Hyppää sisältöön

Stewart Cinkin vakuuttava näytös Hilton Head Islandilla ”Tämä on koko perheen voitto”

Reagan ja Stewart Cinkin yheistyö kentällä tuotti upean tuloksen

Cink oli häkellyttävän ylivoimainen Harbour Town Golf Linksilla, jossa hän voitti jo vuosina 2000 ja 2004.

Toukokuussa 48-vuotta täyttävä Stewart Cink ei antanut viikonloppuna  kilpakumppaneilleen pienintäkään  mahdollisuutta kuroa umpeeen kahdella ensimmäisellä kierroksella tuloksin 63-63,-16 ottamaansa viiden lyönin johtoa.
Etelä-Carolinan rannikolla sijaitseva Harbour Town Golf Links tunnetaan ajattelevn pelaajan metsästysmaana, jossa pallon sijoittelu avauksissa, tarkka lähipeli ja lähipeli tuovat tuloksen.

Cink loisti tilastoissa (Strokes Gained)  lähestymisissä (2.)  ja viheriön ympäristössä (5.), avauksissa hän oli 20. ja puttipelissä 25. Kaikki palaset olivat kohdillaan, vaikka viikonloppuna puttipelin pieni sakkaus vei mahdollisuuudet murskavoitolta.

Cinkin ja hänen 24-vuotiaan poikansa luoma pelitaktiikka, sekä Cinkin tinkimättömästi toistamat rutiinit toivat voiton neljän lyönnin marginaalilla Emiliano Grilloon ja Harold Varner III:een yhteistuloksella (63-63-69-70,-19).

Mukana oli pitkä rivi maailmantähtiäkin, jotka putosivat kelkasta joko karsiutumalla, tai jäämällä kauas kärkitaistosta.

Collin Morikawasta (7.) ei ollut sunnuntaina paineen antajaksi Cinkille, kotiosavaltiossaan 13:ksi sijoittunut maailmanlistan ykkönen jäi viidennen kerran peräkkäin tuloslistalla kärkikymmenikön ulkopuolelle.

Eurooppalaisista paras  Matthew Fitzpatrick venyi neljänneksi, saaden Ryder Cupin karsinnassa tukun pisteitä. 

”Tunne on fantastisen upea, en osaa pukea sanoiksi sitä, mitä tämä minulle ja perheelleni merkitsee”, Cink tunnelmoi. 

Stewart Cinkin voitonjuhlissa olivat mukana myös vaimo Lise (kesk.) pojat Reagan (vas.) Connor ( toinen oik.) sekä tämän puoliiso.

Stewart Cinkin voitonjuhlissa olivat mukana myös vaimo Lise (kesk.) pojat Reagan (vas.) Connor ( toinen oik.) sekä tämän puoliiso.

GETTY IMAGES

Open Championshipin voiton jälkeen (2009) Stewart Cinkilla oli useita heikkoja vuosia. Lisa vaimolla oli syöpäkasvain, jonka hoitokuurit kestivät useita vuosia.
Pariskunta sai jo parikymppisinä ensimmäisen lapsensa Connorin opiskellessaan Georgia Techissa.

Nuoremman pojan Reaganin kanssa Cink voitti jo syksyllä PGA Tourin kisan, Mastersissa he sijoittuivat 12:ksi. Pari vuotta ennen Champions Tourin ikään tulemista Cink on tehnyt vahvan paluun huipulle.
Major-kisoihin hänestä on vielä turhaa rakentaa suosikkia, mutta vakavasti otettavaksi haastajaksi hän voi nousta kauden mittaan vielä moneen otteeseen.

Vaikka  Cinkin ylivoima vei jännityksen kilpailusta sunnuntaina, sitäkin hienompaa oli seurata suuren yleisönsuosikin ja perheen saamaa kannustusta yleisöltä. 

Oheisesta klipistä on mukava huomata, että seniori-ikää lähestyvä Cink on nykyään vankemmassa ja vahvemman oloisesssa kunnossa kuin vuosituhannen vaihteessa. Fysiikkatreeniä ja muita liikuntalajeja on viimeisten vuosien aikana tehty runsaasti.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa