Hyppää sisältöön

Suljetulla lavalla kaksi U.S. Open voittajaa

Dustin Johnsonin (2016) ja Brooks Koepkan (2017) loistava pallonlyöminen oli voittojen avain U.S. Openissa. Miesten tekniikassa on paljon samaa.

Taakseviennin alussa lyöntipinta osoittaa kohti maata. Oikea käsi pysyy vasemman yläpuolella ja laaja taaksevienti saa vartalon kääntymään. 

GettyImages

Klassisessa opetuksessa mailan lavan tulisi myötäillä vasemman käsivarren asentoa taakseviennin huipulla ja ranne pysyisi suorana. Koepkan ja Johnsonin suljetumpi lavan asento pakottaa ranteet kaarevaan (bowed) asentoon ja lapa osoittaa kohti taivasta. 

GettyImages

Downsvingissä lapa ja ranteet säilyttävät asentonsa. Lapa alkaa kääntyä kohti maata ja palloa aikaisessa vaiheessa. Tämä vähentää lyöntipinnan rotaatiota osuma-alueella. 

GettyImages

Kun lyöntipinta kääntyy kohti palloa aikaisessa vaiheessa osoittaa lapa kohteen suuntaan hieman pidempään. Pelaaja vapauttaa rannekulman voiman tuottamiseksi. Ranteiden asento pitää huolen siitä, että lapa osoittaa kohteen suuntaan. 

GettyImages

Suljetumpi lavan asento sopii loistavasti vahvoille pelaajille, joilla vartalo kääntyy voimakkaasti svingin aikana. Se helpottaa lavan suoristamista ja vähentää oikealle aukeavia virhelyöntejä.

Suljettu asento helpottaa lyöntien lentoradan kontrolloimista wedgeillä ja lyhyillä raudoilla kun kädet saadaan helpommin pallon etupuolelle ilman, että lapa aukeaa.  Dustin Johnsonista on tullut tourin parhaita wedge pelaajia ja Brooks Koepka löi enemmän griiniosumia U.S. Openissa kuin kukaan muu. Samaa tekniikkaa käyttää myös Espanjan superlupaus Jon Rahm

Suljetumpaa lavan asentoa kannattaa kokeilla jos lyönnit karkaavat liian korkealle tai aukeavat helposti slaissina oikealle.

Tekniikan negatiivisena puolena, lapa voi tulla osumaan liian suljettuna johtaen hukkeihin. Tämä tapahtuu jos pelaajan vartalon nopeus hidastuu tai jos maila putoaa liikaa sisältä ulos liikkuvalle radalle.

Hukkien välttämiseksi Dustin ja Brooks pelaavat avauslyönneissä pääasiassa fadea. 

US Openin ja kauden loput major-turnaukset näyttävät Viasat ja Viaplay.

 

Etsi luettavaa