Hyppää sisältöön

Stora Enso ei saanut tahtoaan läpi ylimääräisessä yhtiökokouksessa: ”Tuntuu oudolta, että ilman vastinetta suostuttaisiin irtisanomaan vuokrasopimuksia”

Imatran Golf sijaitsee Immalanjärven rannalla.

Imatran Golfin ylimääräisessä yhtiökokouksessa käsiteltiin tänään muun muassa maanvuokrasopimuksen päättämistä. Pienosakkaiden mielestä siinä ei kuitenkaan ollut järkeä, eikä vuokraisäntä ja suurin omistaja Stora Enso päässyt jääviyden vuoksi äänestämään.

Imatran Golfin tänään pidetyssä yhtiökokouksessa ei tullut uutta tietoa siitä, jatkuuko golfin pelaaminen Imatralla ensi kaudella. Asialistan toisena asiana ollut maa-alueen, rakennusten ja tarjoilulaitteiden vuokrasopimusten päättäminen ei mennyt läpi.

”Kaikkeahan sitä voi yrittää, mutta ehdotusta ei hyväksytty”, sanoo GoGolfin haastattelema nimetön lähde, joka on seurannut Imatran Golfin asioita läheltä.

Stora Enson esittämät perusteet eivät olleet yhtiökokoukselle eli pienosakkaille riittäviä. Selvitystilaan vapaaehtoisesti hakeutuneen Imatran Golfin pääomistaja Stora Enso ei voinut nimittäin voinut osallistua äänestykseen, koska se omistaa maa-alueet ja rakennukset, mikä muodosti äänestykseen osallistumiselle jääviysesteen.

”Tuntuu oudolta, että ilman vastinetta suostuttaisiin irtisanomaan vuokrasopimuksia”, lähde ihmetteli.

Vuokrasopimuksesta luopuminen olisi helpottanut Stora Enson pyrkimyksiä päästä maa-alueesta eroon, sillä metsäjätillä on vuokrasopimusta Imatran Golfin kanssa on vielä pitkään jäljellä.

Stora Enso on tiettävästi tehnyt nimettömänä pysyttäytyvän ostajaehdokkaan kanssa aiesopimuksen kentän ja kiinteistöjen myymisestä. Syksyn aikana neuvotteluista ei ole kuitenkaan kuulunut mitään uutta. Syyskuussa Stora Enso kertoi, että se on hyväksynyt suullisen ostotarjouksen kentän myymisestä.

”Minun arvioni on, että jos ostaja olisi tosissaan, niin se olisi viety läpi. Turhaan tämä asia on venynyt”, lähde arvioi.

Lähteen tietojen mukaan aiesopimus on voimassa marraskuun loppuun saakka.

Joka tapauksessa jonkinnäköinen ratkaisu Imatran Golfin pattitilanteeseen pitäisi ennen pitkää saada, mikäli golfin pelaamista halutaan jatkaa paikkakunnalla. Ensi kausi lähestyy kovaa vauhtia, ja ennen sitä golftoiminta pitäisi pystyä pyöräyttämään käyntiin uuden henkilökunnan palkkaamisesta lähtien.

”Kaikki haluaisivat, että golf jatkuisi Imatralla ja että ei tulisi riitaisuuksia. Nyt alkaa tulla kiire, että kenttä saataisiin keväällä auki. Jos tämä venyy pitkälle, pelaajia häviää muille kentille ja tulee taloudellista tappiota.”

Imatran Golfista on tehnyt tarjouksen Imatran kaupungin omistama yhtiö ja paikallisia toimijoita. Se ei kuitenkaan mennyt läpi, vaan Stora Enso kertoi syyskuussa hyväksyneensä ostajaehdokkaan jättämän suullisen ostotarjouksen.

”Toisella on ollut sellainen tarjous, joka olisi syntynyt päivässä”, lähde totesi.

Lähteen mukaan ero tarjousten välissä oli niin pieni, että Stora Enson kokoisella yhtiöllä sen verran rahaa putoaa rahaa taskuista päivässä.

Etsi luettavaa