Hyppää sisältöön

Stewart Cink käänsi kelloa taaksepäin: ”Pelikirja ohjaa toimintaa, kärkipaikka ei yllätä”

Hello

47-vuotias Open Championshipin sankari on antanut kilpakumppaneilleen tyrmäystippoja Harbour Townissa kierrostuloksilla 63+63.

Hilton Head Islandilla Etelä-Carolinassa pelataan PGA Tourin perinteikkäimpiin kuuluvaa kisaa klasssikokentällä.
Harbour Town Golf Linksillä ohjakset on ottanut käteensä Stewart Cink, jonka ura pääkiertueella käynnistyi jo 1990-luvun jälkipuoliskolla. 
Maailmanlistalla kuudentena parhaimmillaan ollut Cink muistetaan ”ilonpilaajana” 2009 Open Championshipissa hänen kukistettuaan 59-vuotiaan Tom Watsonin uusinnassa.

Tämän jälkeen seuraavaa voittoaan pääkiertueella tuli reilut 11 vuotta myöhemmin syksyllä 2020. Edellisellä viikolla Cink sijoittui Mastersissa 12:ksi.

Varsinaisen jysärin hän on järjestänyt meneillään olevassa kisassa täräyttäällä tauluun luvut 63-63,-16.

Eroa kisan kakkoseen, Corey Connorsiin (-11) on viisi lyöntiä,  Collin Morikawaan (-9) seitsemän, Will Zalatorisiin (-7) yhdeksän ja maailmanlistan ykköseen Dustin Johnsoniin (-4) 12 lyöntiä.

Cinkin senioriteettia kisassa korostaa sekin, että hän on voittanut Harbour Townissa kahdesti heti vuosituhannen vaihteen jälkeen (2000 & 2004), mutta ei ole kymmeneen vuoteen ollut kärkikymmenikössä.
Caddienä toimiva poika Reagan on 24-vuotiaana samaa ikäluokkaa Connorsin, Morikawan ja Zalatorisin kanssa.

Cink on ollut kilpakumppaneihinsa nähden jäätävän kova lähestymisssä viheriöille, sekä puttipelissä.
Strokes Gained -tilastossa hän on molemmissa ykkönen,viheriön ympärilläkin kuudes.

”Olemme Reaganin kanssa tehneet pelisuunnitelman, jota toteutamme hyvin tarkasti. Pelikirjan ja onnistuneiden lyöntien johdosta olemme kärjessä. Ollakseni rehellinen, tämä tilanne ei yllätä minua”, intohimoinen jääkiekon ystävä ja NHL:ää tarkasti seuraava Cink sanaili toisen kierroksensa päätyttyä.

Superlatiiveja Cinkin viiden lyönnin johdolle löytyy runsaasti. Yksi merkittävimmistä on se, että hän on puolimatkan krouvissa johtaneista kisan historian iäkkäin.
Cinkin tulos (63-63,-16 ) passitti aiemman historiaan kolmen lyönnin marginaalilla.

Edellisvuoden ykkönen Webb Simpson pitää kisaennnätystä nimissään  (-22). Vanhimman voittajan viittaa Harbour Townissa Cink ei mahdollisen voittonsa jälkeen saa, sillä 1994 Hale Irwin oli kuukautta vajaat 49-vuotias pokatessaan ykköstilan.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa