Hyppää sisältöön

Stormin voitto toi jättipotin paikalliselle caddielle

Graeme Storm ja Jeffrey Thami Nikonyane ovat tunteneet toisensa 20 vuotta.

Graeme Stormin tarina putoamisen partaalta voittajaksi on hieno. Mutta niin on myös hänen paikallisen caddiensäkin, jolle voitto merkitsi ulospääsyä kurjuudesta.

Englannin Graeme Storm, 38, voitti viikko sitten South African Openin, vaikka hädin tuskin piti kiertuekorttinsa viime kauden päätteeksi.

Stormin pelasti se, että yhdysvaltalainen Patrick Reed ei osallistunut terrorismin pelon vuoksi lokakuussa Turkin-kilpailuun, jolloin hän putosi kiertueelta, koska ei tullut pelanneeksi riittävästi kilpailuja.

Näin Storm nousi viimeiseksi pelaajaksi, joka säilytti pelioikeutensa kiertueella rahalistan perusteella.

Rahat remonttiin ja säästöön

Voittaessaan kisan Storm varmiksi pelioikeuden kiertueelle vähän pitemmäksi aikaa. Hän ei kuitenkaan ollut ainoa, jolle voitti merkitsi paljon. Storm käytti nimittäin kisassa paikallista caddietä, joka Stormin voiton ansiosta ansaitsi yhden viikon aikana yhtä paljon kuin koko normaalisti kymmenessä vuodessa.

Jeffrey Thami Nikonyane jätti aikoinaan koulut kesken ja on työskennellyt caddiena 32 vuotta. Hänen normaali viikkoansiosta on noin 500 randia eli 34 euroa viikossa. Stormen voitosta hänen osuutensa oli tiettävästi noin 20 000 euroaKilpailun jälkeen 51-vuotias Nikonyane oli syystäkin onnellinen mies. Osan ansioistaan hän aikoo käyttää asuntonsa remontoimiseen, mutta paljon menee myös säästöön.

”Tämä merkitsee minulle poispääsyä kurjuudesta”, Nikonyane sanoo haastattelussa.

 

Etsi luettavaa