pelaamaan sivuamaan päätöskierroksella toisen kierroksen tulostaan (62 lyöntiä), hän pääsee historian kirjoissa omille kymmenluvuilleen tuloksella 30 alle parin!

Kaikkien aikojen alhaisin voittotulos kiertueella on 258 lyöntiä. Sitä sivutakseen Sullivanin pitäisi selvittää päätöskierros tulokseen 66 eli viisi alle.

Toistaa sijaa tässä vaiheessa jakavat Walesin Jamie Donaldson, Espanjan Adrian Otaegui ja Englannin Steven Brown ovat kuuden lyönnin päässä Sullivanista.

Tulospalvelu

European Tour on katsottavissa Viaplayllä ja V sport -kanavalla.

Etsi luettavaa